Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Frizure mogu popraviti ili upropastiti prvi dojam

Odgovaralo li to nama ili ne, ljudi prvi dojam o nama stiču većinom na osnovi izgleda. Jedna od vrlo bitnih komponenti izgleda su frizure koje, ovisno o stilu, mogu naglašavati naš karakter, biti upadljive ili neprimjetne. U svakom slučaju, frizure su, baš kao i odjeća, podložne promjena i modi te sve skupa na nama čini cjelinu koja stvara naš vizualni identitet. Odabir frizure ovisi o nekoliko čimbenika. Dakako da je bitna i dužina kose no, u krajnjem slučaju, ona ovisi o vremenu te se može pustiti ili skratiti. Oblik frizure također ovisi o kvaliteti kose te je vrlo teško da će netko sa tankom i ravnom kosom nositi “mikrofonku” no frizure prije svega ovise o obliku lica. Često se odabirom frizure može popraviti ili upropastiti cjelokupan izgled. Zato zaboravite na trenutno popularne frizure koje nose zvijede i dobro razmislite koje frizure bi najbolje odgovarale vašem licu. Tako se, ukoliko imate okruglo lice, klonite razdjeljka po sredini glave dok će vam vjerojatno dobro pristajati frizure koje naglašavaju volumen pri vrhu glave. Osobe duguljaste glave ne bi trebale nositi dugu, ravnu kosu dok im vjerojatno odgovara nošenje razdjeljka sa strane na kovrčavoj kosi. Ukoliko je vaš oblik glave srcolik, izbjegavajte frizure koje naglašavaju širinu jagodičnih kostiju, osobito takozvane bob frizure. Osim o obliku glave i trenutnoj modi, frizure ovise dakako i o prilici za koju ih radimo. Za svakodnevne obaveze kao što su odlazak na posao ili fakultet preporučuju se jednostavne, ne previše upadljive frizure dok si za večernje izlaske i razne svečanosti kao što su svadbe možemo više pustiti mašti na volju koristeći razne dodatke, šljokice, ukosnice i slično. Ukoliko svečana prilika zahtijeva odabir svečane haljine poželjno je da su frizura i dekoracija u kosi usklađene s njom. Ipak, bez obzira vaš stil, priliku i odabir frizure ne zaboravite da je najljepša kosa čista, njegovana i zdrava kosa, bez obzira na njen završni oblik.
frizure, svadbe, svečane haljine

Tagovi: frizure, svadbe, svečane haljine | 12.02.2010. u kategoriji Lifestyle

Komentiranje sadržaja na Croportalu omogućeno je samo registriranim korisnicima. Zato, prijavi se ili registriraj i komentiraj do mile volje.

Ako si registrirani korisnik Croportala, možeš:

  • s ostalim članovima podijeliti vijesti i članke koji su ti zanimljivi
  • glasati za vijesti koje smatraš korisnima i tako ih učiniti popularnima i dostupnijima
  • slati vijesti prijateljima i tako s njima dijeliti zanimljive vijesti
  • sudjelovati u raspravama na forumu
  • imati uvid u sve vijesti koje si dodao na Croportalu
  • pristupati novim sadržajima i servisima koji će ti olakšati traženje infomacija
  • primati obavijesti o novim komentarima na svoju e-mail adresu
  • sudjelovati u nagradnim igrama

Top Lista

Top Surferi - Lifestyle

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj