Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Hladnjaci su jedan od najbitnijih dijelova kućanstva

Hladnjaci su jedan od najvažnijih elemenata svakog kućanstva i život bez njih nam je već dugo potpuno nezamisliv. Najčešće su dio kuhinje a služe za rashlađivanje namirnica, održavanje njihove svježine i produživanje roka trajanja. Najbitnije je pažljivo odabrati hladnjak, dobro ga smjestiti u prostor i naravno, održavati ga.
Hladnjaci su bijela tehnika koja se rijetko mijenja, otprilike svakih deset godina, te zato pri odabiru treba paziti da hladnjak bude u skladu sa potrebama ukućana odnosno sa njihovim stilom života. Potrebno je također uzeti u obzir i broj ukućana u kućanstvu kao i prehrambene navike svakog člana. Samcima su idelni hladnjaci zapremnine oko 100 l dok za svakog dodatnog člana kućanstve treba otprilike još dodatnih 20 l. Također je vrlo bitno da odaberete hladanjak A ili B razreda energetske ućinkovitosti odnosno vrhunski hladnjak koij štedi energiju. Takvi su hladnjaci nešto skuplji no dugoročno isplativiji budući da smanjuju troškove kućanstva a uz to su i ekološki prihvatljivi.
Hladnjaci se većinom nalaze u kuhinji a pri njihovom je pozicioniranju vrlo bitno da se nalaze na najhladnijem mjestu u kuhinji pa tako hladnjak ne bi trebao stajati pored izvora topline kao što su na primjer štednjak ili radijator. Također je bitno da hladnjak bude odmaknut od zida budući da hladnjaci sami proizvode toplinu te je taj prostor potreban za cirkulaciju.
Hladnjaci danas dolaze u najrazličitijim modelima i sa različitim korisnim funkcijama kao što je na primjer automatsko odleđivanje. Većina hladnjaka ima i zamrzivač pa procijenite koliki vam zamrzivač treba i odgovara li vam više da se nalazi iznad, ispod ili pored hladnjaka. Također razmislite kakve police u hladnjaku želite, hoće li biti staklene ili od pleksiglasa, trebaju li vam ugrađene ladice i slično. Hladnjaci mogu imati i ugrađene ledomate, automatsko podešavanje temperature te ostale korisne funkcije koje će vaš život učiniti jednostavnijim i ugodnijim.

Tagovi: hladnjaci, kuhinje, bijela tehnika | 24.03.2010. u kategoriji Obitelj

Komentiranje sadržaja na Croportalu omogućeno je samo registriranim korisnicima. Zato, prijavi se ili registriraj i komentiraj do mile volje.

Ako si registrirani korisnik Croportala, možeš:

  • s ostalim članovima podijeliti vijesti i članke koji su ti zanimljivi
  • glasati za vijesti koje smatraš korisnima i tako ih učiniti popularnima i dostupnijima
  • slati vijesti prijateljima i tako s njima dijeliti zanimljive vijesti
  • sudjelovati u raspravama na forumu
  • imati uvid u sve vijesti koje si dodao na Croportalu
  • pristupati novim sadržajima i servisima koji će ti olakšati traženje infomacija
  • primati obavijesti o novim komentarima na svoju e-mail adresu
  • sudjelovati u nagradnim igrama

Top Lista

Top Medijski partneri - Obitelj

Traže se medijski partneri! Saznajte koje su prednosti uključivanja.

Top Surferi - Obitelj

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj