Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv

Glasači
167. Vi nemožete glasati na ovoj anketi
  • Za

70 41.92%
  • Protiv

97 58.08%
Stranica 2 od 57 PrvoPrvo 12345671252 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 567
Like Tree2Likes

Smrtna kazna

Raspravljate o temi Smrtna kazna u Društvena forumu, dio Znanost foruma; Ja sam osobno protiv smrtne kazne, zato jer smatram da je to preblaga kazna, puno okrutnija kazna je doživotni zatvor, ...

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,408
    Liked
    321 times

Re: Smrtna kazna

Ja sam osobno protiv smrtne kazne, zato jer smatram da je to preblaga kazna, puno okrutnija kazna je doživotni zatvor, pa neka živi s tim. Ovako ga ubiju, i gotovo, to zapravo i nije nikakva kazna za njega osobno.

Dakle smatram da smrtna kazna zapravo olakšava, a mislim da to ubojice, silovatelji i sličan ološ ne zaslužuju.

A i kao što kresola kaže tako se spuštamo na njihov nivo ako ih ubijamo, što je onda onaj krvnik koji ga je ubio nego - ubojica?

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Protiv smrtne kazne.......

Spomenula se na početku i Jugoslavija......

U Jugoslaviji je postojao Goli otok kao kaznionica..... Teži zločinci i politički nepodobni su tamo izdržavali kaznu......

Mislim da se jedan takav pusti kameniti otok (ne nužno Goljak) treba pretvoriti u kaznionicu za one najteže zločince i tamo im se uvesti doživotna kazna sa radom i minimumom povlastica......

Tada bi mogli polučiti rezultate.....

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

eva
    eva je offline
    tuka Avatar od korisnika eva
    Datum registracije
    12-12-06
    Starost
    27
    Poruka
    3,673
    Liked
    5 times

Protiv. Smrtna kazna je najveci pokazatelj primitivnosti neke zemlje (barem meni).

Citat Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke
    Đizs!!!!

Smrtna kazna ne smije postojati.... to znači spuštati se na isti nivo s raznim ubojicama, silovateljima i ostalim gadovima... a to ne smijemo učiniti nikad i nikako...
    Slazem se.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika macor
    Datum registracije
    11-11-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,684
    Liked
    0 times

s jedne strane mislim da je smrtna kazna opravdana, s druge mi je mrska. nema univerzalnog odgovora, tj. nema crno-bijelo nego nijanse. naravno da bi ljudi koji pocine ubojstvo trebali biti osudeni na smrtnu kaznu....no opet kad se malo razmisli i postave neke smjernice...pravda se nikako nece zadovoljiti jer, ako ga se ubije to mu je bio lak izlazak, a opet ako ga se osudi na zatvor, recimo 40 godina, on ce nakon tog perioda a mozda cak i ranije izaci i zivjeti kolko-tolko normalnim zivotom.

nema strogog pravila sto bi se s njim trebalo. najbolje od svega je da ce se na njega trositi novci ako ce biti osuden na dozivotni zatvor i opet nemremo na zelenu granu. sto se tice nekakvih mucenja i slicnih stvari...dosta nam je bilo vidjet primjer hitlera i njegovih logora...to nije dostojno zivotinje a kamoli covjeka.

najrade bi takve ljude vidio u istim mukama jer nisu zasluzili da im se zivot prekine na "lagodan" nacin. jedini izlaz koji vidim i koji bi se dao primjeniti a koristi se vani, najvise u SAD-u je taj da bilo kakvi kriminalci a ne samo ubojice fino budu prisiljeni na drustveno korisni rad. jednim dijelom bi tako placali svoj boravak u zatvoru a drugim dijelom bi radili nesto korisno za zajednicu. nije neka pravda ali bar bi imali koristi od njih.

naravno, ubojice, nasilnici, silovatelji i njima slicni bi bili osudeni na dozivotni zatvor (da, u istom bi i odapeli - malo ruzna rijec al kaj ces...), a buduci da bi imali viska vremena radili bi u korist gradanstva koje zivi normalnim zivotom. uopce nema pitanja da bi se to isplatilo vise nego svakodnevno izlezavanje u zatvoru uz tv, novine, na nas racun. samo sto nitko nema sluha i smisla za to.

prof. Foruma Avatar od korisnika Morpheus
    Datum registracije
    10-10-05
    Starost
    34
    Poruka
    1,170
    Liked
    0 times

Locrian85 je rekao po meni pravu stvar i slazem se s njim u potpunosti.
    Goli otok treba otvoriti i onakve kao sto je onaj monstrum iz Pule treba tamo baciti sa minimum povlastica bez ikakvog doticaja sa vanjskim svjetom nema TV-a nema novina da apsolutno nista neznaju sto je vani samo cetiri zida u betonskoj prostoriji 2 sa 2 di ce imati samo WC i krevet pa neka pati onda ko sto su njihove zrtve patile.
    Nisam nikako za smrtnu kaznu....
    Ako je nedaj boze uvedemo i ubijemo nekog kaznjenika mi smo kao drustvo isto tako ubojice.
    Ja nezelim biti ubojica zelite li vi biti ? (oni koji se zalazu za smrtnu kaznu)
    Zadnji Uredio Morpheus : 15-11-07 u 08:14
    ZA private sliku dadyml dajem kolekciju slika životinjskog carstva
    Slicke su podjeljene Jao Dadyyy

prof. Foruma Avatar od korisnika kreky
    Datum registracije
    28-05-04
    Starost
    34
    Poruka
    1,364
    Liked
    3 times

Slažem se da se sve teže prekršitelje deponira doživotno na neki zabačeni otok ali bi definitivno za pedofile uveo smrtnu kaznu.

Osobno još nemam djecu ali sama pomisao da kada budem imao djecu, neki pedofil hoda okolo i vreba moje djete kao potencijalnu žrtvu navodi me na pomisao da tog lika zakoljem i izmaskriram.
    Dakle smrtna kazna isključivo za pedofile.
    Bolje tenis na posteru nego penis u tosteru.

Vex
    Vex je offline
    prof. Foruma Avatar od korisnika Vex
    Datum registracije
    17-06-06
    Starost
    25
    Poruka
    1,992
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Locrian85 Pogledaj Poruke
    Protiv smrtne kazne.......

Spomenula se na početku i Jugoslavija......

U Jugoslaviji je postojao Goli otok kao kaznionica..... Teži zločinci i politički nepodobni su tamo izdržavali kaznu......

Mislim da se jedan takav pusti kameniti otok (ne nužno Goljak) treba pretvoriti u kaznionicu za one najteže zločince i tamo im se uvesti doživotna kazna sa radom i minimumom povlastica......

Tada bi mogli polučiti rezultate.....
    Upravo to

Ili ih pošaljemo na Mjesec u budučnosti

KURŠLUS Avatar od korisnika cina
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    24
    Poruka
    6,178
    Liked
    221 times

Citat Pravi autor: Morpheus Pogledaj Poruke
    Ja nezelim biti ubojica zelite li vi biti ? (oni koji se zalazu za smrtnu kaznu)
    ja polazim od toga kako bi se ja postavila i na koji bi nacin razmisljala da se nekome od mojih bliznjih ( nedaj Boze) dogodi nesto uzasno...
    jebali te mali miševi i mali pačići u tandemu

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Smrtna kazna - ubojice (onaj u Puli ili x takvih kaj tako ubiju pa se vade na glasove u glavi), pedofili, silovatelji!
    Kakav doživotni zatvor, kakva druga šansa; nije ju dobio ni onaj kojeg je ubio ili na bilo koji način trajno oštetio.

Vjerujem da se čovjek može promijeniti na bolje, ali takvi po meni nemogu se promijeniti nikada!!!

Priznanje krivice; Osuđujem zločin; Žao mi je; Glasovi u glavi su me natjerali ... totalne gluposti!!!
    Zadnji Uredio dorina : 15-11-07 u 10:08
    stupid is as stupid does

KURŠLUS Avatar od korisnika cina
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    24
    Poruka
    6,178
    Liked
    221 times

Citat Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
    Smrtna kazna - ubojice (onaj u Puli ili x takvih kaj tako ubiju pa se vade na glasove u glavi), pedofili, silovatelji!
    Kakav doživotni zatvor, kakva druga šansa; nije ju dobio ni onaj kojeg je ubio ili na bilo koji način trajno oštetio.

Vjerujem da se čovjek može promijeniti na bolje, ali takvi po meni to nemogu se promijeniti nikada!!!

Priznanje krivice; Osuđujem zločin; Žao mi je; Glasovi u glavi su me natjerali ... totalne gluposti!!!
    slazem se sa svime, pogotovo ovim boldanim
    jebali te mali miševi i mali pačići u tandemu

Lajkaj nas na Facebooku