Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj

Ratnici se poklonili Gospinoj slici

U svetištu Gospe Sinjske u subotu navečer održano je zavjetno hodočašće pripadnika HV-a, MUP-a i hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Dvorište Franjevačkog samostana Gospe Sinjske ispunili su pripadnici svih rodova HV-a, povijesne postrojbe, pripadnici policije, a oko privremenog oltara poredalo se dvanaest zastava ratnih postrojbi iz Domovinskog rata. Zvona su najavila skidanje s crkvenog oltara, gdje joj je stalno mjesto, slike Gospe Sinjske koju su na privremeni oltar u samostanskom dvorištu donijeli bogoslovi. Svečano misno slavlje predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac uz asistenciju generalnog vikara Jakova Mamića, sinjskog gvardijana fra Petra Klapeža, župnika župe Gospe Sinjske fra Ante Bilokapića te brojnih svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije i vojnih, odnosno policijskih kapelana. Svečanom misnom slavlju aktivnim sudjelovanjem kroz pjevani dio dala je klapa HRM "Sveti Juraj", a na početku mise svirali su pripadnici orkestra HRM-a.
Bdijenje

Dobrodošlicu hodočasnicima poželio je gvardijan Klapež uz podsjećanje da su na zavjetno hodočašće došli u godini kada se obilježava 300. obljetnica čudesne obrane Sinja po zagovoru Majke od milosti koju Sinjani od tada časte Gospom Sinjskom, ali i uoči najvećeg hrvatskog praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Po završetku svete mise sudionici zavjetnog hodočašća ponijeli su u procesiji sliku Gospe Sinjske na stari Grad. Tu će uz cjelonoćno bdijenje i molitvu Gospina slika provesti noć. Ove nedjelje na Gradu će pred Gospinom slikom svečano misno slavlje predvoditi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, a potom će u procesiji slika Gospe Sinjske biti vraćena u njenu crkvu i na njen oltar.
Toni Paštar
Oduzmi bod komentari (0) | | slobodnadalmacija.hr
01.08.2015. postalo popularno 14.08.2015. u kategoriji Novosti
  • 1
  • +

Komentari

Top Lista

Top Surferi - Novosti

Pronašao si zanimljivu vijest i želiš je podijeliti s ostalima? Sudjeluj u stvaranju vijesti na Croportalu — prijavi se i dodaj surf! Ako još nisi član Croportala, registiraj se i saznaj kako dodati Surf sadržaj!

Linkovi na kategorije, pretraživanje, glavni sadržaj