Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Keramičke pločice za uređenje svih životnih prostora

Keramičke pločice su građevinski materijal i služe za uređenje životnog prostora. Izrađuju se od gline, pijeska, kaolinita i drugih dodataka u čeličnim kalupima gdje se pri temperaturi čak višoj od 900° prešaju pod velikim pritiskom.
Keramičke pločice se mogu upotrebljavati u unutarnjem i vanjskom prostoru. Njima možemo oblagati zidove, podove, bazene, balkone i terase, kupaonice, kuhinje i sve druge prostorije pa ih ljubitelji talijanskog stila upotrebljavaju čak i u dnevnom boravku. Vrlo su zahvalne za održavanje, lako ih je čistiti te je funkcionalnost pored estetike jedan od glavnih kriterija za odabir pločica. Keramičke pločice imaju niz karakteristika koje ih svrstavaju među najpoželjniji odabri za uređenje – čvste su i otporne na pritisak, habanje i visoke temperature, ne upijaju miris niti nose alergene a mogu biti otporne na vodu, mraz i kiseline. Pri oblaganju vanjskih površina i bazena vrlo je važna sigurnost te se zato najčešće odabiru keramičke pločice sa protuklizajućim efektom.
Estetika također igra važnu ulogu u odabiru keramičkih pločica pa im tako površina može biti sjajna, polusjajna ili mat, ravna ili reljefna a sve to naravno u najrazličitijim bojama i dizajnu. Postoje i razne bordure kojima se dodatno naglašava ljepota pločica a od pločica je moguće i slagati razne mozaike. Prva upotreba keramičkih pločica datira još otprije 4000 godina. Ostaci tako uređenih prostorija pronađeni su u piramidama i u starim grčkim gradovima. Iako su bile poznate, masovno su se u Europi keramičke pločice počele upotrebljavati tek u 12. stoljeću i otada uljepšavaju životni prostor svuda oko nas.

Tagovi: keramičke pločice, kupaonice, građevinski materijal | 25.01.2010. u kategoriji Obitelj

Komentiranje sadržaja na Croportalu omogućeno je samo registriranim korisnicima. Zato, prijavi se ili registriraj i komentiraj do mile volje.

Ako si registrirani korisnik Croportala, možeš:

  • s ostalim članovima podijeliti vijesti i članke koji su ti zanimljivi
  • glasati za vijesti koje smatraš korisnima i tako ih učiniti popularnima i dostupnijima
  • slati vijesti prijateljima i tako s njima dijeliti zanimljive vijesti
  • sudjelovati u raspravama na forumu
  • imati uvid u sve vijesti koje si dodao na Croportalu
  • pristupati novim sadržajima i servisima koji će ti olakšati traženje infomacija
  • primati obavijesti o novim komentarima na svoju e-mail adresu
  • sudjelovati u nagradnim igrama

Top Lista

Top Medijski partneri - Obitelj

Traže se medijski partneri! Saznajte koje su prednosti uključivanja.

Top Surferi - Obitelj

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj