Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Avio karte

Avio karte za let do željene destinacije možete kupiti sami ili preko agencije. Pri kupovini avio karte bitno je koliko imate godina budući da većina avio kompanija daje popust populaciji mlađoj od 25 godina uz uvjete putovajna koij su manje restriktivni u odnosu na redovne karte. Također se raspitajte postoje li određene akcije budući da avio kompanije često, osobito van sezone, na različite načine pokušavaju poboljšati prodaju avio karata dajući ih po izuzetno povoljnim cijenama ali uz određena ograničenja kao što je na primjer maksimalan ostanak mjesec dana i slično.
Avio karte postoje u određenim cjenovnim kategorima kao što su ekonomski ili poslovni razred pri čemu razliku u cijeni u biti određuje razina usluge u avionu kao i smještaj te neke druge pogodnosti. Važno je napomenuti da i unutar ekonomskog razreda postoji diferencijacija u cijeni te je karta jeftinija ukoliko na primjer nema promjene datuma putovanja ili, u slučaju povratne karte, povratak nema otvoreni datum nego je točno utvrđen i slično. U principu su karte jeftinije što je kraći boravak na destinaciji i što su restriktivniji uvjeti putovanja.
Avio karte također kod većine avio kompanija možete besplatno rezervirati no često rezervacija traje samo tri do sedam dana od dana kada je napravljena. Pazite da prilikom kupovine avio karte budete sigurni da su u cijenu uključene i aerodromske pristojbe.
Prije kupovine karte svakako se raspitajte koje sve avio kompanije lete na toj relaciji te usporedite cijene, osobito ako se radi o dalekim, prekooceanskim letovima. Cijena takvih letova može znatno varirati i zbog broja usputnih stajanja aviona odnosno presjedanja.
Svaka avio karta osim podataka o letu sadrži i podatke o putniku kao i uvjete putovanja.  Danas se avio karte kupuju većinom preko interneta kada se ispišu takozvane e-karte s kojima, uz valjanu ispravu, odete na check-in i samo vam preostaje uživanje u letu do željene destinacije.

Tagovi: avio karte, avio kompanije | 12.02.2010. u kategoriji Lifestyle

Komentiranje sadržaja na Croportalu omogućeno je samo registriranim korisnicima. Zato, prijavi se ili registriraj i komentiraj do mile volje.

Ako si registrirani korisnik Croportala, možeš:

  • s ostalim članovima podijeliti vijesti i članke koji su ti zanimljivi
  • glasati za vijesti koje smatraš korisnima i tako ih učiniti popularnima i dostupnijima
  • slati vijesti prijateljima i tako s njima dijeliti zanimljive vijesti
  • sudjelovati u raspravama na forumu
  • imati uvid u sve vijesti koje si dodao na Croportalu
  • pristupati novim sadržajima i servisima koji će ti olakšati traženje infomacija
  • primati obavijesti o novim komentarima na svoju e-mail adresu
  • sudjelovati u nagradnim igrama

Top Lista

Top Surferi - Lifestyle

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj