Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Priznanje Knjižnica godine 2019. otišlo u Rijeku

Gradska knjižnica Rijeka dobitnik je nacionalnog priznanja za izvrsnost rada.

Gradska knjižnica Rijeka dobitnik je nacionalnog priznanja Knjižnica godine 2019. Priznanje dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama.

Vijest o dolasku te titule u Rijeku objavljena je na konferenciji za novinare u Zagrebu na kojoj su prisustvovali Dijana Machala, predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva, Julijana Matanović u ime Povjerenstva za dodjelu priznanja Knjižnica godine, te Niko Cvjetković, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka. Ovo je za Gradsku knjižnicu Rijeka prvo priznanje takve vrste na nacionalnoj razini.

Posljednjih godina Gradska knjižnica Rijeka istaknula se kao dinamična i inovativna knjižnica u kojoj je prihvaćena paradigma prema kojoj su knjižnice dnevni boravak zajednice i prostor njenog osnaživanja u svakom pogledu - kreativnom, poslovnom i kulturnom. 

Priznanje će Gradskoj knjižnici Rijeka biti uručeno na središnjoj nacionalnoj svečanosti povodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica 11. studenog u 12 sati u Guvernerovoj palači u Rijeci.

Izvor: link, foto: Facebook 
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Medijski partneri - Kultura

Top Surferi - Kultura

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj