Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

VIDEO: Tomislav Augustinčić u Booksi

Na tribini 'Poezija na živo' gostovao je Tomislav Augustinčić.

U posljednjoj ovogodišnjoj Booksinoj tribini Poezija na živo gostovao je pjesnik Tomislav Augustinčić.

S voditeljem Ivanom Šamijom razgovarao je o pjesničkoj situaciji u Karlovcu, predstavio je novi rukopis na kojem radi i njegovu genezu i smisao koji mu je važan, razgovarali su i o jeziku nježnosti koji mu je vrlo bitan, narativnosti u njegovim pjesmama, skulpturi i mnogim drugim temama.Iz videa smo izostavili dijelove u kojima Tomislav čita pjesme kako ne bismo puno spoilali.

Tomislav Augustinčić, rođen je u Karlovcu 1992. godine, gdje i danas živi, a radi u udruzi KA-MATRIX. Diplomirani je etnolog i kulturni antropolog te antropolog. Piše poeziju. Pjesme je objavljivao na portalima Afirmator, Strane i Nema. Rukopis Ipak, zora pohvaljen mu je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike (2017., 2018.) te natječaju za nagradu Zdravko Pucak (2019.). Gostovao je na festivalu 50 poems for snow. Usmjeren je na razvijanje publike za suvremenu poeziju. Sudjeluje u organizaciji karlovačkog izdanja međunarodnog no-budget festivala 50 poems for snow te vodi projekt Poetika sudjelovanja. Piše književnu kritiku za portal PLAN.et magazin, a objavljivao ju je i na portalu Aktiviraj Karlovac. U klubu Booksa Tomislav je zajedno s Lukom Šipetićem vodio seriju tribina naziva Krnja književnost.
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Medijski partneri - Kultura

Top Surferi - Kultura

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj