Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Sinjski Sajam sela: od ukrasa do delicija

U okviru Dana Alke i Velike Gospe u četvrtak navečer na Trgu dr. Frane Tuđmana otvoren je 4. sinjski sajam sela. U organizaciji Turističke zajednice grada Sinja okupilo se 30-ak izlagača iz Omiša, Kaštela, Marine, Splita i Cetinske krajine koji su ponudili najrazličitije proizvode, od ukrasa do gurmanskih delicija. Obilazeći sajam perom i kamerom zapazili smo Ljiljanu Vojković iz Gale koja u svojoj domaćoj radinosti proizvodi opanke nudeći ih za 50 eura ili 350 kuna. Zajedno s njima Ljiljana je izložila rešte luka i ukrasne tikvice. Maša Vrdoljak, također iz Gale, proizvodi narodne nošnje. Cijena je, kaže, ovisna radi li se o dječjoj, djevojačkoj ili nošnji za žene. Na štandu Kulturno-povijesne udruge Potravnik nema čega nema, od radova akademskog kipara Anđelka Titlića do umanjenica u drvu alatki i naprava koje su se nekada koristile u seljačkim domaćinstvima. Mira Kuvačić iz Gata došla je Sinjanima pokazati slasnost poljičkog soparnika...
Sajam će trajati tri dana. Dolazak su najavili i drugi izlagači s područja cijele naše županije. Zadovoljni smo odazivom i još više interesom za sajam kojega su pokazali Sinjani i gosti – kaže Jelena Bilić, direktorica TZ Sinj.
Najveća gužva na sajmu bila je oko štanda Udruženja obrtnika Sinj. Članovi te udruge darovali su posjetiteljima sajma 450 porcija arambaša i šiše, a i uštipaka je bilo u izobilju. Jedini je problem bio što se zalijevalo vodom i sokovima, a to s takvom vrstom hrane nije baš primjereno.
Prigodni program izveli su Udruga za očuvanje kulturne baštine cetinskog kraja, klapa Sveti Luka, grupa Darkvud i mažoretkinje.

Piše: Toni Paštar
Snimila: Biljana Gaurina / Cropix
Oduzmi bod komentari (0) | | slobodnadalmacija.hr
01.08.2013. postalo popularno 24.02.2014. u kategoriji Novosti
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Surferi - Novosti

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj