Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Suze tekle nakon dvoboja: juha rastavila Milu od Tanje

Mile je večeras bio među onima koji se nisu potrudili kod kreativne pripreme pastrve, zbog čega je u sobi za vijećanje prozvan 'ličkim ljenjivcem'. Čak se u dvoboju protiv Tanje nije potrudio uvjeriti žiri da zaslužuje ostanak u showu, skuhavši „previše običnu“ juhu od krumpira i teletine!

Zlatan je s idejom i realizacijom sinoćnje teme odskočio nakon jučerašnje katastrofe sa srnetinom i štrudlom. Niti jedan član žirija nije vjerovao da će mu uspjeti 'tako dobro zadimiti pastrvu', odnosno napraviti jelo koje se ne bi moglo posramiti jednog restorana. Prema mišljenju žirija, Zlatan je sinoć bio hrabriji od ostalih kandidata, koji su se ipak držali temeljnog principa kuhanja, onog ziheraškog.

Mile i Tanja sinoć su bili dvoje najlošijih natjecatelja. Mile nije bio iznenađen odlaskom u svoj treći dvoboj zaredom, pogotovo nakon što je ovaj tjedan, u svojoj regiji, napravio i neskuhano i pregoreno jelo. Za ostanak ili odlazak kuhali su tipičnu ličku juhu od krumpira i teletine, krepku ličku deliciju s područja Gacke. Za razliku od Milinog recepta, Tanja je u svoju juhu u zadnji čast stavila i rezance. Taj joj je potez, čini se, donio pobjedu u dvoboju.

„Moja želja je bila da Mile ostane dalje u natjecanju. Njegova juha mi je, osobno, bolja od Tanjine u kojoj su mi rezanci i crvena boja malo smetali. Ali, eto, i druga dva suca su sudjelovala u ocjenjivanju…“, objasnio je Tomislav svoju odluku, naglašavajući da su mišljenja Željke Klemenčić i gostujućeg suca, Borisa Kauzlarića, ipak presudila.

Tanji je već tijekom dvoboja bilo žao, jer kako god on završio, morat će se oprostiti od Mile s kojim je nakon šest tjedana postala jako dobra prijateljica. Suze su ipak krenule kod proglašenja – Mile odlazi, iako je ovo trebao biti njegov tjedan!

Dok Mile napušta show s lijepim uspomenama, žiri je pohvalio Nenada najboljim ovog tjedna, uz komentar da kuha bolje s manje namirnica u svojim receptima jer tek tada njegovo kulinarsko umijeće dolazi do izražaja. Hoće li nastaviti istim tempom i slijedeći tjedan, kada na red dolazi dalmatinska kuhinja, tek ćemo doznati…
Oduzmi bod komentari (0) | | slobodnadalmacija.hr
01.05.2014. postalo popularno 24.11.2014. u kategoriji Novosti
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Surferi - Novosti

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj