Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Davor Šuker izbacio “naglavce” izbornika Dinka Jeličića

Usijano je u HNS-u, ne zbog vrućine koja “tlači” Hrvatsku. Davor Šuker izravnom je direktivom izbacio “naglavce” izbornika U-19 reprezentacije Dinka Jeličića. Šutnuo ga je s dvanaestog kata! Kad Savez promijeni šefa juniora to u pravilu nije vijest koja ruši naslovnice, no razlozi i način na koji je odigrano razgrnulo je koprenu idile u Domu nogometa i razotkrio duboke trzavice.

Davor Šuker bio je veliki igrač, čovjek odluke, on je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, to je i subjektivno mišljenje ovog autora, ali i službeni izbor HNS-a iz 2004. Sportaš koji nam je vjerojatno priuštio više radosti nego bilo koji drugi. No, Davor Šuker kao dužnosnik zasjeo je na vodeću funkciju s teretom Mamićeva izbora. Je li zbog toga, ili zato što je naprosto takav njegov način funkcioniranja, s vremena na vrijeme, a koliko čujemo od ljudi iz Saveza u posljednje doba sve češće, povlači isključive, jednostrane i radikalne poteze za koje ne znamo jesu li plod negovog ega ili želje da dokaže kako je “pravi predsjednik”. Za zahtjevan posao kakav je predsjednički ne bi mu škodilo više diplomatičnosti.

Davor Šuker na svoju je ruku smijenio Jeličića, to je najnoviji akt. Nije mogao otrpljeti što se izbornik juniora nije složio s njegovom ocjenom da je nastup na Svjetskom prvenstvu bio sramotan, i to je kazao u tri intervjua. Još u Turskoj je Jeličić dobio žuti karton jer se “inatio”, kako su doprli glasovi. Štogod to značilo.

Nakon što je Šuker pročitao novine za njega je bio “bivši”. Nazvao je Zdravka Mamića, Damira Vrbanovića, izvršnog predsjednika te Romea Jozaka, predsjednika Stručne komisije, poruka je glasila: “Maknite mi ga s očiju, ne želim ga vidjeti”.

Jeličić je bio “projekt”, on je trener u kojeg je Jozak jednako vjerovao kao Mamić u Jozaka kad mu je povjerio ključnu stručnu funkciju.

Šukera se danima pokušalo uvjeriti da popusti, međutim, vidjevši da ostaje ustrajan Mamić je rekao “Između Šukera i Jeličića ja sam na strani Šukera”. S time je taj slučaj riješen, ali vatre u Savezu nisu pogašene. Niko Kovač požalio se da mu se Šuker miješao u sastav stručnog stožera i listu igrača, zato je i pristao na razgovor s bečkom Austrijom, ali je shvatio da bi odlaskom navukao bijes hrvatske javnosti. “Smiri se, riješit će se to, bit će sve u redu”, tješio ga je Zdravko Mamić. Kako će to dalje ići, veliko je pitanje je Niko nije doveden samo da trenira mlade, on je u Mamićevoj i Jozakovoj viziji, sada više ne znamo je li i u Šukerovoj, predviđen za nasljednika Igora Štimca, kad aktualni izbornik jednom ode.

Slične vijesti o “Šukerovom stilu vladavine” dolaze i iz drugih sektora, podijelio je neke otkaze, raskida ugovore sa sponzorima, još čekamo da predstavi koje je doveo nove. Trenutačno se memorandum HNS-a mijenja gotovo iz tjedna u tjedan jer na njemu je sve manje logotipa tvrtki koje daju novac Savezu. A kasa je sve praznija...

JL
Oduzmi bod komentari (0) | | slobodnadalmacija.hr
02.08.2013. postalo popularno 19.05.2014. u kategoriji Novosti
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Surferi - Novosti

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj