vršiš neko istraživanje, il pitaš tek tako..?
Raspravljate o temi Što to .. u Život u dvoje forumu, dio Društvo foruma; dvoje u ljubavi najviše muci ? Koji su to najcesci problemi parova ? Loša interakcija ? Ljenost u poznavanju svog ...
vršiš neko istraživanje, il pitaš tek tako..?
Pitam tek tako .. jerbo smo postali jako nezadovoljni zadnje vrijeme i postavljaju se previsoka kriterija, ljudi međusobno ne razgovaraju ..
E pa gledaj to ovako..
Ja sam sa bivšom prekinuo jer je bila luda neurotična kuja.
Uglavnom, kod nas je bila ljubomora sa njezine strane.
Što je mene gušilo jer sam morao biti stalno doma zatvoren kao ptičica u kavezu.Eto to je jedan od razloga.I bilo je dosta posesivnosti isto.
Neka drugi nabroje druge razloga![]()
Tko teži za pravdom i dobrohotnošću, nalazi život i čast.
Loša komunikacija, varanje, ljubomora, loš sex....ima dosta razloga..
Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možeš biti srećna osoba.
Losa komunikacija definitivno. Prelazenje preko problema i problemcica olako, nespremnost da se partner saslusa, itd. To sve moze dovesti do ovog sto je Lulu navela...
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
meni pada na pamet više stvari:
1. sebičnost, tj. nespremnost na kompromise - kad se jedan od partnera ponaša kao da je i dalje solo ili ljudi misle ako su u vezi da trebaju svu svoju energiju i vrijeme poklanjati samo partneru i vezi.
ili mi je fascinantno kad ljudi prekidaju zato jer on hrče, ona ima običaj jesti u krevetu, i jednostavno ne mogu takve ili slične stvari tolerirati drugoj strani.
ne kužim što takve osobe uopće rade skupa i mislim da im je veza ionako od početka osuđena na propast, jer ako im je problem riješiti ovakve "probleme" pitam se kaj bi bilo kad dođu djeca ili prve veće krize? pukli bi ko kokice.
2. loša komunikacija - što je povezano sa ovim prvim, pa jedna strana ne želi ili ne zna slušati i osluškivati drugu i tu nastanu klanja.
3. pretjerana posesivnost i ljubomora- potreba da se drugu stranu iz nekog razloga stalno kontrolira i ono što mene osobno najviše živcira su scene koje se rade radi gluposti ili zato jer si je netko izvukao neko neutemeljeno značenje iz rečenice, pa te pili u mozak.
4. laž, prevara i dvoličnost - to ne treba previše komentirati.
5. krive pobude zbog kojih ljudi ulaze ili ostaju u vezi - npr. kad netko uđe u vezu jer ga je trta biti solo ili da bi se osvetio nekome, ili kad ljudi kuže da nisu jedno za drugo ali i dalje forsaju cijelu stvar zato jer su kao dugo skupa pa kaj će reći susjedi i starci, ili im se ne da prekidati zbog lažne sigurnosti i komocije jer su kao "prestari" tražiti nekog drugog, pa onda skupa tapkaju u mraku nezadovoljstva i frustracija, umjesto da sve prekinu.
ipak bi kao najveći problem izdvojila sebičnost. to je početak i kraj svih problema u vezi.
Priroda nam je dala po dva oka i dva uha a samo jedan jezik, da bi mogli više gledati i slušati a manje govoriti, jer se nikad ne može reći toliko mudrosti koliko se može prešutjeti gluposti.Konfucije
od onog klasičnog i očitog poput te prastare prijevare, preko uzimanja stvari zdravo za gotovo, do shvaćanja različitosti koje se ne kuže možda odmah. Puno je toga, jebiga
losa komunikacija definitivno kao broj 1, ali, do te lose komunikacije moralo je nesto i dovesti.. tako da cu samo potpisat ovo kaj su drugi vec rekli ^^
..nevjeruj mi kada plačem ili glumim jaku, nevjeruj mi ja sam dupli blizanac u znaku.. nevjeruj kad ti šapućem u mraku..