Stranica 1 od 14 12345611 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 136

Uloga kuma/kume na vjenčanju?

Raspravljate o temi Uloga kuma/kume na vjenčanju? u Život u dvoje forumu, dio Društvo foruma; Uskoro se ženim, sve je lijepo sređeno, ali me zanima koja je uloga kuma/kume na vjenčanju? P.S. nemam pojma jel ...

Siva eminencija Avatar od korisnika Dr Jekyll
    Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

Uloga kuma/kume na vjenčanju?

Uskoro se ženim, sve je lijepo sređeno, ali me zanima koja je uloga kuma/kume na vjenčanju?

P.S. nemam pojma jel ova tema spada ovdje, pa ako ne spada, premjestite ju...
    Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,901
    Liked
    399 times

Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju?

Mislim da spada

Čestitam na skoroj uženidbi

A uloga kuma na vjenčanju je da:

Okiti auto
    Dočeka goste
    Dočeka muziku
    Glumi taksistu mladencima
    Plati vjenčanje
    Održi govor
    Pjeva za cipelu
    Kod mlade odglumi ono dogovaranje
    Bude zamazan tortom ni kriv ni dužan
    Prije vjenčanja pomaže sve urediti
    Svi ga svatovi zovu i bombardiraju glupim pitanjima
    Kupi poklon
    Kupi uz poklon onu košaru i šta već ide uz to
    Itd

Uloga kume je da kupi poklon

Eto Ima još ali vjerujem da ti je ovo dosta
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

prof. Foruma
    Datum registracije
    15-02-07
    Poruka
    1,918
    Liked
    0 times

jadan kum

ja sam bila kuma i samo sam pozirala
    Dobro, kupila sam poklon i orgaizirala kao vjenčanje. Nisu se baš usrećili samnom

Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

To Daidža legendo!!!Dat ću ti mail mog kuma pa mu pošalji ovo...

mozak organizacije Avatar od korisnika cobra_gi
    Datum registracije
    28-09-05
    Poruka
    3,971
    Liked
    0 times

bil sam 4 put vjencani kum.....2 braka otisla u kurac...a 2 jos dobro funkcioniraju....50%...uspjesnosti...ova 2 iz njemacke otisli u kurac...mjesani brakovi cro-ger......valjda ne pase kemija...hehehe.a.... ova uspjesna 2 su cro-cro...

Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

Citat Pravi autor: VanderHook Pogledaj Poruke
    bil sam 4 put vjencani kum.....2 braka otisla u kurac...a 2 jos dobro funkcioniraju....50%...uspjesnosti...ova 2 iz njemacke otisli u kurac...mjesani brakovi cro-ger......valjda ne pase kemija...hehehe.a.... ova uspjesna 2 su cro-cro...
    i koji je bio tvoj recept za ova dva uspješna? Koji su to detalji presudili...?

Datum registracije
    28-09-05
    Poruka
    3,971
    Liked
    0 times

onna i on hrvati....hehehe....zekam se....nema recepta , sve je individualno...ali moj osobni recept za dug i skladan brak je definitivno spremnost na kompromis....bez toga je banana ....svak vuce na svoju stranu i ne zeli se prilagodit partneru i to je pocetak kraja......

Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

Slažem se. Ja sam inače s mojom budućom ženom u vezi 7 godina, od toga 3 godine živimo zajedno. Definitivno, kompromisi su bitni!

Datum registracije
    28-09-05
    Poruka
    3,971
    Liked
    0 times

ja imam ove godine 20 god. braka...pssst...nemoj nikome reci...hehehe

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Evo malo da nekaj kažem za kumove i kume na vjenčanju.

Za Crkvu (Latinsku):
    Po kanonskom pravu to nisu kumovi nego samo SVJEDOCI koji (logično) svjedoče da je brak sklopljen. Njihova glavna uloga je da VIDE da su supružnici izgovorili "da". Sakrament ženidbe daju žena i muškarac jedno drugome, nikakav biskup, svećenik... Oni su isključivo zaduženi za sv. Misu koja se odvija u sklopu ženidbe. Tako da svećenik treba biti prisutan na dodjeljivanju tog sakramenta, međutim nije ključna figura.
    Svjedoci (ili kako volimo reći "kumovi") na vjenčanju (u kat. Crkvi) ne moraju imati sakrament sv. Potvrde (iliti krizme) nego samo krštenje. To krštenje može biti obavljeno u pravoslavnoj ili protestanskoj Crkvi. Nebitno je. Isključivo mora biti kršten.

Kumovi su samo na krštenju i potvrdi, oni uz to što svjedoče da je sakrament primljen zaduženi su i za "odgajanje u vjeri". Moraju imati sakrament sv. Krštenja, Potvrde i ako žive u braku onda i sakrament sv. Ženidbe (naglašavam- sakrament).

Stranica 1 od 14 12345611 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku