Ne šetaš ti, šeta građanka UAE koja je od malena naučena da se druži sa obitelji i ženama, a ne drugim muškarcima... Ti kao strana državljanka možeš šetati s kim oćeš.
Neću raspravljati na temelju nagađanja, u UAE ne glasuju ni žene ni muškarci poradi državnog ustroja (vidi kasnije o ženskim udrugama), a u Iranu (
LINK) žene imaju pravo glasa na izborima (i zamisli imaju ga duže nego one u švicarskoj, vidi link)... Sad najbolje da kažeš da Hrvatski narod nije kriv za pogreške hrvatske vlasti, pa mi smo ih birali...
Malo znaš... ne dobivaju žene po ničemu kad se bore, u Iranu i UAE o čemu god pričali postoje i ženske aktivistice i ženske političarke. Evo malo
edukativnih linkova (klikni pa odi na Woman in UAE možeš naći neke ženske udruge). Dakle žene u tim državama su dio populacije koji je izabrao takvu vlast, jer su odgajane u duhu koji im govori da je takav odnos ispravan i većina se drži njihovih zakona.
Dakle ljudi biraju zakone, što će značiti da oni odabiru kad će se ti zakoni mjenjati. Možda i ne znaš da je u Iranu 2/3 populacije mlađe od 25 godina, dakle većina koja u toj zemlji može odabrati vlast nisu stari muslimani konzervativnog porijekla, nego mladi ljudi, koji odgajani u tom duhu svjesno biraju takva pravila. Nisi mi objasnila postojeći zakon u Kini koji određuje smrt za količinu droge za koju se kod nas dobiva zatvorska kazna... što, narkomani nemaju pravo glasa??
Činjenica je da su ljudi koji žive pod tim zakonima izabrali takvu vlast i zakone, nije došla neka sila koja ih tjera da žive u uvjetima koji su njima nepodnošljivi. Uostalom Iranska je
znanost jedna od najrazvijenijih u širem afričko-azijskom područiju koje tangira, a ako uzmeš u obzir spomenuti demografski prosjek starosti - ne radi o primitivnom narodu, koji slijepo slijedi pravila stara tisuću godina.
To što je tebi nešto neshvatljivo govori samo o tvojoj ograničenosti da se postaviš u nečiju situaciju, u situaciju nekoga tko se rađa, živi i umire u drugačijem okruženju. Zanima me da li se ti osjećaš sloobodnom i da li se osjećaš ugodno u svojoj državi i misliš li da postoje amerikanci koji neshvaćaju našu situaciju, pa pored svojih širokih sloboda i luksuza misle da Hrvati nakon rata nemaju nakakvu perspektivu, ograničena prava, da su neinteligentni i sl. Uvjek će biti ljudi koji neće moći shvatiti situaciju na drugom kraju svijeta, a da budem iskren ni ja ne shvaćam npr. oslobađanje zapovjednika koji su upravljali masakrima na našem područiju, a opet smatramo da uživamo ljudska prava.