Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Novi povoljniji Panasonic UHD Blu–ray reproduktori

Novi povoljniji Panasonic UHD Blu-ray reproduktori
Panasonic i Samsung prvi su proizvođači koji su lansirali UHD Blu-ray reproduktore na tržište prošle godine, pružajući tako mogućnost da svatko iskusi najbolju kvalitetu slike na svojem novom UHD televizoru. No dok Samsung za ovu godinu najavljuje tek jedan novi model (UBD-M9500), Panasonic će ove godine u ponudi imati njih čak pet.

Tako će se prvom lansiranom UB900 i njegovom nasljedniku, modelu UB700, pridružiti još i UB400, UB310 i UB300. Novi modeli će pokriti niži cjenovni segment, a u kojem se trenutno nalaze Samsungov UBD-K8500 i vrlo atraktivan zbog svoje multifunkcionalnosti - Microsoftov X-Box One S.

Ono što će razveseliti video puriste i sve koji žele vrhunsko Panasonicovo procesiranje jest u činjenici kako će svi novi modeli imati UHD Premium certifikat i HCX procesor slike, kao i 4K High Precision Chroma Processor/4K Direct Chroma Upscaling koji se koriste i kod UB900 i UB700 modela. Svi će podržavati HDR-10, no ne i Dolby Vision standard.

UB400 ima, baš kao UB700 i UB900, dva HDMI izlaza, što je prednost za sve one koji nemaju najnoviji A/V receiver s podrškom za HDMI 2.0a i HDCP 2.2 sustav zaštite. Na taj način korisnik može reproduktor direktno povezati na televizor i tako prenijeti UHD HDR sliku, a drugim HDMI kabelom poslati višekanalni zvuk u A/V receiver. Ovu mogućnost neće imati novi UB310 i UB300 modeli pa na to valja obratiti pažnju.

Svi novi modeli imaju pristup internetu zajedno s aplikacijama poput Netflixa ili Amazona i moći će streamati sadržaj u UHD rezoluciji. Panasonicov sučelje s aplikacijama je staro nekoliko godina pa će se vjerojatno mnogi korisnici radije odlučiti pokretati istoimene i druge aplikacije direktno putem sučelja televizora, kako smo i zaključili tijekom testa modela UB900.

Svi modeli imaju ugrađen Wi-Fi, kao i USB priključke.

Modeli su već dostupni na europskom tržištu po cijeni od cca. 300 eura (Amazon DE) i oko 270 funti (Amazon UK). U Hrvatskoj bi se također trebali pojaviti po sličnim cijenama.

Više detalja možete pronaći na Panasonic.hr stranici >>
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Medijski partneri - Tehnologija

Top Surferi - Tehnologija

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj