Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Javna nadmetanja služe odabiru najbolje moguće ponude

Javna nadametanja su nadmetanja koje provodi korisnik radi odabiranja najbolje moguće ponude. Ono može biti i međunarodno što znači da javnom nadmetanju mogu pristupiti domaći i strani ponuditelji. U tom slučaju javno nadmetanje mora biti na hrvatskom i engleskom jeziku te objavljno i u međunarodnim novinama. Predmet javnog nadmetanja mogu biti razni proizvodi i usluge kao što je na primjer nabavka opreme za urede velikih ili državnih poduzeća ili za dobivanje koncesije za određene poslove. Građevinski materijali odnosno njihova nabavka i izvođenje građevinskih radova također su vrlo često predmet javnih nadmetanja. Javno nadmetanje mora biti oglašeno u domaćem tisku ili u “Narodnim novinama” zajedno sa svim propozicijama samog nadmetanja, uvjetima i uputama. Korisnik mora sudionicima javnog nadmetanja osigurati primjereni rok za pribavljanje potrebne dokumentacije i podnošenje ponuda nakon kojega se ponude više ne mogu mijenjati dok se zakašnjele ili ponude s nepotpunom dokumentacijom ne mogu uzeti u obzir.  Zato ponuđaći većinom daju najbolje moguće ponude koje mogu ispoštovati jer ne znaju tko će se sve javiti na natječaj a ne mogu naknadno mijenjati ponudu. Javna nadmetanja se većinom provode za veće poslove kako bi se odabrao čim bolji i jeftiniji ponuđač. Korisnik također ima osnovanu komisiju od nekoliko članova koji zatim pregledaju sve propisno pristigle ponude te nakon odabira ponude obavijeste sve sudionike o odabiru ponude preporučenim pismom kako bi javno nadmetanje bilo potpuno transparentno.
javna nadmetanja, građevinski materijali, ponuda

Tagovi: javna nadmetanja, građevinski materijali, ponuda | 12.02.2010. u kategoriji Lifestyle

Komentiranje sadržaja na Croportalu omogućeno je samo registriranim korisnicima. Zato, prijavi se ili registriraj i komentiraj do mile volje.

Ako si registrirani korisnik Croportala, možeš:

  • s ostalim članovima podijeliti vijesti i članke koji su ti zanimljivi
  • glasati za vijesti koje smatraš korisnima i tako ih učiniti popularnima i dostupnijima
  • slati vijesti prijateljima i tako s njima dijeliti zanimljive vijesti
  • sudjelovati u raspravama na forumu
  • imati uvid u sve vijesti koje si dodao na Croportalu
  • pristupati novim sadržajima i servisima koji će ti olakšati traženje infomacija
  • primati obavijesti o novim komentarima na svoju e-mail adresu
  • sudjelovati u nagradnim igrama

Top Lista

Top Surferi - Lifestyle

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj