| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Društvena Raspravljate o temi Izmišljanje riječi u Znanost forumu; Fajda iliti vajda je turcizam i u prijevodu bi bio korist (ima vajde, nema fajde). Inače ste ovdje naveli dosta ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Izmišljanje riječi Fajda iliti vajda je turcizam i u prijevodu bi bio korist (ima vajde, nema fajde). Inače ste ovdje naveli dosta turcizama i meni su simpatični, ali su mi simpatičnije baš izmišljene riječi kao npr. neke damfiskove (rekoh neke). Ja za glačanje često kažem peglačenje, za kuhanje - kuhačenje i sl. Sinu kažem: Budi dobar ili ću te srediti. Pita on: Čime? Sređivačem. I tako, simpatično je ako nije pretjerano.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #12 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,628
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Izmišljanje riječi štengepenice (izvedenica od štengi i stepenica), šlapuče (izvedenica od šlapa i papuča), pohani partizani (umjesto patliđani), ojgode (jagode), strmopizditi, strmeknuti se (pasti), ......... tko bi se sada svega sjetio ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
| | #15 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Izmišljanje riječi Znam da nisu izmišljene; mislim da Teica nije ni mislila na nužno izmišljene riječi nego više na one za koje je jako čudno (postoji mala mogćnost) čuti na određevom području. Možda je malo krivo formuliran naslov teme ![]() npr. ja sam jednom na faxu izvalila bolan...malo su me čudno pogledali (bila sam taman tj dana prije došla iz Bosne)
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... |
| | |
| | #17 (permalink) | |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 9,239
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Izmišljanje riječi Citat:
![]() Ovdje je to najnormalnije, logično zbog blizine Bosne... ja često u zajebanciji kažem bona. A izmišljenih riječi i nemam baš.. osim što volim riječi ispremetat, pa kažem npr. jadoge umjesto jagode ![]()
__________________ Jedan je Izet Fazlinović! | |
| | |
| | #18 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Izmišljanje riječi Ja kažem operat za oprati. Ma da, oko neke skripte mislim da je bilo... A kad smo se tek doselili, mama i ja ulazimo u ulaz, sretnemo susjedu, pozdravimo i pita mama "susjeda jeste sustali" (umorili se) ![]()
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... |
| | |
| | #20 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Izmišljanje riječi Imam ja toga još... Podguzak - jastuk na stolici, ali i bilo kakav podložak za bilo šta; Pizdoper ili vaginovošer - bide; Pičkočeš - ona bradica samo oko usta ("kozja bradica") Tariguz - toalet-papir Topljenik - topli sendvič Proser - piće Donat MG ili bilo kakvo sredstvo koje "potiče rad crijeva" I tako.. BTW - Osim Međugorija, i Međimurje također zovem "Međunožje"
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
![]() |
| Tagovi: izmis ljanje, rijeci |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:46.

a i "bon/a" su tu negdje