Sve 5, samo da nisi naslov teme napisao sa uključenim caps-ima i izostaviti ono "najspektakularniji"...
Da, veliki je to vozač bio...
rep za temu...![]()
Raspravljate o temi Gilles villeneuve - najbrži,najluđi i najspektakularniji f-1 vozač svih vremena!!! u Auto Moto Sport forumu, dio Sport foruma; GILLES VILLENEUVE I VELIKI AYRTON SENNA JE IMAO UZORE I IDOLE, A NAJVEĆI UTJECAJ NA NJEGA NAPRAVIO JE UPRAVO GILLES ...
Sve 5, samo da nisi naslov teme napisao sa uključenim caps-ima i izostaviti ono "najspektakularniji"...
Da, veliki je to vozač bio...
rep za temu...![]()
...'cause the rule is blood for blood!!!!!
Dobro, to sa velikim slovima...pa naslov se obično piše velikim...nego, stavio sam u naslov "Najspektakularniji" zato jer mu je upravo to "Imidž", tj.stvarno je to bio, na svakoj utrci je napravio neki show, a način vožnje mu je zaista spektakularan (jedan dio toga riskantnog dijela od njega je preuzeo i Senna kojemu je Žil bio uzor.)... Pozdrav!
Zadnji Uredio RENTO : 01-10-09 u 17:53
Super tema i super vozač, samo, mogao si barem staviti link gdje si to uzeo. Jedino ako si ti taj koji je to napisao na siteu.![]()
Gilles Villeneuve
Državljanstvo kanadsko
Karijera u Formuli 1
Aktivne godine 1977. – 1982.
Momčad(i) McLaren, Ferrari
Utrke 68 (67 startova)
Prvenstva 0
Pobjede 6
Podiji 13
Prvo startno mjesto 2
Bodovi u karijeri 101 (107)
Najbrži krugovi 8
Prva utrka 1977. Velika nagrada Velike Britanije
Prva pobjeda 1978. Velika nagrada Kanade
Posljednja pobjeda 1981. Velika nagrada Španjolske
Posljednja utrka 1982. Velika nagrada Belgije
E, vidiš... nisam stigao na sve mislit ... građe puno, a vremena malo. Nešto sam sam napisao, a glavnina teksta je preuzeta sa: www.inet.hr/.../gvilleneuve/ , dok sam video klipove našao na You Tubeu i posložio ih gdje koji ide. Ispričavam se jer nisam sve složio kako sam htio, jer još ne znam ni slike ubacit, ali nekak sam skockao...čovjek uči svakim danom....Lijepi pozdrav svim forumašima !!!
Odličan film posvećen Gillesu Villeneuveu !!!!
Zadnji Uredio RENTO : 01-10-09 u 23:16
Link ti ne radi.
Evo ispravnog: Gilles Villeneuve - SempreGilles.com
Svaka čast onom koji je to napravio!![]()
Stvarno veliki vozač... nažalost još jedan od velikana koji su poginuli prije nego su uspjeli pokazati sve što mogu...
I moram se pohvaliti: imao sam ga prilike gledati uživo na VN Austrije '81... nažalost rano je izletio [kao i Mansell i Prost] ali svejedno...
Opa, pa ti si pravi sretnik. Gledati uopće utrku F-1 je prava premija, a još u ono vrijeme, kad je bilo puno uzbudljivije, pa još i vidjeti Villeneuvea... Hey, man... Ja nisam vidio Villeneuvea, ali sam sjedio u njegovom Ferrariju iz 1981. u Ferrarijevom muzeju u Maranellu jednog ranog jutra za "Ferragosto" 1994.god. Još nije bilo nikog osim moje današnje žene i mene i još dvoje švaba... Snimio sam video - kamerom sve što se moglo, i iskoristio priliku dok me niko ne gleda da se uvalim u Gillesov Ferrari. Jao što je bilo dobro. To je jedna od stvari koje nikad neću zaboravit.Kokpit je od aluminija i za današnje pojmove je bio dosta prostran, sa aparatom za gašenje požara ispod nogu kod sjedala, volan lijepi spužvasti sa okruglim "Čukama"- turceler+brzinomjer i još neke funkcije. Ručni mjenjač, naravno. ...uh..broj 27...Iako sam onda imao 105 kg, fino sam se uvaljao. Sjedio sam u bolidu dovoljno dugo (minutu-dvije) da bih mogao osjetiti i zamisliti koji je to adrenalin bio kad ga je Gilles vozio. Onda sam izašao, jer je nailazio tip koji čuva bolide. Onda je švabo htio sjesti, jer je vidio mene, ali čuvar ga je u tome spriječio.... To su bila vremena....![]()