Dobro pitanje. Zasigurno da nose biljeg iz djetinjstva, jer ti domovi teško da se mogu nazvati popravnima.
Raspravljate o temi život u popravnim domovima prije 2000g. u Život u dvoje forumu, dio Društvo foruma; gdje su ta djeca(ljudi)danas.Nose li biljeg prošlosti(djetinjstva) ili su dobro uklopljeni članovi društva....
Dobro pitanje. Zasigurno da nose biljeg iz djetinjstva, jer ti domovi teško da se mogu nazvati popravnima.
kako koji, poznam ih puno i nema taj dom veze sa budućim životom u smislu da nekog obilježava ili čini lošim
a da su uvjeti očajni, nažalost jesu
To da nekoga obilježava je najmanji problem. Ali da ostavlja ožiljke, da! Da su uvjeti katastrofalni to je blago rečeno. Socijalne službe ne rade svoj posao, nikoga nije briga za tu djecu, uz ispriku da su to delikventi, nikakav odgoj im se tamo ne pruža, ako uzmemo u obzir što se sve događa po tim domovima, logično je da mali broj njih izađe van i stvori nekakav normalan život, većina ih zastrani u još veći kriminal nažalost.
da, dobro si to rekla, slažem se
srećom ima i onih kojima je to podstrijek da se trude biti što bolji
ja sam tamo bio i smatram se normalim jebiga.....ali to sam ja....
bio sam 94, dakle 14 godina sam imao i bio sam malo manje od 3 mjeseca........ samo radi škole, bio sam hiperaktivno djete koje je upalo u loše društvo...dosta povodljiv.....i samo sam sranja radio i bježao iz škole...pao 2 puta razrede, izbacili me iz 2 škole.....
ali mi to nije ništa pomoglo u životu nego su mi neke stvari došle same u glavu....
srednju školu sve razrede završio s odličnim, upao na fakultet strojarstva, bio 3. na listi od preko 200 studenata...na račun države sam upao zato kažem... i tako... radim od 2000 godine kao projektant i skroz sam zadovoljan sa svim
dakle, "nešto" je ipak ispoalo od mene....
"Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."
ja znam jedino Jajana iz popravnog doma... evo, pogledajte što dom napravi od njega
dobro, pogazio ga je i fićo kad je došo u Zagreb
a inače ne znam kakvi su uvjeti u domovima, vjerujem da im nije lako
Bolje desnica nego prknenica!
čiko?s 28 godina
hahaha
![]()
"Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."