Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Miljenko i Dobrila oživjeli renesansu u Kaštelima

Nastupom i predstavljanjem gostiju s Renesansnog festivala iz Koprivnice, koji su oživjeli plemiće i kmetove iz toga doba, te predstavom "Legenda o Miljenku i Dobrili", izvedenoj ispred dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću u petak navečer, započela je sedmodnevna ljetna gradska manifestacija o istinitoj i tragičnoj priči o renesansnoj ljubavi.

Sudionike i brojne goste, te Kaštelane koji su dupkom ispunili prostor ispred Vitturija, pozdravio je kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, zajedno sa svojim najbližim suradnicima prigodno odjeven u renesansnu odjeću.

Gradska uprava i Turistička zajednica Kaštela žele ovu manifestaciju pretvoriti u prepoznatljivi turistički brend pa su pozvali sve sugrađane da se prema svojim mogućnostima kostimiraju u renesansne kostime, te u društvu glumaca kaštelanskog kazališta i mladog para koji igra uloge Miljenka i Dobrile, ovoga ljeta budu dobri domaćini i promotori svoga grada i njegove kulturne baštine.
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Surferi - Novosti

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj