| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Dijaspora Raspravljate o temi Dabih se mogli zamjeniti domaci u diasporu, diaspora doma u Društvo forumu; e, ja sam nekad velika sanjalica pa podstavim kako mislite da bih bilo daje moguce napraviti program za jednu godinu ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: druga generacija Hrvata u Australiji
Poruka: 107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | e, ja sam nekad velika sanjalica pa podstavim kako mislite da bih bilo daje moguce napraviti program za jednu godinu vremena.. da cijela disapora se vrati i zamjeni direktni zivot domaca u Hrvatskoj i tako da domaci imaju priliku direktno zamjeniti zivot Hrvatskog diasporasa u inozemstvu.. ono dobijete kucu, auto, posao i place, i sve prilike kako je, ne kako mi to zamislimo - jeli mislite da bih Hrvati iz diaspore tili ostat ? - jel mislite da Hrvati doma bih se tili vratit ? naravno sve bih se trebalo vratiti, ali kako bih onda vidili jednog drugog.. ? naravno nadam se lipo a vise od toga sto bih naucili o nase Prilike, Mogucnosti i Uloge u onom mistu u sto smo nekada odredjeni da budemo ?? evo da recem kako bi to bilo meni - prva mijeseca bih obozavala , Hrvatska priroda , lipota , dnevne kave sa prijatelja - onda bih primjetila kako je tesko, i sa vremenom bih bila dosta frustrirana - drugacije nacine od misljenje bih mene isto iznenadilo, nekad dobro, nekad opet frustrirano nazalost kako vec znam kako je vani, i ako sam vec prevedrila sve promjene, mislin da bih jako volila ostat (iako bih psovala tu i tam )sto sam vidila od mladi emigranata tu je ovako - prvo vole, sve je neobicno - ali brzo primjete manjak prirodne lipote, manjak topline roda iako ste se svadjali sa njima - brzo dodje u djir raditi puno sata, i brzo se zaboravi ta sveta dnevna kava - ide se u veliku dug za novu kucu i to u samo sebi je stres, makar zaradjujes novac - sve je daleko i putovanje je skupo ako nemas bas super posao i vec sa dosta dugova neki cese vratiti, neki ostati, ali u vecini oni prvi emigranti sto dodju i ostane nikad prebole Domovinu Hrvatsku, samo Jedna u Srcu ![]() Zadnji Uredio prospero : 29-10-07 u 19:07. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Dabih se mogli zamjeniti domaci u diasporu, diaspora doma Trči klokanica australskom pustinjom. Odjednom naglo stane a iz tobolca joj iskoči mali pingvičić i počne povraćat. U isto vrijeme na dalekom Antarktiku mali klokančić se smrzava između dva pingvina i psuje: "Jebat ću mater kretenu koji je izmislio studentsku razmjenu!"
__________________ Triste est omne animal post coitum, praeter mulierem gallumque! Poslije sexa sve su životinje tužne, osim žene i pjetla. |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,489
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dabih se mogli zamjeniti domaci u diasporu, diaspora doma Citat:
![]() | |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: druga generacija Hrvata u Australiji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dabih se mogli zamjeniti domaci u diasporu, diaspora doma Citat:
![]() ajme ovo je vridno blago za moj jutarnji Osmijeh prije posla Hvala ![]()
__________________ Ako nesto 17 godina vec Neradi ..... Radite nesto sasvim drugacije ! | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| epidemiolog e-debila | Re: Dabih se mogli zamjeniti domaci u diasporu, diaspora doma e da vid iš kako su hrvati lijepo i složno živjeli kada su imali malo novaca u komunizmu, i svi bili složni i pomagali jedni druge, to se zvalo solidarnost, sada se možeš oslonit na dvoje troje ljudi, a ostalo sve pokvario kapitalizam.
__________________ Šef štaba za krizne situacije - "Nitko nije očekivao da budemo preplavljeni e-debilima, epidemija je poprimila katastrofalne razmjere. Bojim se, da, smo izgubljeni" |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dabih se mogli zamjeniti domaci u diasporu, diaspora doma da slazem se ako kazes da vecina yugosalvena su zivili dobro sa druze Titaali Hrvati na golom otoku i proganjeni vjernici i svecenici i oni na crnim listama bih se mozda bunili na tu situaciju.. a tako je dobro bilo da pola Hrvata su otisli Komunizam je jedan veliki Cenzur, i tesko je ziviti tako, bez elementarne Demokracije evo jednu stvar, Postari su bili posteniji u to vrime mogla sam poslat baki tu i tam nesto malo na crno i sve bih stiglo, a danas mozes registrirati postu i dapace ipak sve nestane ![]()
__________________ Ako nesto 17 godina vec Neradi ..... Radite nesto sasvim drugacije ! Zadnji Uredio klokanica : 24-05-07 u 23:55. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Dabih se mogli zamjeniti domaci u diasporu, diaspora doma Mogu reći da mi je ta priča s poštarima malo čudna. Da li si sigurna da su to stvarno hrvatski poštari ukrali ili je to napravio neko drugi? Ovo je prvi ovakav komentar o poštarima koji sam čuo.
__________________ Triste est omne animal post coitum, praeter mulierem gallumque! Poslije sexa sve su životinje tužne, osim žene i pjetla. |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dabih se mogli zamjeniti domaci u diasporu, diaspora doma nisam sigurna dasu Hrvati uopce, niti nasi redovni dnevni postari cak meni smrdi da to dolazi od Centrale, pa moze biti svasta sa obzirom da tko zna tko je na vecim pozicijama tamo i sada mozda poslje rata posta ide kroz ditektori koji razlitici taj papir od obicni papir za sigurnost izlo mi na zivce jel stvarno dosta ljudi tu su u dobroj poziciji, a jebiga nismo bogati, a onima kojima je islo su bili zasluzni na drugu stranu sam zaboravila da zadnji put kad sam bila u Zg, ostavila sam tasku dok sam cakcala sa kljucevima zgrade, i ostavila tasku dole jel sam imala pune ruke svasta taj dan sam bila u banka, za poklon za sestrinu svadbu dok sam bila tamo vrpa valute, i POSTAR mije naso tasku, Pritrazijo mene i Vratijo Hrvat true story ![]()
__________________ Ako nesto 17 godina vec Neradi ..... Radite nesto sasvim drugacije ! Zadnji Uredio klokanica : 25-05-07 u 00:18. |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| epidemiolog e-debila | Re: Dabih se mogli zamjeniti domaci u diasporu, diaspora doma Citat:
A oni koji su politički bili nepodobni su najveće budale koje postoje (tvrdoglave). Politički se afirmirati za vrijeme autokratizma je samoubojstvo uzalud, kolliko je trajao najduže nekakav politički poredak na ovim prostorima??? 40-50 godina. Zato savjet, kada ti ne paše politički sustav u Hrvatskoj, sjedni, odmori popuši cigaru, i gle čuda, već si u novom sustavu.
__________________ Šef štaba za krizne situacije - "Nitko nije očekivao da budemo preplavljeni e-debilima, epidemija je poprimila katastrofalne razmjere. Bojim se, da, smo izgubljeni" Zadnji Uredio pharaoh : 25-05-07 u 00:17. | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Dabih se mogli zamjeniti domaci u diasporu, diaspora doma Tutankamon uskrsnuo iz svoje piramide, pa pojma nema tko je napunio zatvore. Kako su jako povećali kazne za prometne prekršaje, većina nije u stanju platiti tolike iznose od nekoliko tisuća kuna (100$ = 500 kn, pa radje ide u zatvor da odsluži kaznu. U prosjeku se čeka po pola godine na red za odsluživanje ovakovih kazni.
| | |
![]() |
| Tagovi: dabih, diaspora, diasporu, doma, domaci, mogli, zamjeniti |
« Novi Sad
|
njemačke špedicije »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 19:22.

)