| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Život u dvoje Raspravljate o temi Uloga kuma/kume na vjenčanju? u Društvo forumu; Uskoro se ženim, sve je lijepo sređeno, ali me zanima koja je uloga kuma/kume na vjenčanju? P.S. nemam ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,488
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Uloga kuma/kume na vjenčanju? Uskoro se ženim, sve je lijepo sređeno, ali me zanima koja je uloga kuma/kume na vjenčanju? P.S. nemam pojma jel ova tema spada ovdje, pa ako ne spada, premjestite ju... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| charolastra | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? Mislim da spada ![]() Čestitam na skoroj uženidbi ![]() A uloga kuma na vjenčanju je da: Okiti auto Dočeka goste Dočeka muziku Glumi taksistu mladencima Plati vjenčanje Održi govor Pjeva za cipelu Kod mlade odglumi ono dogovaranje Bude zamazan tortom ni kriv ni dužan Prije vjenčanja pomaže sve urediti Svi ga svatovi zovu i bombardiraju glupim pitanjima Kupi poklon Kupi uz poklon onu košaru i šta već ide uz to Itd Uloga kume je da kupi poklon Eto Ima još ali vjerujem da ti je ovo dosta
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #5 (permalink) |
| štovatelj amaterskih čokoladnih očiju | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? bil sam 4 put vjencani kum.....2 braka otisla u kurac...a 2 jos dobro funkcioniraju....50%...uspjesnosti...ova 2 iz njemacke otisli u kurac...mjesani brakovi cro-ger......valjda ne pase kemija...hehehe.a.... ova uspjesna 2 su cro-cro...
__________________ ho ho ho, ha ha ha , seljačina sam prava ja ![]() a |
| | |
| | #7 (permalink) |
| štovatelj amaterskih čokoladnih očiju | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? onna i on hrvati....hehehe....zekam se....nema recepta , sve je individualno...ali moj osobni recept za dug i skladan brak je definitivno spremnost na kompromis....bez toga je banana ....svak vuce na svoju stranu i ne zeli se prilagodit partneru i to je pocetak kraja......
__________________ ho ho ho, ha ha ha , seljačina sam prava ja ![]() a |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? Evo malo da nekaj kažem za kumove i kume na vjenčanju. Za Crkvu (Latinsku): Po kanonskom pravu to nisu kumovi nego samo SVJEDOCI koji (logično) svjedoče da je brak sklopljen. Njihova glavna uloga je da VIDE da su supružnici izgovorili "da". Sakrament ženidbe daju žena i muškarac jedno drugome, nikakav biskup, svećenik... Oni su isključivo zaduženi za sv. Misu koja se odvija u sklopu ženidbe. Tako da svećenik treba biti prisutan na dodjeljivanju tog sakramenta, međutim nije ključna figura. Svjedoci (ili kako volimo reći "kumovi") na vjenčanju (u kat. Crkvi) ne moraju imati sakrament sv. Potvrde (iliti krizme) nego samo krštenje. To krštenje može biti obavljeno u pravoslavnoj ili protestanskoj Crkvi. Nebitno je. Isključivo mora biti kršten. Kumovi su samo na krštenju i potvrdi, oni uz to što svjedoče da je sakrament primljen zaduženi su i za "odgajanje u vjeri". Moraju imati sakrament sv. Krštenja, Potvrde i ako žive u braku onda i sakrament sv. Ženidbe (naglašavam- sakrament). |
| | |
![]() |
| Tagovi: kum, kuma, vjencanje |
« Protivljenje
|
Ljubavnici »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:23.

Ima još ali vjerujem da ti je ovo dosta