Pokazujem rezultate 1 do 9 od 9

U dobru, ali ne i zlu

Raspravljate o temi U dobru, ali ne i zlu u Život u dvoje forumu, dio Društvo foruma; Trenutno oko sebe nekako previše slušam o ovoj temi u različitim varijacijama... ili muž ostavlja bolesnu ženu, ili ostavlja ženu ...

V.I.P. Član Avatar od korisnika latoa
    Datum registracije
    18-01-08
    Starost
    27
    Poruka
    2,637
    Liked
    12 times

U dobru, ali ne i zlu

Trenutno oko sebe nekako previše slušam o ovoj temi u različitim varijacijama... ili muž ostavlja bolesnu ženu, ili ostavlja ženu i bolesno dijete. Zlo mi je od takvih sebičnih kukavica. Naravno da to nisu karte koje bi itko birao, ali ako ti ih je život već podijelio, tvoje su i izvuci iz njih najbolje, a ne se poput nezrelog derišta kad ne ide povući i pokušati igrati drugu igru pretvarajući se da stara nikad nije ni postojala.

Muškarci češće ostavljaju bolesne supruge

Ne samo da su muškarci manje skloni brinuti o bolesnim suprugama nego je najnovije istraživanje pokazalo i da muškarci češće ostavljaju svoje bolesne supruge, za razliku od žena.
    Jedno je istraživanje američkih znanstvenika pokazalo da su muškarci skloniji tome da ostave bolesnu suprugu.

U istraživanju je sudjelovalo 500 vjenčanih parova koji su se suočili s nekom teškom bolesti kao što je rak dok su bili u braku, i rezultati su pokazali da su muškarci ti koji uglavnom ostavljaju bolesne žene.

Od 23 razvoda kada je partner bolovao od multiple skleroze muškarac je u 22 slučaja ostavio bolesnu ženu, a samo je jedna žena napustila svog bolesnog muža.

Tumor na mozgu razdvojio je 23 para, a od tih 23 ostavljeno je 18 bolesnih žena.

21 posto parova razveli su se zato jer je žena bila bolesna, dok je samo njih 3 posto razvedeno jer je muškarac obolio od neke teške bolesti.

Neke prijašnje studije također su pokazale da će se muškarci manje brinuti o bolesnim suprugama, za razliku od žena.
    "Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
    Nestio, sed fieri sentio et excrucior."

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,408
    Liked
    321 times

Re: U dobru, ali ne i zlu

Čisto sumnjam da je baš takav omjer

Činjenica je da i žene i muškarci vrlo često ostavljaju partnere onda kada je najteže. To je žalosno, ali tako je to, danas svatko najviše misli samo na sebe i svoju guzicu.

Evo primjer, jedan frend mi se razbio na motoru i zeznuo koljeno, može hodat ali ne duže jer ga boli koljeno pa se naravno udebljao jer nije toliko u pokretu kao prije i cura s kojom je bio u dugogodišnjoj vezi ga je odmah nogirala nakon toga...
    Strašno, ali tako danas svijet funkcionira nažalost

Ali ipak živim u uvjerenju da ima i dosta pozitivnih iznimki
    Zadnji Uredio Ive_ri : 09-11-09 u 16:14

Papa Štrumf Avatar od korisnika anthlon
    Datum registracije
    27-02-07
    Starost
    47
    Poruka
    8,942
    Liked
    345 times

Citat Pravi autor: Ive_ri Pogledaj Poruke
    . To je žalosno, ali tako je to, danas svatko najviše misli samo na sebe i svoju guzicu.
    Ja često mislim na tuđe guzice. Valjda onda ne ulazim u gorenavedene statistike.

Ovo je malo širi društveni problem. Današnja društva ne pokreće čovjek već kapital, a to, naravno, nije baš najsretnije riješenje.
    Jednostavno je to tako. I bit će i gore.
    S tim da su i meni ovi omjeri malo pretjerani. Ako i jesu takvi, brzo će se promijeniti. To je trend.

Bez obzira na obećanja svatko želi voditi svoj što komotniji život. Logika je otprilike ovakva: za bolesne se trebaju brinuti bolnice, za stare i nemoćne postoje domovi (čak i ako se radi o roditeljima), za poremećene isto tako postoje ustanove, ...

Uglavnom, za svakoga postoji određeni box, a ja sam još zdrav i snažan i meni pripada ostatak svijeta. Osim toga moram raditi, zaraditi što više novaca jer ću i ja jednog dana morati plaćati (umo)bolnicu ili starački dom.

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika SEricsson
    Datum registracije
    02-02-08
    Starost
    25
    Poruka
    896
    Liked
    1 times

meni se prije čini da ljudi ulaze u brakove bez namjere da budu skupa i u dobru, a u zlu da i ne pričamo.

Ovaj slučaj što latoa spominje je iz SAD-a a svi znamo kakvo je tamo društvo samo po sebi, ljudi se ne žene zato što se vole nego samo zato da ne budu sami ili zato što im to zvuči kao normalan korak naprijed u vezi iako možda na taj korak nisu ni izbliza spremni.

Mora se uzeti u obzir i da se može dogoditi da bolest jednog partnera uništava na drugim razinama drugog jer ipak su to strašne okolnosti, ali po ovim gore brojkama vjerovatno se ne radi o tome već o samovolji, kao što sam napisao, za Amere ništa neočekivano.

Regularni forumas Avatar od korisnika Shan Sa
    Datum registracije
    30-03-09
    Poruka
    210
    Liked
    0 times

ovi američki znanstvenici previše generaliziraju.

SEricsson je sve to lijepo objasnio u postu iznad pa se ne želim ponavljati.

ljudi su previše sebični, čak kad su u vezi ili braku ponašaju se kao da su sami.
    da ne govorim o nikavoj spremnosti na kompromis, kad dođe prva kriza onda se budemo rastali jer je to lakše nego da se borimo za našu vezu i ljubav.

samo kakva je to onda ljubav?
    Priroda nam je dala po dva oka i dva uha a samo jedan jezik, da bi mogli više gledati i slušati a manje govoriti, jer se nikad ne može reći toliko mudrosti koliko se može prešutjeti gluposti.Konfucije

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika za-o-brat
    Datum registracije
    09-07-09
    Starost
    23
    Poruka
    820
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
    Ja često mislim na tuđe guzice.

Nego - ontopic - prvo, već mi je zlo od tih "američkih istraživanja". Drugo, kao što reče Ive - sumnjam i ja da je baš takav omjer. I treće - Da, ljudi su govna. Nema se šta više tu reći ili razbijati glavu time. Smao se svi možemo nadati da netko od nas neće završiti s nekim takvim.

V.I.P. Član Avatar od korisnika latoa
    Datum registracije
    18-01-08
    Starost
    27
    Poruka
    2,637
    Liked
    12 times

Ovu temu sam otvorila pogođena sudbinama ljudi koje vidim oko sebe, a ne zbog američkih istraživanja s kojima sam samo potkrijepila svoje mišljenje.

Zar je stvarno došlo vrijeme kad samo zatvorenih očiju možeš imati vjeru u ljude, u brak, u ono u dobru i u zlu ?
    "Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
    Nestio, sed fieri sentio et excrucior."

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

Citat Pravi autor: latoa Pogledaj Poruke
    Trenutno oko sebe nekako previše slušam o ovoj temi u različitim varijacijama... ili muž ostavlja bolesnu ženu, ili ostavlja ženu i bolesno dijete. Zlo mi je od takvih sebičnih kukavica. Naravno da to nisu karte koje bi itko birao, ali ako ti ih je život već podijelio, tvoje su i izvuci iz njih najbolje, a ne se poput nezrelog derišta kad ne ide povući i pokušati igrati drugu igru pretvarajući se da stara nikad nije ni postojala.
    svak zamišlja da živi život skladno i bez problema, pa kad onda ti problemi nepozvani dođu, onda mnogi ljudi izgube glavu misleći da ih je takva situacija nepravedno zadesila, a najbrži izlaz iz takve situacije je naravno, bijeg. bježe ljudi od vlastite nemoći, od straha. nije ugodno baš u takvim situacijama saznati da si za životnog partnera izabrao/la pogešnu osobu. zato pažljivo birajte

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Citat Pravi autor: Moneypenny Pogledaj Poruke
    svak zamišlja da živi život skladno i bez problema, pa kad onda ti problemi nepozvani dođu, onda mnogi ljudi izgube glavu misleći da ih je takva situacija nepravedno zadesila, a najbrži izlaz iz takve situacije je naravno, bijeg. bježe ljudi od vlastite nemoći, od straha. nije ugodno baš u takvim situacijama saznati da si za životnog partnera izabrao/la pogešnu osobu. zato pažljivo birajte
    Istina (boldano) i tu masa ljudi griješi. Brak/zajednica bez problema jednostavno ne može biti, da je tako to ne bi bilo normalno jerbo ništa nije savršeno. Treba čvrsto stati i suočiti se sa problemima i zajednički pokušati iste sanirati, nebitno o kakvoj vrsti problema se radi. Bježe kukavice, pi*ke, slabići... Najlakše je pobjeći, a ako iole imaš mozga u glavi, shvatit ćeš da nakon bijega nisi apsolutno ništa postigao, to će te samo proganjati u životu, živjet ćeš i biti etiketiran kao pussy i amen!

Ostaviti bolesnu suprugu, otići i sve to ignorirati? Takve ne razumijem niti želim razumjeti, to je patetično i za svaku osudu!
    ...'cause the rule is blood for blood!!!!!

Lajkaj nas na Facebooku