| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Život u dvoje Raspravljate o temi Život u dvoje - upravljanje finacijama u Društvo forumu; Ja ne živim s momkom/mužem, ali ova me tema uvijek kopka. Neovisno o tome koliko tko zarađuje, ako ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Život u dvoje - upravljanje finacijama Ja ne živim s momkom/mužem, ali ova me tema uvijek kopka. Neovisno o tome koliko tko zarađuje, ako je budžet zajednički, kako odlučiti smijem li ja kupiti novu torbu? Ja sam takva da mislim da bih se osjećala vrlo ograničavajuće jer uvijek mislim na momka i vjerojatno u većini slučajeva ne bih ni pitala, a i glupo mi je bit odrastao čovjek, zarađivat i onda pitat nekog drugog smiješ li kupiti majicu, novi ruž...kako to ide??? Još mislim da je najlakše za režije i kredite, jednostavno se podijeli, ali za ostale stvari, ko ide u dućan, ja ili on? Što ako on želi jednu trenerku jednom u godini dana, a meni trebaju dvije?
__________________ |
| | |
| | #22 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-09-07 Lokacija: zagreb
Poruka: 2,254
![]() ![]() ![]() | Re: Život u dvoje - upravljanje finacijama ma sve se da rijesiti u vrlo kratkom roku, treba samo kompromis i to je to, nikakve svadje nikakve banalne i glupe stvari neka jedan mjesec drugi partner potrosi na sebe a sljedeci mjesec ti i to je to, s tim da se prvo plate rezije i izracuna se koliko ce trebat otprilike za hranu i ostale potrepstine, a onda koliko ostane s tim raspolagat ![]()
__________________ DANAS JE TESKO BITI GLUP PREVELIKA JE KONKURENCIJA ![]() http://www.croportal.net/forum/zagre...72/#post904879 -ZG TRNJE |
| | |
| | #23 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 05-03-08
Poruka: 35
![]() | Re: Život u dvoje - upravljanje finacijama Ja mislim da je najbolje staviti lovu na hrpu, ali da se i jednoj i drugoj strani ostavi džeparac koji može potrošiti na što god hoće.
__________________ Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes. |
| | |
| | #25 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Život u dvoje - upravljanje finacijama a biti ce bolje koji dan jos ![]()
__________________ DANAS JE TESKO BITI GLUP PREVELIKA JE KONKURENCIJA ![]() http://www.croportal.net/forum/zagre...72/#post904879 -ZG TRNJE |
| | |
| | #26 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 21-02-08 Godina: 25
Poruka: 1,426
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Život u dvoje - upravljanje finacijama Mislim da je najmudrija opcija jedan budžet, moji cijeli život tako savršeno funkcioniraju, jednostavno ne mogu zamisliti da netko nekome ''broji zalogaje'', s tim da mislim da žene imaju bolju ''računicu'' odnosno da im bolje ide to raspoređivanje, ja sam tu jako ''stručna'' hehe... Što se tiče šopinga, obožavam drugima kupovati darove, tako da bi opet i to bilo super, mene će obožavati taj netko, jel... |
| | |
| | #27 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 03-02-08
Poruka: 42
![]() | Re: Život u dvoje - upravljanje finacijama Evo,na osnovu dugogodišnjeg bračnog staža(17g) i zajedničke "kase",slobodno mogu reći da je zajedničko ,bolje rečeno, d o g o v o r n o raspolaganje novcima koji ostanu nakon što se plate režije,odvoji lova za kućanstvo(papica,gorivo,ma svakomjesečna "potrošačka košarica"-koja je otprilike uvijek ista)...ono što ostane ide na "hrpicu"! Mi nemamo kredit(nikada nismo ni imali,hvala Bogu),ali uvijek štedimo za neka ulaganja. Kuća svakih par godina "pojede" nešto love,auto vozimo 3-4 g, pa ga promijenimo, na duuugi godišnji ne idemo - odemo par puta tokom ljeta na par dana tek - toliko da da promijenimo okolinu. Zajednički planiramo svaki trošak veći od 1000 kn. I, nema svađe!!
__________________ if you can´t take the pain, don´t play the game |
| | |
| | #28 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 09-04-08 Lokacija: sjedište MI6 Godina: 33
Poruka: 744
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Život u dvoje - upravljanje finacijama sanja, vrlo lijepo si to opisala. da se zaključiti da ste ti i suprug racionalne osobe. problem nastaje kad jedan u tandemu počne trošiti ko pijani bogataš. kod mene (nas) lova je na hrpi, ali s te hrpe ja više trošim, što je logično jer nabavljam gotovo sve za kuću, i plaćam račune - sve sa zajedničke hrpe. valjda sam dobra u tome jer nikad nikakvog prigovora nije bilo. nema problema kad znaš svoj limit. |
| | |
| | #29 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Život u dvoje - upravljanje finacijama kad zns limit i kad isto tako znas koliko mozes potrositi mjesecno a da imas i za ostale stvari, nemoze se trositi vise nego se zaradi, ako se vise trosi to postane zabrinjavajuci problem ![]()
| | |
| | #30 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 01-01-08
Poruka: 124
![]() | Re: Život u dvoje - upravljanje finacijama Kod nas lova ide na jednu hrpu(kao i kod većine od vas), s time da se napravi raspodjela-dio za špeceraj, dio za račune, kredit, svakome"đeparac" za gablec, prijateljska druženja i ostatak na stranu. Tako dosta dobro funkcioniramo već godinama. |
| | |
![]() |
| Tagovi: finacije, zivot u dvoje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:39.

neka jedan mjesec drugi partner potrosi na sebe a sljedeci mjesec ti i to je to, s tim da se prvo plate rezije i izracuna se koliko ce trebat otprilike za hranu i ostale potrepstine, a onda koliko ostane s tim raspolagat