Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Kataloška prodaja omogućuje “kupovinu iz naslonjača”

Kataloška prodaja je vrlo značajan segment prodaje i može biti iznimno bitna za poboljšanje prodaje proizvoda budući da se najviše "kupnje iz naslonjača" obavlja upravo preko kataloga. Pri tome je naravno vrlo bitan izgled kataloga budući da je to jedini doticaj kompanije sa potencijalnim kupcem te zbog toga mora biti privlačan i reprezentativan. Ovisno o ciljanoj publici i proizvodu koji se nudi, posebnu pažnju treba obratiti na kvalitetu papira, dizajn te raspored proizvoda.
Kataloška prodaja je u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina u porastu. Kao posebna grana direktnog oglašavanja, kataloško oglašavanje i kataloška prodaja predstavljaju direktnu komunikaciju ponuđača s potrošačem. Proizvođač pritom do svojih klijenata dolazi na nekoliko načina – kroz baze podataka pri čemu točno ciljanom segmentu odnosno ciljanoj grupi potrošača nudi proizvode ili jednostavno po principu dijeljenja kataloga svima po poštanskim sandučićima što naravno ovisi i o vrsti robe koja se prodaje. Proizvođači prema narudžbama bilježe sve podatke koje bi im mogli koristiti u daljnoj prodaji kao što su vrsta proizvoda koji se naručuje, količina, učestalost i slično te time upotpunjavaju svoje baze podataka.
Kataloška prodaja uvelike pojednostavljuje kupovinu, osobito osobama koje puno rade i nemaju vremena ići po dućanima kao i osobama slabije mobilnosti no ona u prvom redu služi da bi ljudi što komotnije kupovali iz vlastitog doma pri čemu se smanjuju troškovi i proizvođača i kupca zbog ukidanja posredničke marže.
Najvećem rastu kataloške prodaje zasigurno je pogodovao internet koji je osim smanjenja troškova tiskanja i slanja kataloga omogućio i brže i bolje stvaranje baze podataka potrošača.

 

Tagovi: Kataloška prodaja, internet, kupovina | 12.02.2010. u kategoriji Lifestyle

Komentiranje sadržaja na Croportalu omogućeno je samo registriranim korisnicima. Zato, prijavi se ili registriraj i komentiraj do mile volje.

Ako si registrirani korisnik Croportala, možeš:

  • s ostalim članovima podijeliti vijesti i članke koji su ti zanimljivi
  • glasati za vijesti koje smatraš korisnima i tako ih učiniti popularnima i dostupnijima
  • slati vijesti prijateljima i tako s njima dijeliti zanimljive vijesti
  • sudjelovati u raspravama na forumu
  • imati uvid u sve vijesti koje si dodao na Croportalu
  • pristupati novim sadržajima i servisima koji će ti olakšati traženje infomacija
  • primati obavijesti o novim komentarima na svoju e-mail adresu
  • sudjelovati u nagradnim igrama

Top Lista

Top Medijski partneri - Lifestyle

Top Surferi - Lifestyle

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj