Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom
Na test smo dobili TCL-ov novi model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Radi se o modelu iz EP68 serije, a koja uključuje modele u tri veličine ekrana - 127 cm, 150 cm i 165 cm. Televizor je bogato opremljen svim danas aktualnim tehnologijama za glasovnu interakciju, od Google Assistanta do Amazon Alexe, podržava sve popularne video-na-zahtjev aplikacije, a tu je i podrška za dinamične HDR formate - Dolby Vision i HDR10+.

Osim navedenog, televizor je opremljen DVB-T2/C/S2 prijamnicima, a tu je i HEVC dekodiranje tako da možete gledati domaće lokalne programe u HD rezoluciji pri 50 sličica u sekundi. Više o DVB-T2/HEVC emitiranju možete doznati ovdje.

U pakiranju TCL prilaže dva daljinska upravljača prepoznatljivog tankog dizajna - kompaktniji "Smart" upravljač s ugrađenim mikrofonom izrađen je od plastike i ugodniji je za korištenje od metalne varijante koju smo upoznali tijekom testa U55X9006 XESS X2 modela.

Da nam nitko nije rekao da se u ovom televizoru nalazi Android TV u verziji 9 (Pie), bili bismo 100% sigurni da je instalirana verzija 8 (Oreo). Baš sve je ostalo isto što je i dobro i loše - zavisi kakve su vaše navike korištenja i koliko preferirate jednostavnost sučelja kakvo nude konkurentni webOS i Tizen OS. U svakom slučaju, Android na ovom TCL TV-u radi odlično, nismo iskusili nestabilnosti i rušenje aplikacija, a svakako dobrom zdravlju sustava doprinosi predinstalirani TV Guard koji automatski čisti memoriju i optimira procese. Jedino što svakako savjetujemo jest da uključite Instant Power On jer ćete u protivnom morati čekati gotovo minutu da se TV podigne iz standbyja.

S televizorom se družimo već desetak dana, obavili smo kalibraciju i analizu procesora slike, te polako radimo na kompletnoj recenziji. Do njene objave, pogledajte naš video raspakiravanja i instalacije, a ako želite da nešto specifično provjerimo na ovom modelu, napište nam komentar ispod ovog članka.

[embed width="620" height="330" ]https://www.youtube.com/watch?v=dqHcT0MnJ44[/embed]

Televizor je na test ustupio Agramservis >>

Više detalja na službenoj stranici >>

Ranije testirane TCL-ove televizore pogledajte ovdje >>

 
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Medijski partneri - Tehnologija

Top Surferi - Tehnologija

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj