Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Kapitalistički sustav nije dovoljno brzo odgovorio na izazove klimatskih promjena

Da je odgovarajuća politika bila usvojena prije trideset godina, bili bismo već dobrano na putu prema ostvarenju cilja gospodarstva s nultom neto stopom emisije ugljika uz vrlo niske troškove. Za činjenicu da to nismo učinili djelomično je zaslužan kapitalizam.Ove su godine dokazi o tome da se globalno zatopljenje doista događa i da bi posljedice za čovječanstvo mogle biti ozbiljne i potencijalno katastrofalne postali snažniji nego ikada.

Rekordne globalne temperature izmjerene su u lipnju i srpnju. Toplinski valovi bez presedana zabilježeni su u Australiji i Indiji, s temperaturama preko 50°C. Veliki šumski požari harali su diljem sjeverne Rusije. Sve navedeno ukazuje nam na činjenicu da nam ponestaje vremena za smanjenje emisija stakleničkih plinova i obuzdavanje globalnog zatopljenja barem na razine kojima se može ...
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Surferi - Gospodarstvo

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj