Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Kvalitetni rabljeni auti se mogu kupiti po povoljnoj cijeni


Rabljeni auti se većinom kupuju kada kupci procijene da im je to isplativije od kupnje novog automobila budući da novi automobil već u prve dvije godine izgubi do 40% na svojoj vrijednosti. Tako mnogi ljudi smatraju da je za isti iznos bolje kupiti rabljeni automobil nego novi automobil niže klase. I dok pri kupnji novog automobila većinom znate što možete očekivati, rabljeni automobili mogu biti svakakvi – od vrhunski očuvanih do “krntija” što ovisi o nekoliko faktora no ipak najviše o tome kako se bivši vlasnik o automobilu brinuo. Rabljeni auti su već imali vlasnika prije vas te je bitno da od njega ili od prodavača saznate sve bitne informacije o vozilu. Prilikom kupnje auta jedna je od najbitnijih stavki omjer starosti i prijeđene kilometraže. Također je bitan razlog zbog kojeg vlasnik prodaje svoj automobil te da posjeduje svu važnu dokumentaciju o održavanju vozila, dokaze o popravcima i slično. Na cijenu auta zasigurno utječe i do kad
je važeća registracija a posebnu pažnju obratite na to u kojem su stanju auto gume. Svaki bi vam prodavač trebao dozvoliti da vozite auto za probu no ukoliko to ne učini, odmah odustanite od kupnje budući da je to gotovo siguran znak da s autom nešto ne valja.
Dobro pregledajte svaki dio automobila, pažljivo ogledajte sve ogrebotine i udubine jer je moguće da ćete na taj način još malo sniziti cijenu automobila. Korisno je povesti nekog sa sobom tko će vam moći sugerirati o kupnji te eventualno uočiti neke nedostatke koji su vam promakli. Na žalost, postoje situacije kada su rabljeni auti koji se prodaju u biti ukradeni auti i zato morate biti vrlo oprezni. Ukoliko je cijena nekog kvalitetnog automobila izuzetno niska, pitajte se nije li to možda upravo iz navedenog razloga i dobro provjerite nije li broj šasije prekucan ili dokumenti kvalitetno krivotvoreni. Ukoliko je sa dokumentima sve u redu, prije kupnje automobil obavezno dajte na pregled na kanal ili dizalicu kako biste bili sasvim sigurni da je vaš novi automobil u dobrom stanju.

rabljeni auti, auto gume, šasija

Tagovi: rabljeni auti, auto gume, šasija | 25.01.2010. u kategoriji Automobili

Komentiranje sadržaja na Croportalu omogućeno je samo registriranim korisnicima. Zato, prijavi se ili registriraj i komentiraj do mile volje.

Ako si registrirani korisnik Croportala, možeš:

  • s ostalim članovima podijeliti vijesti i članke koji su ti zanimljivi
  • glasati za vijesti koje smatraš korisnima i tako ih učiniti popularnima i dostupnijima
  • slati vijesti prijateljima i tako s njima dijeliti zanimljive vijesti
  • sudjelovati u raspravama na forumu
  • imati uvid u sve vijesti koje si dodao na Croportalu
  • pristupati novim sadržajima i servisima koji će ti olakšati traženje infomacija
  • primati obavijesti o novim komentarima na svoju e-mail adresu
  • sudjelovati u nagradnim igrama

Top Lista

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj