Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Hanfa upozorava na neovlaštene ponude i savjetuje što napraviti

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila je u ponedjeljak na svojim internetskim stranicama upozorenje javnosti na marketinške agencije koje bez ovlaštenja građanima putem telefona ili e-pošte nude trgovanje špekulativnim financijskim instrumentima putem određenih, uglavnom inozemnih brokerskih kuća.Hanfa je uočila kako se hrvatskim građanima sve češće putem telefona ili e-pošte predlaže ili nudi trgovanje špekulativnim financijskim proizvodima putem određenih, uglavnom inozemnih, investicijskih, odnosno brokerskih društava. Pri tome se kontakt osobe na hrvatskom jeziku obraćaju potencijalnim klijentima.

Izravno ili neizravno se predstavljaju se kao zaposlenici tih brokerskih društava, ne daju potpune informacije o tome s kakvim financijskim instrumentima bi klijenti trgovali i koje su im osnovne karakteristike te upotrebljavaju neprimjerene i agresivne prodajne tehnike odnosno uvjeravaju potencijalne klijente kako ...
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Medijski partneri - Gospodarstvo

Top Surferi - Gospodarstvo

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj