Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Život u dvoje
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Život u dvoje Raspravljate o temi Život u dvoje - upravljanje finacijama u Društvo forumu; Vidim da se moja obitelj ne razlikuje u upravljanju financijama od večine vas koji su to iskustvo podjelili s nama. ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-04-08, 20:01   #31 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 38
Poruka: 2,009
dark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dark_zg
Re: Život u dvoje - upravljanje finacijama

Vidim da se moja obitelj ne razlikuje u upravljanju financijama od večine vas koji su to iskustvo podjelili s nama. I kod moje obitelji sva primanja idu na hrpu a zatim se raspoređuje za sve potrebe koje obitelj ima.
dark_zg je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-04-08, 17:02   #32 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-04-08
Poruka: 6
ze roberto se izdvaja iz mase

Sve ide na hrpu.Oboje vodimo računa o troškovima,jedino je auto i sve oko njega moja briga.Objesili smo ploču na koju pribadamo račune i obveze da ne bi slučajno što zaboravili platiti,jer ima dosta tih financ-obveza.
ze roberto je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-04-08, 20:58   #33 (permalink)
Starter

Datum registracije: 26-04-08
Godina: 25
Poruka: 9
Josipa2607 se izdvaja iz mase

Moj muž i ja se dogovaramo oko zajedničkog buđeta!Zajedno idemo u šoping , ja plaćam režije sa doplatkom a on svojom plaćom amerikanac!
Star 07-05-08, 12:45   #34 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 3,709
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: bruna-13 Pogledaj Poruke
..ako je budžet zajednički, kako odlučiti smijem li ja kupiti novu torbu? Što ako on želi jednu trenerku jednom u godini dana, a meni trebaju dvije?
...kako to ide???
Jednostavnim razgovorom.
Kod normalnih ljudi to ide vrlo lako.
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 08:51   #35 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-02-08
Godina: 24
Poruka: 160
Mistyc je zabranio reputaciju

ma meni je smješno striktno dijelit 50:50, sve se razgovorom da dogovoriti.

meni jedan mjesec možda treba više love, njemu manje a idući bude obrnuto.

sve je stvar dogovora.
Mistyc je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 09:56   #36 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 442
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: ssanja Pogledaj Poruke
Evo,na osnovu dugogodišnjeg bračnog staža(17g) i zajedničke "kase",slobodno mogu reći da je zajedničko ,bolje rečeno, d o g o v o r n o raspolaganje novcima koji ostanu nakon što se plate režije,odvoji lova za kućanstvo(papica,gorivo,ma svakomjesečna "potrošačka košarica"-koja je otprilike uvijek ista)...ono što ostane ide na "hrpicu"!

Mi nemamo kredit(nikada nismo ni imali,hvala Bogu),ali uvijek štedimo za neka ulaganja. Kuća svakih par godina "pojede" nešto love,auto vozimo 3-4 g, pa ga promijenimo, na duuugi godišnji ne idemo - odemo par puta tokom ljeta na par dana tek - toliko da da promijenimo okolinu.

Zajednički planiramo svaki trošak veći od 1000 kn.

I, nema svađe!!
problem je kada je netko iracionalan.
ona recimo želi neku fancy kuhinju, a ja bih bio zadovoljan i sa duplo jeftinijom s time da bih ostatak novca stavio na štednju.
isto vrijedi i za hranu.
ja bi bilo šta pojeo i to mi uopće nije bitno, odnosno bitno mi je da se što manje novaca potroši na hranu a štedi za bitne stvari, dok je ona navikla na bogatu trpezu i ne libi se troška.

na kraju dobijem epitet škrtca.

obzirom da imamo dijametralno različite stavove u pogledu financija, bojim se da ću imati problema oko postizanja dogovora po bilo kojem pitanju - jednom kad počnemo zajedno živjeti....
ponestalo perja.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 10:05   #37 (permalink)
The Eye

Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 8,389
Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan

Citat:
Pravi autor: Mistyc Pogledaj Poruke
ma meni je smješno striktno dijelit 50:50, sve se razgovorom da dogovoriti.

meni jedan mjesec možda treba više love, njemu manje a idući bude obrnuto.

sve je stvar dogovora.
istina al ne treba opet ici u krajnosti jer ce jedna osoba precesto biti zakinuta u tom odnosu.

What's it when a woman talks dirty to a man?
$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-05-08, 14:23   #38 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-02-08
Godina: 24
Poruka: 160
Mistyc je zabranio reputaciju

pa zato i je stvar dogovora da ne bi došlo do tog da je netko zakinut....
Mistyc je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-05-08, 13:22   #39 (permalink)
Starter

Datum registracije: 21-05-08
Poruka: 13
Turopoljski Zmaj se izdvaja iz mase

Ništa ne bih postigao da ne udružujem plaću sa ženom. A zajedno smo ostvarili sve..
Turopoljski Zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-05-08, 13:54   #40 (permalink)
Starter

Datum registracije: 17-05-08
Poruka: 10
Inga48 se izdvaja iz mase

Sve djelimo zajedno i odlučujemo ako treba nešto novo.Pa čemu služi zajednički život nego da se podupiremo.Dok je love sve je.
Inga48 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: finacije, zivot u dvoje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:26.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114