Normalno da jesu, to se vidi po pobijedi u izbornoj jedinici.
Raspravljate o temi DA LI STE GLASALI u Dijaspora forumu, dio Društvo foruma; S obzirom na situaciju od zadnjeg mandata, zanima me da li ste vi moji ljudi, koji ne živite u domovini ...
Normalno da jesu, to se vidi po pobijedi u izbornoj jedinici.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
To mi je vrhunsko pravo... Za zbljuvat se! Ne žive tu, ali glasaju ne bi li odlučivali o stranoj državi...
Ja mislim da nitko te glasove dijaspore uopće ne broji... zašto bi se gubilo vrijeme - jednostavno se to računa kao paušal za HDZ.
To bi trebalo uvest u Izborni zakon.![]()
pa nemojte tako!! Pa šta vi znate šta je dobro za rvacku!!!![]()
ja bi njima dao da glasaju...ali bi isto tako nama koji živimo ovdje omogućio da glasamo za austrijsku vladu, australsku, američku, njemačku...ukratko gdje god ima tzv. "Hrvata"...
jednoj nebulozi odgovorimo svojom...
Zadnji Uredio Adolon : 17-02-09 u 10:53
Posedovanje dvojnog državljanstva po svim demokratskim tekovinama podrazumeva i pravo glasa.
Uticaj glasova dijaspore na konačni rezultat izbora u matici je po pravilu minoran (beznačajan).
Prema tome rezultat izbora je isključiva odgovornost i volja gradjana same matice.
Svako pranje ruku u tom smislu, te traženje krivca za lošu politiku aktuelne vlasti u "presudnim glasovima" dijaspore je odricanje od sopstvenog izbora.
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
ne
Jep..
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea:
But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..