Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Brisanje prašine – Poezija

U ovoj pjesničkoj zbirci potvrđuje se Mirjana Pejaković Smažil kao pjesnikinja iznimnih poetskih refleksija o svakodnevici, intimi i stvaranju.

Suverenim glasom te slobodnim, besjedovnim stihom bilježi autorica fragmente stvarnosti koje lirskom preobrazbom dovodi u nove odnose. Suptilnim banalnostima svakidašnjice, a jedna od njih istaknuta je u naslovu zbirke, Mirjana Pejaković maštovitim i značenjima bogatim pletivom riječi jasno i nekompromisno suprotstavlja pisanje i potragu za temeljem svijeta oko sebe, kao i za temeljem vlastite unutrašnjosti.

Bujna imaginacija i profinjenost pjesničkih slika, emotivnost i figurativnost, u njezinim se stihovima razrješuju u nekoj vrsti poetskoga apsurda te čitatelja pozivaju na promišljanje i daljnje domišljanje ispjevanoga.
Izdavač/Distributer: Matica hrvatskaGodina izdanja: 2019Autor: Mirjana Smažil PejakovićCijena: 80,00 knBroj stranica: 130Uvez: meki
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Medijski partneri - Kultura

Top Surferi - Kultura

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj