Stranica 6 od 6 PrvoPrvo 123456
Pokazujem rezultate 51 do 54 od 54

zajednički život

Raspravljate o temi zajednički život u Život u dvoje forumu, dio Društvo foruma; Jedan članak vezan uz temu zajedničkog života Partneri koji upotrebljavaju 'mi' umjesto 'ja' kada se obraćaju jedan drugome, sretniji su ...

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,148
    Liked
    493 times

Re: zajednički život

Jedan članak vezan uz temu zajedničkog života

Partneri koji upotrebljavaju 'mi' umjesto 'ja' kada se obraćaju jedan drugome, sretniji su zajedno, manje su pod stresom i kroz teška razdoblja te probleme prolaze puno lakše.

Do ovih su saznanja došli znanstvenici s kalifornijskog Sveučilišta Berkley zahvaljujući studiji u kojoj su sudjelovala 154 para srednjih godina i oni stariji.

Proučavali su i analizirali komunikaciju između parova i došli do saznanja da oni partneri koji se služe zamjenicama kao što su "mi", "naš" i "nas" pokazuju manje stresa, ponašaju se bolje jedno prema drugome, sretniji su i lakše prolaze kroz teška razdoblja.

S druge strane, partneri koji ističu separiranost izgovarajući zamjenice "ja", "moj" i "ti" manje su zadovoljni u braku.

Znanstvenici su zaključili da je za prevladavanje izazova i teških situacija osjećaj zajedništva jako važan.

net.hr
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

da, samo treba imati tu podlogu da govoriš mi, naše, a ne ja, moje, moj, meni.
    od sebičnjaka nikad nećeš čuti da govori mi i naše, već ovo drugo

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,148
    Liked
    493 times

sebičnjaci koji žive u suživotu s nekim onda teže prolaze kroz krizna razdoblja jer gledaju samo svoj interes, svoje "ja" a ne gledaju interes "nas" ili "mi" bez obzira radilo se o materijalnim ili emotivnim stvarima
    naći riješenje nekog zajedničkog problema gledajući samo svoj interes mislim da nije moguće
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

Starter
    Datum registracije
    15-08-08
    Poruka
    33
    Liked
    0 times

zajednicka sloga i sve se moze rjesiti svaki problem!

Stranica 6 od 6 PrvoPrvo 123456

Lajkaj nas na Facebooku