Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Postoji više od 472 tisuće slobodnih radnih mjesta: Ovo su najtraženija zanimanja u Njemačkoj

Manjak radnika osjete i građani. U Bavarskoj je ovog ljeta bilo problema s voznim redovima vlakova jer je nedostajalo vozača, a u cijeloj zemlji sve je više vijesti o privremenim zatvaranjima bolnica zbog nedostatka medicinskih sestara, a čak je i manjak liječnika sve veći.Vodoinstalateri i majstori za grijanje i klimatizaciju najtraženija su zanimanja u Njemačkoj, niti u jednoj drugoj branši ne treba toliko vremena za popunjavanje slobodnih radnih mjesta, proizlazi iz nove analize Federalne agencije za zapošljavanje, prenosi RTL.de.

Gotovo dvije trećine svih slobodnih radnih mjestima u ovoj branši nije popunjeno u prosjeku 200 dana, a slijede njegovatelji starijih osoba sa 199 dana.

U analiziranim skupinama zanimanja postoji više od 472.000 slobodnih radnih mjesta, od čega samo u proizvodnim zanimanjima 63.000 ...
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Medijski partneri - Gospodarstvo

Top Surferi - Gospodarstvo

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj