Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Život u dvoje
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Život u dvoje Raspravljate o temi Uloga kuma/kume na vjenčanju? u Društvo forumu; Uskoro se ženim, sve je lijepo sređeno, ali me zanima koja je uloga kuma/kume na vjenčanju? P.S. nemam ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-05-07, 21:57   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,488
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Uloga kuma/kume na vjenčanju?

Uskoro se ženim, sve je lijepo sređeno, ali me zanima koja je uloga kuma/kume na vjenčanju?

P.S. nemam pojma jel ova tema spada ovdje, pa ako ne spada, premjestite ju...
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-05-07, 22:15   #2 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Poruka: 15,975
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza
Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju?

Mislim da spada

Čestitam na skoroj uženidbi

A uloga kuma na vjenčanju je da:

Okiti auto
Dočeka goste
Dočeka muziku
Glumi taksistu mladencima
Plati vjenčanje
Održi govor
Pjeva za cipelu
Kod mlade odglumi ono dogovaranje
Bude zamazan tortom ni kriv ni dužan
Prije vjenčanja pomaže sve urediti
Svi ga svatovi zovu i bombardiraju glupim pitanjima
Kupi poklon
Kupi uz poklon onu košaru i šta već ide uz to
Itd

Uloga kume je da kupi poklon

Eto Ima još ali vjerujem da ti je ovo dosta

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-05-07, 22:16   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,962
vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

jadan kum

ja sam bila kuma i samo sam pozirala
Dobro, kupila sam poklon i orgaizirala kao vjenčanje. Nisu se baš usrećili samnom
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-05-07, 22:27   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

To Daidža legendo!!!Dat ću ti mail mog kuma pa mu pošalji ovo...
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-05-07, 22:31   #5 (permalink)
štovatelj amaterskih čokoladnih očiju

Datum registracije: 28-09-05
Godina: 7
Poruka: 2,504
VanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavan
Pošalji poruku preko AIM-a korisniku VanderHook Pošalji poruku preko MSN-a korisniku VanderHook

bil sam 4 put vjencani kum.....2 braka otisla u kurac...a 2 jos dobro funkcioniraju....50%...uspjesnosti...ova 2 iz njemacke otisli u kurac...mjesani brakovi cro-ger......valjda ne pase kemija...hehehe.a.... ova uspjesna 2 su cro-cro...
Odgovori sa citatom
Star 08-05-07, 22:33   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: VanderHook Pogledaj Poruke
bil sam 4 put vjencani kum.....2 braka otisla u kurac...a 2 jos dobro funkcioniraju....50%...uspjesnosti...ova 2 iz njemacke otisli u kurac...mjesani brakovi cro-ger......valjda ne pase kemija...hehehe.a.... ova uspjesna 2 su cro-cro...
i koji je bio tvoj recept za ova dva uspješna? Koji su to detalji presudili...?
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-05-07, 22:36   #7 (permalink)

VanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavan
Pošalji poruku preko AIM-a korisniku VanderHook Pošalji poruku preko MSN-a korisniku VanderHook

onna i on hrvati....hehehe....zekam se....nema recepta , sve je individualno...ali moj osobni recept za dug i skladan brak je definitivno spremnost na kompromis....bez toga je banana ....svak vuce na svoju stranu i ne zeli se prilagodit partneru i to je pocetak kraja......
Odgovori sa citatom
Star 08-05-07, 22:52   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Slažem se. Ja sam inače s mojom budućom ženom u vezi 7 godina, od toga 3 godine živimo zajedno. Definitivno, kompromisi su bitni!
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-05-07, 22:54   #9 (permalink)

ja imam ove godine 20 god. braka...pssst...nemoj nikome reci...hehehe
Odgovori sa citatom
Star 09-05-07, 09:06   #10 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Evo malo da nekaj kažem za kumove i kume na vjenčanju.

Za Crkvu (Latinsku):
Po kanonskom pravu to nisu kumovi nego samo SVJEDOCI koji (logično) svjedoče da je brak sklopljen. Njihova glavna uloga je da VIDE da su supružnici izgovorili "da". Sakrament ženidbe daju žena i muškarac jedno drugome, nikakav biskup, svećenik... Oni su isključivo zaduženi za sv. Misu koja se odvija u sklopu ženidbe. Tako da svećenik treba biti prisutan na dodjeljivanju tog sakramenta, međutim nije ključna figura.
Svjedoci (ili kako volimo reći "kumovi") na vjenčanju (u kat. Crkvi) ne moraju imati sakrament sv. Potvrde (iliti krizme) nego samo krštenje. To krštenje može biti obavljeno u pravoslavnoj ili protestanskoj Crkvi. Nebitno je. Isključivo mora biti kršten.

Kumovi su samo na krštenju i potvrdi, oni uz to što svjedoče da je sakrament primljen zaduženi su i za "odgajanje u vjeri". Moraju imati sakrament sv. Krštenja, Potvrde i ako žive u braku onda i sakrament sv. Ženidbe (naglašavam- sakrament).
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kum, kuma, vjencanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:23.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103