Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Život u dvoje
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Život u dvoje Raspravljate o temi Život u dvoje - upravljanje finacijama u Društvo forumu; uf,uf ... puno stvari koje ili zaista ne razumiješ ili samo tako pišeš da bi eto pisao nešto ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 31-10-07, 15:39   #11 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 7,866
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan
Re: Život u dvoje - upravljanje finacijama

uf,uf ... puno stvari koje ili zaista ne razumiješ ili samo tako pišeš da bi eto pisao nešto
svejedno se nadam da ćemo ti uspjeti malo objasniti neke stvari

Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
uf,uf,....toliko mi kombinacija pada na pamet i argumenata za i protiv...ne znam gdje bih počeo...

Što ako on zarađuje 2X više od nje? Je li u redu da ona raspolaže onime što je on zaradio? Možda čak i jest. Dalje. Tko će preuzeti odgovornost za odlučivanje o trošenju? Ako je novac zajednički a jest, onda bi se i odluke o trošenju trebale donositi zajednički a problem je ako ona recimo ima naviku trošiti na krpice i biti cijeli život u minusu, a on zna štediti/gleda svaku kunu i svaki mjesec nešto odvaja na stranu. Hoće li se ona pomiriti s time da si više niti za svoje novce ne može priuštiti ono što bi željela?
nema veze ako zarađuješ 2x, 3x više od nje... i u dobru i u zlu...ti je poznato to odnekud... a šta da je obrnuto, šta ako ti ostaneš bez posla... kužiš
zajedničke odluke...to je jedino rješenje...ako se ona nemože prilagoditi i non stop je u velikom minusu zahvaljujući trendi majicama, čizmicama i sl. onda je vrijeme da ozbiljno popričaš s njom, al ono ozbiljno...prije nego bude kasno, jer ti nisi njen tatica koji ju je razmazio
minus od cca. 1/3 plaće nije minus za zabrinjavanje, ali biti u minusu 2 plaće zbog krpica i kojekakvih gluposti ...e to je problem i neodgovornost

Citat:
Uzmimo hipotetski da dođe do razdvajanja budžeta i svatko raspolaže sa svojim novcima kako želi. Ona nastavi starim tempom trošenja, sve zarađeno odmah spiska na gluposti ne razmišljajući o sutra, a on vrijedno štedi i jede parizer za doručak da bi si mogao jednog dana priuštiti veći stan, vikendicu, bolji auto...što na kraju i bi.
pročitaj ponovo ovo što sam iznad napisao
ozbiljni razgovor opet

Citat:
I zlu ne trebalo dođe jednog dana do rastave braka i što kaže zakon? Svakome pola. Je li to u redu? Pola njoj koja je živjela rasipnički ko kraljica i pola njemu koji se odricao svega živoga da bi si priuštio neke malo vrijednije i dugoročnije stvari.
Nije fer.

Kažeš ako ja plaćam kredit za stan ona bi mogla plaćati režije. Svakako. Jedino činjenica što je stan moj a ne zajednički (a time i kredit) možda stavlja mali upitnik na to....
zakon kaže da se dijeli sve ono što je stečeno u braku
ako si kupio stan prije braka stan ostaje tebi (nek me neki pravnik ispravi ako griješim)
a ako već tako razmišljaš, a vidim da razmišljaš, onda se zaista malo zapitaj da li ti uopće nešto želiš s njom ozbiljno
i opet se vraćam na moju prvu tvrdnju... razgovor prijatelju

evo, iskreno se nadam da smo ti uspjeli razjasniti neke stvari
fat_boy_slim je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 15:45   #12 (permalink)
o'šla pa - pa :)

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,013
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Neznam, moje mišljenje je da ako ste se već odlučili na zajednički život nema podjele tko tu više, a tko manje zarađuje.
O tome, ako ti je bitno, vrerujem da je potrebno razmišljati prije takve odluke.
A sad, ako dođe do razvoda... Ako dođe??!!
Pa zašto ulaziti u zajednicu s nekim i unaprijed razmišljati o propasti iste?
Odgovori sa citatom
Star 10-11-07, 01:58   #13 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-10-07
Godina: 23
Poruka: 91
ketyy

MA SVE JE NASEE...SKUPA TAKO DA NIJE TO PROBLEM NIKAKV..ON DIGNE PARA KOLIKO TREBA A TAKO IJA

Iskljuci Caps Lock!

Zadnji Uredio eva : 10-11-07 u 02:04.
ketyy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 00:52   #14 (permalink)
Starter

Datum registracije: 06-11-07
Godina: 37
Poruka: 29
zara999 se izdvaja iz mase

A on ima plaću tri puta veću od moje, onda ti ja njemu dam cijelu svoju plaću, a kupim si sve što mi treba....

Ma šalim se naravno.

Ako već dijelite krevet svaku noć, nekako mi je logično da i novci idu na istu hrpu i po dogovoru se troše.Svako dijeljenje na moje i tvoje postane malo teško kada dođu klinci.
zara999 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-11-07, 14:22   #15 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-11-07
Godina: 26
Poruka: 93
ziena25 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ja samo znam da se meni ne bi trebao dati u ruke kućni buđet.

Brzo bi ja to profučkala, pa makar gladovala.
Kad jednostavno ne mogu imati nad kontrolom sebe ako ugledam nešto "što mi jako hitno treba jer nemam ništa za obući"
jao nekako mi je ovo poznato.. doduše ne bih gladovala.. ali nemam kontrole kad je u pitanju roba... da....
Odgovori sa citatom
Star 14-01-08, 07:49   #16 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-09-07
Poruka: 2,254
driver1zg se izdvaja iz masedriver1zg se izdvaja iz masedriver1zg se izdvaja iz mase

ja jedno nemogu shvatiti, recimo ja ak nemam nes pretjerano para (ak imam sam za zadnja 2 tjedna u mjesecu klopa i to) necu trosit, i onda s tu nadje moja mala i onda se posvadjamo zato kaj ona oce trositi, isto tak ja njoj kupim poklon od neznam 900kn (sad za bozic sat) a ona meni kupi nekaj za 200 , i onda kad skuzi da sam ja potrosio vise (nezna koja je cifra) onda pocme srat kako sam ja dao vise i kako je ona manje vrijednija radi toga, pa cekaj koja je to p.m....erna da zenske osobe gledaju samo novac i da su vecina cura samo jebene materijalistice, pare pare i pare, e takve cure nabijem na kur.. , a tako i svoju dragu
Odgovori sa citatom
Star 14-01-08, 08:03   #17 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 421
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: driver1zg Pogledaj Poruke
ja jedno nemogu shvatiti, recimo ja ak nemam nes pretjerano para (ak imam sam za zadnja 2 tjedna u mjesecu klopa i to) necu trosit, i onda s tu nadje moja mala i onda se posvadjamo zato kaj ona oce trositi, isto tak ja njoj kupim poklon od neznam 900kn (sad za bozic sat) a ona meni kupi nekaj za 200 , i onda kad skuzi da sam ja potrosio vise (nezna koja je cifra) onda pocme srat kako sam ja dao vise i kako je ona manje vrijednija radi toga, pa cekaj koja je to p.m....erna da zenske osobe gledaju samo novac i da su vecina cura samo jebene materijalistice, pare pare i pare, e takve cure nabijem na kur.. , a tako i svoju dragu

mojoj je trebalo 7 godina veze da pokaže svoje pravo lice.
i sad svaki dan slušam:
zašto mi nemamo veći stan?
želim najnoviji model hidromasažne kabine
želim novi parket
kad ćemo kupiti bolji auto?
zašto mojim kolegicama muževi sve kupuju a ti meni ne?
zašto ne idemo na skijanje?
itd.itd.

Na to uopće više ne reagiram.

Ne znam zašto većina žena misli da novac raste na drveću i da smo mi muškarci ti koji su dužni osigurati im sve ono što imaju nijhove prijateljice, kolegice, susjede ili što piše u najnovijem broju Glorije.

Hej ! Ravnopravne ste i emancipirane pa zaradite.
I ja želim sportski dvosjed kao što ga ima B.Balaban pa ne zvocam curi svaki dan da mi to omogući...
ponestalo perja.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-01-08, 09:53   #18 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-01-08
Godina: 29
Poruka: 1,099
Drizzt se izdvaja iz maseDrizzt se izdvaja iz mase

Za bilo kakav zajednički račun potrebna je čista glava i velika doza odgovornosti, osobito ako stan nije vaš, a plaće nisu velike!
Ne možeš normalno otići van, kao što ni ona ne može u šoping kao što je radila do sad, dok je bila kod staraca!

Tada nastaju problemi i svađe!!!
...a vrlo često i prekidi!
Drizzt je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-01-08, 09:58   #19 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-09-07
Poruka: 2,254
driver1zg se izdvaja iz masedriver1zg se izdvaja iz masedriver1zg se izdvaja iz mase

potpisujem prethodna komentara
Odgovori sa citatom
Star 14-01-08, 11:40   #20 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 3,200
Dar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masiDar1 je dragulj u masi

Na kraju svatko dobije točno ono što zaslužuje
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: finacije, zivot u dvoje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:33.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108