Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Hrvatska će prvi put imati Zakon o potpomognutim područjima

Na sjednici Vlade u Karlovcu u saborsku proceduru upućeni su po prvi puta Zakon o potpomognutim područjima čija se problematika do sada rješavala u okviru Zakona o regionalnom razvoju te novi Zakon o brdsko-planinskim područjima.U iduće tri godine novim zakonima je planirano gotovo 300 milijuna kuna za potpomognuta područja koja obuhvaćaju 304 jedinica lokalne samouprave i nešto više od 1,1 milijun stanovnika te 117 milijuna za brdsko-planinska područja koja obuhvaćaju 85 jedinica lokalne samouprave i 350 tisuća stanovnika.

Time se po prvi put u Republici Hrvatskoj ciljano ulažu sredstva u potpomognuta i brdsko-planinska  područja te se osigurava sustavna kontrola provedbe zakonskih mjera, s ciljem jačanje konkurentnosti i razvojnih potencijala tih područja, a kojima se uređuje gospodarstvo ...
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Medijski partneri - Gospodarstvo

Top Surferi - Gospodarstvo

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj