| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Život u dvoje Raspravljate o temi Uloga kuma/kume na vjenčanju? u Društvo forumu; jeeeeee... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #32 (permalink) | |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,192
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? Citat:
Ja bio kum, i to na crkvenom vjenčanju, a nemam ništa od gorenavedenih "karakteristika"... I nije bilo apsolutno nikakvih problema. ![]()
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT | |
| | |
| | #33 (permalink) |
| Purger | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? Očito je svećenik previše popil taj dan ![]() To moraš imat ako hoćeš biti kum na vjenčanju....bar bi tako trebalo biti.Al iz vlastitog iskustva znam da svaki svećenik tepe svoje,jedan bu ti rekel ovak a drugi onak.... U jednoj crkvi ti ne trebaju sakramenti a u drugoj trebaju...pa ti onda znaj....
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #34 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,192
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? Mislim da samo jedan od svjedoka (kumova) mora bit kršten... ostali sakramenti nisu potrebni da bi bio svjedok (kum) na vjenčanju... I ne vjerujem da svećenici ne vode računa o tome... Jer ako na vjenčanju nisu ispunjeni svi uvjeti, onda brak nije valjan... Odnosno, ako svi sudionici ne zadovoljavaju sve uvjete, onda Ckrva taj brak ne priznaje... Zato sumnjam da se svećenik zeznuo... prije će bit da su preduvjeti za kumove "ublaženi" kako bi se što više ljudi vjenčavalo u Crkvi
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #35 (permalink) | |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 9,229
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? Citat:
Kum da okiti auto.. pa to djeveruše rade Ali u svatovima moje prijateljice kojoj sam ja bila kuma mladence je vozio kum. Iako ja mislim da je u svakom kraju drugi običaj... Ma da, sigurno je samo to ![]()
__________________ Jedan je Izet Fazlinović! Zadnji Uredio Wamp : 14-08-07 u 17:42. | |
| | |
| | #36 (permalink) | ||
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? Citat:
Doktor je govorio o kumstvu na krizmi , a tamo moraš imati sve navedeno. Kod vjenčanja moraš samo biti kršten ... a ako je svećenik malo više potegao misnog može i bez toga. ![]() Citat:
![]() A osim toga , ako je vjenčanje u nekom svadbenom salonu u pravilu mladenci dobiju auto i vozača ... što je i najbolje. Al` ono pjevanje za cipelu - može neko , kad već daidze nema na vidiku , objasniti šta je to?
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. | ||
| | |
| | #37 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 09-03-07 Lokacija: u oblacima...
Poruka: 1,540
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? bila i ja kuma na vjenčanju bez navedenih "karakteristika" kako kaže drug damfisk a kaj se tiče cipele , to su običaji (svaki kraj ima neki svoj ) , ..nekog dječaka "potplate" da se zavuče ispod stola i ukrade mladenki cipelu ..sad ovisi kakav je običaj , negdje kum mora pjevati da bi se cipela vratila a negdje mora platiti za istu ![]() u makedoniji npr , kad dolaze po mladenku kum donosi cipele i obuva mladenku ...sad mladenka proba cipelu i kao velika je , kum stavi novčanicu u cipelu pa mladenka proba ponovo , naravno cipela je još uvijek prevelika te mora gurnuti još koju novčanicu ( ovisi o "prodavačima" mladenke koliko je će puta ta cipela biti prevelika )
__________________ The Show Must Go On.. |
| | |
| | #38 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? Napadajte me koliko hoćete ali meni su ti neki običaji glupi do bola Jedini dobar običaj je bio kad su u svatovima moje sestrične morali u jednom trenutku ustat se mladenci i kumovi i jedan po jedan pit a drugi su pljeskali Ali dobro, to je bio taj jedan smiješni trenutak.....
__________________ Jedan je Izet Fazlinović! |
| | |
| | #39 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 09-03-07 Lokacija: u oblacima...
Poruka: 1,540
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? meni je općenito svaka svadba cirkus i zabavno mi je ići kao gost i prisustvovati običajima , ...no ja osobno sam imala vjenčanje , kumove , večeru i disko do zore ( nas 6 jer sam si ja birala kumu muž kuma a naravno da su i njihovi supružnici bili prisutni , za svaki slučaj da ne pofali kumova ) , predhodilo je njegovo momačko i moje djevojačko veče koje neću opisivati da se opet udajem isto bi napravila jedino si neću oprostiti što nisam bila na fešti kad sam rodila jbg morala sam biti u bolnici a oni tri dana zalijevali ![]()
__________________ The Show Must Go On.. |
| | |
| | #40 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uloga kuma/kume na vjenčanju? Baš prava riječ - cirkus... iako, svatovi nisu što su nekada bili, ja se sjećam da sam do rata kao mala išla u svatove koji su trajali tri dana. Ali meni je bilo super u jednim svatovima prošle godine I sad sam mirna... tko zna dokad ![]()
__________________ Jedan je Izet Fazlinović! |
| | |
![]() |
| Tagovi: kum, kuma, vjencanje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:20.