Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Dječje sobe su šareno dječje carstvo

Dječja soba je malo carstvo svakog djeteta i od velike važnosti za njegov rast i razvoj. Zato je iznimno važno prilikom uređivanja dječje sobe paziti da  se dijete u svom kutku osjeća ugodno, mirno i sigurno.  Budući da dijete velik dio vremena provodi u sobi u raznim aktivnostima kao što su učenje, igranje i spavanje, dječje sobe prije svega trebaju biti funkcionalne. Postoji široka paleta raznih elemenata koji omogućavaju maksimalno iskorištavanje prostora te također postoje elementi koji su komponibilni i multifunkcionalni pa se mogu prilagoditi raznim fazama rasta i razvoja djeteta. Prilikom odabira namještaja, tepiha, tapeta, boje zida i ostalog za uređenje dječje sobe vrlo je bitno da su stvari izrađene od kvalitetnih materijala te naravno, obzirom na raznorazne dječje aktivnost, od otpornih materijala koje je lako održavati. Dječje sobe također trebaju biti sigurne kako bi se smanjila mogućnost nezgoda priliko raznih dječjih aktivnosti. Tako je poželjno da namještaj ne bude od lako lomljivih materijala kao što je staklo i da umjesto oštrih ima zaobljene rubove. Ukoliko je dijete još malo, potrebno je obratiti pozornost na rasvjetna tijela kako ih dijete ne bi  molglo dohvatiti i opeći se. 
Poželjno da dječje sobe budu šarene, veselih boja. Osim namještaja u raznim bojama kao što su krevet ili na primjer kutije za spremanje igračaka,  raznim je naljepnicama moguće ukrasiti i prozorske okvire i stakla bez da se smanjuje prodor sunčeve svjetlosti. Sobna vrata su također pogodna za ukrašavanje ne samo naljepnicama nego i vješalicama raznih zabavnih oblika.Također je sve te elemente lako moguće zamijeniti i tako osvježiti sobu. Prilikom uređivanja dječje sobe nemojte zaboraviti da su djeca često sama najbolji dizajneri i, ako je dovoljno veliko, pustite dijete samo da bira tepih, krevet i ostale stvari koje će ga okruživati, naravno uz vaše sugestije. Tako ćete biti sigurni da se dijete u svom prostoru osjeća ugodno i dobro.

Tagovi: dječje sobe, sobna vrata, namještaj | 25.01.2010. u kategoriji Obitelj

Komentiranje sadržaja na Croportalu omogućeno je samo registriranim korisnicima. Zato, prijavi se ili registriraj i komentiraj do mile volje.

Ako si registrirani korisnik Croportala, možeš:

  • s ostalim članovima podijeliti vijesti i članke koji su ti zanimljivi
  • glasati za vijesti koje smatraš korisnima i tako ih učiniti popularnima i dostupnijima
  • slati vijesti prijateljima i tako s njima dijeliti zanimljive vijesti
  • sudjelovati u raspravama na forumu
  • imati uvid u sve vijesti koje si dodao na Croportalu
  • pristupati novim sadržajima i servisima koji će ti olakšati traženje infomacija
  • primati obavijesti o novim komentarima na svoju e-mail adresu
  • sudjelovati u nagradnim igrama

Top Lista

Top Medijski partneri - Obitelj

Traže se medijski partneri! Saznajte koje su prednosti uključivanja.

Top Surferi - Obitelj

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj