| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Demokracija u islamskim državama u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: _Aris_ kažnjena je jer je prekršila zakon koji kaže da udana žene ne smije ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 10-12-07
Poruka: 13
![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
![]() | |
| | |
| | #22 (permalink) | |||
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
To nema veze sa islamom niti sa vjerom, to ima veze sa nezdravim mozgom. Citat:
Znači isto je šetati sa muškarcem po cesti koji ti nije rod, i silovati nekoga. Čak šta više ovo prvo je gore? Pitam se koliko su se žene pitale kad je taj zakon donešen. Nula bodova. Te žene nemaju pravo glasa Arise stoga se ni ne zna šta one misle o tome. Ali koliko znam da sve žene koje se imalo izbore za svoja prava tamo dobiju po leđima i ajmo u zatvor. I da, vjerojatno bi ih kamenovali ili bičevali javno na trgu, tako da ne znam zašto se toliko ljudi načuđavaju srednjem vijeku i "ubijanjem vještica" u Europi, kad se to i danas dešava malo južnije. Citat:
Pitam se gdje je sad Dar1... | |||
| | |
| | #23 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,061
![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Slažem se da je to bolesno i neljudski, ali što se može? Ti ljudi su još uvijek zatucani u našim očima, u njihovima je to normalno. Ne valja se sad oko toga živcirat' jer se ne može ništa promijeniti, nažalost. Kad sam bila malo mlađa to me užasno iritiralo, nisam mogla shvatiti da u današnje vrijeme još ima takvih fanatika i pitala sam se kakva je to vjera koja to dozvoljava? Danas sam sretna da ja živim u normalnom svijetu i okruženju, gdje su takve gadarije s pravom osuđene i prestala sam se zamarati time. ![]()
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #24 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Ja sam ovdje nekako na Arisovoj strani ali slažem se s time da se žene ne pitaju i nisu pitane o tome, te da je to diskriminacija... ALI, one su tako odgojene od malena i zakon i običaje njihove vjere valjaju i drugi poštivati (dakako u njihovoj zemlji), prvenstveno mislim na pokrivanje maramom. Naravno da je to nama na Z krajnje čudno i neprihvatljivo, niti bi prvenstveno mi žene to mogle naučiti...ali one rastu s time, tako da to njima nije niti čudno, niti strano, niti izaziva sablazan kao što izaziva u našim glavam.
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... |
| | |
| | #25 (permalink) | ||||
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Činjenica je da su ljudi koji žive pod tim zakonima izabrali takvu vlast i zakone, nije došla neka sila koja ih tjera da žive u uvjetima koji su njima nepodnošljivi. Uostalom Iranska je znanost jedna od najrazvijenijih u širem afričko-azijskom područiju koje tangira, a ako uzmeš u obzir spomenuti demografski prosjek starosti - ne radi o primitivnom narodu, koji slijepo slijedi pravila stara tisuću godina. To što je tebi nešto neshvatljivo govori samo o tvojoj ograničenosti da se postaviš u nečiju situaciju, u situaciju nekoga tko se rađa, živi i umire u drugačijem okruženju. Zanima me da li se ti osjećaš sloobodnom i da li se osjećaš ugodno u svojoj državi i misliš li da postoje amerikanci koji neshvaćaju našu situaciju, pa pored svojih širokih sloboda i luksuza misle da Hrvati nakon rata nemaju nakakvu perspektivu, ograničena prava, da su neinteligentni i sl. Uvjek će biti ljudi koji neće moći shvatiti situaciju na drugom kraju svijeta, a da budem iskren ni ja ne shvaćam npr. oslobađanje zapovjednika koji su upravljali masakrima na našem područiju, a opet smatramo da uživamo ljudska prava.
__________________ -------------------Bite the hand that feeds-------------------- ------------------------Tap the vein that bleeds------------------------- ---------------Down on my bended knees---------------- Zadnji Uredio _Aris_ : 11-12-07 u 18:08. | ||||
| | |
| | #26 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-08-07 Lokacija: Zg
Poruka: 3,200
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Tu sam ja. Ne brini ![]() Usput, konzervativci su ti koji se mijenjaju sporo. Jako sporo. (stari dobri običaji i takve gluposti...) Zadnji Uredio Dar1 : 11-12-07 u 19:32. |
| | |
| | #27 (permalink) | |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Demokracija u islamskim državama Samo da spomenem i nešto o smrtnim kaznama... Iran je država sa mnogo izvršenja smrtnih kazni, pa i nad maloljetnicima... točnije 177 ili oko 200 ovisno o godini. Kina je tu sa 1200 službeno priznatih izvršenja smrtne kazne ali Amnesty Int. tvrdi da je stvarna brojka oko 6000, a 2/3 smrtnih kazni izvršenih nad maloljetnicima u svijetu se izvrši u SADu (smrtna kazna za maloljetnike ukinuta 2005.g.), gdje su u dogledno vrijeme oko 3300 osoba čekale izvršenje smrtne kazne. (ako su brojke donekle neprecizne ispričavam se unaprijed, a pišem iz sjećanja, jer sam o ovome već raspravljao) I konačno, Iran za silovatelje predviđa smrtnu kaznu, slučaj u kojem je 6 silovatelja osuđeno na 2-9 godina nije Iranska praksa u kojoj ženu diskreditiraju, već sudska omaška kakva se nama nedavno dogodila kad je u hagu srbski zapovjednik JNA osuđen od optužbi za genocid... trebamo li iz toga zaključiti da hag podržava genocid?? Evo samo i neka referenca: Citat:
__________________ -------------------Bite the hand that feeds-------------------- ------------------------Tap the vein that bleeds------------------------- ---------------Down on my bended knees---------------- Zadnji Uredio _Aris_ : 11-12-07 u 19:36. | |
| | |
| | #28 (permalink) | ||||||
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ajde da ja tebe pitam, ovako, ko' čovjek čovjeka, samo jednu stvar. U biti dvije stvari: 1. Je li pokušavaš opravdat ono što se zbiva u zemljama u kojima je šerijatski zakon (ili njegove izvedenice) integralni i temeljni element pozitivnog zakonodavstva? 2. Smatraš li da je takva situacija u skladu sa civilizacijskim tekovinama normalnog, slobodnog društva? I bez preseravanja, molio bih... Unaprijed zahvaljujem.
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT | ||||||
| | |
| | #29 (permalink) | ||
Ne... pokušavam ukloniti čuđenje koje proizlazi iz iluzije da te ljude netko tjera da žive u takvom društvu, kao da im svaki dan predstavlja pakao u kojem ih država i državni službenici čekaju iza ugla da im skinu glavu sa ramena. Citat:
Smatraš li ti da zapadno društvo kreće putem koji će nam donjeti mir i suživot temeljen na prihvaćanju različitosti unatoč čovjekovom urođenom refleksu da različitost stvara strah i odbojnost koju će oni jednog dana (u daljoj budućnosti)prevladati kako bi život mogli ostvariti sa svim ljudima, ma koliko oni bili devijantni po današnjim standardima??
__________________ -------------------Bite the hand that feeds-------------------- ------------------------Tap the vein that bleeds------------------------- ---------------Down on my bended knees---------------- Zadnji Uredio _Aris_ : 11-12-07 u 19:48. | ||
| | |
| | #30 (permalink) | |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
Tebi je očito nemoguće odgovorit na dva jednostavna pitanja bez preseravanja. To navodi na zaključak da svim silama pokušavaš opravdat ono što se opravdat ne može.
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:42.

ali slažem se s time da se žene ne pitaju i nisu pitane o tome, te da je to diskriminacija...