evo da nešto kažem u vezi ove teme jer je interesantna (barem meni) a i u običnom razgovoru s ljudima se često potegne ova tema
kao prvo i najvažnije da u zajedničkom životu postoji JEDAN budžet jer samo tako se može postići nešto, bez obzira na veličinu primanja dvoje ljudi...samo tako kućanstvo (obitelj) može ići naprijed
nikad ne znaš šta se može desiti...možeš neko od vas ostati bez posla na neko vrijeme pa će ovaj drugi morati preuzeti teret na svoju plaću u tom periodu
znači sjedne se za sto, vide se koliki je prihod kućnog budžeta, zajednički prihod, i onda se podijele rashodi ovisno koliko ko može, koliko ko je u plusu odnosno minusu na računu
u tvom slučaju ako ti plaćaš kredit i ako plaćaš troškove auta onda partner može plaćeti npr. režije i neke druge kućne troškove (npr. hranu)
ali ponavljam to je sve stvar dogovora između vas dvoje i vaše financijske situacije
jer ako nema dogovora, ako ima svak svoj novčanik i nije ga baš previše briga
kako drugi troši...bojim se da tu nema budućnosti
ovo što sam napisao mislio sam prvenstveno za krupne troškove (stan, auto i sl.)
za stvar od 100-200kn nije baš potreban razgovor od 2 sata...
mada znam i ljude koji i to rade jer su u izrazito teškoj financijskoj situaciji pa mi je onda to i razumljivo

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovori sa citatom

...