Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Društvena
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Društvena Raspravljate o temi Smrtna kazna u Znanost forumu; Ja sam osobno protiv smrtne kazne, zato jer smatram da je to preblaga kazna, puno okrutnija kazna je doživotni ...

Vidi Rezultate Anketa: Smrtna kazna - za ili protiv
Za 57 43.18%
Protiv 75 56.82%
Glasači: 132. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-11-07, 22:04   #11 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 7,550
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri
Re: Smrtna kazna

Ja sam osobno protiv smrtne kazne, zato jer smatram da je to preblaga kazna, puno okrutnija kazna je doživotni zatvor, pa neka živi s tim. Ovako ga ubiju, i gotovo, to zapravo i nije nikakva kazna za njega osobno.

Dakle smatram da smrtna kazna zapravo olakšava, a mislim da to ubojice, silovatelji i sličan ološ ne zaslužuju.

A i kao što kresola kaže tako se spuštamo na njihov nivo ako ih ubijamo, što je onda onaj krvnik koji ga je ubio nego - ubojica?
Ive_ri je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 22:16   #12 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 22
Poruka: 2,506
Locrian85 ima spektakularnu auruLocrian85 ima spektakularnu auruLocrian85 ima spektakularnu auruLocrian85 ima spektakularnu auruLocrian85 ima spektakularnu auruLocrian85 ima spektakularnu auruLocrian85 ima spektakularnu auruLocrian85 ima spektakularnu auruLocrian85 ima spektakularnu auruLocrian85 ima spektakularnu auru

Protiv smrtne kazne.......

Spomenula se na početku i Jugoslavija......

U Jugoslaviji je postojao Goli otok kao kaznionica..... Teži zločinci i politički nepodobni su tamo izdržavali kaznu......

Mislim da se jedan takav pusti kameniti otok (ne nužno Goljak) treba pretvoriti u kaznionicu za one najteže zločince i tamo im se uvesti doživotna kazna sa radom i minimumom povlastica......

Tada bi mogli polučiti rezultate.....

Locrian85 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 22:16   #13 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,288
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Protiv. Smrtna kazna je najveci pokazatelj primitivnosti neke zemlje (barem meni).

Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke
Đizs!!!!

Smrtna kazna ne smije postojati.... to znači spuštati se na isti nivo s raznim ubojicama, silovateljima i ostalim gadovima... a to ne smijemo učiniti nikad i nikako...
Slazem se.

Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni.
eva je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 22:20   #14 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-11-07
Godina: 20
Poruka: 1,489
macor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku macor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku macor

s jedne strane mislim da je smrtna kazna opravdana, s druge mi je mrska. nema univerzalnog odgovora, tj. nema crno-bijelo nego nijanse. naravno da bi ljudi koji pocine ubojstvo trebali biti osudeni na smrtnu kaznu....no opet kad se malo razmisli i postave neke smjernice...pravda se nikako nece zadovoljiti jer, ako ga se ubije to mu je bio lak izlazak, a opet ako ga se osudi na zatvor, recimo 40 godina, on ce nakon tog perioda a mozda cak i ranije izaci i zivjeti kolko-tolko normalnim zivotom.

nema strogog pravila sto bi se s njim trebalo. najbolje od svega je da ce se na njega trositi novci ako ce biti osuden na dozivotni zatvor i opet nemremo na zelenu granu. sto se tice nekakvih mucenja i slicnih stvari...dosta nam je bilo vidjet primjer hitlera i njegovih logora...to nije dostojno zivotinje a kamoli covjeka.

najrade bi takve ljude vidio u istim mukama jer nisu zasluzili da im se zivot prekine na "lagodan" nacin. jedini izlaz koji vidim i koji bi se dao primjeniti a koristi se vani, najvise u SAD-u je taj da bilo kakvi kriminalci a ne samo ubojice fino budu prisiljeni na drustveno korisni rad. jednim dijelom bi tako placali svoj boravak u zatvoru a drugim dijelom bi radili nesto korisno za zajednicu. nije neka pravda ali bar bi imali koristi od njih.

naravno, ubojice, nasilnici, silovatelji i njima slicni bi bili osudeni na dozivotni zatvor (da, u istom bi i odapeli - malo ruzna rijec al kaj ces...), a buduci da bi imali viska vremena radili bi u korist gradanstva koje zivi normalnim zivotom. uopce nema pitanja da bi se to isplatilo vise nego svakodnevno izlezavanje u zatvoru uz tv, novine, na nas racun. samo sto nitko nema sluha i smisla za to.
macor je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 07:11   #15 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-10-05
Godina: 31
Poruka: 1,193
Morpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono nešto

Locrian85 je rekao po meni pravu stvar i slazem se s njim u potpunosti.
Goli otok treba otvoriti i onakve kao sto je onaj monstrum iz Pule treba tamo baciti sa minimum povlastica bez ikakvog doticaja sa vanjskim svjetom nema TV-a nema novina da apsolutno nista neznaju sto je vani samo cetiri zida u betonskoj prostoriji 2 sa 2 di ce imati samo WC i krevet pa neka pati onda ko sto su njihove zrtve patile.
Nisam nikako za smrtnu kaznu....
Ako je nedaj boze uvedemo i ubijemo nekog kaznjenika mi smo kao drustvo isto tako ubojice.
Ja nezelim biti ubojica zelite li vi biti ? (oni koji se zalazu za smrtnu kaznu)

Zadnji Uredio Morpheus : 15-11-07 u 07:14.
Morpheus je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 07:43   #16 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,355
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

Slažem se da se sve teže prekršitelje deponira doživotno na neki zabačeni otok ali bi definitivno za pedofile uveo smrtnu kaznu.

Osobno još nemam djecu ali sama pomisao da kada budem imao djecu, neki pedofil hoda okolo i vreba moje djete kao potencijalnu žrtvu navodi me na pomisao da tog lika zakoljem i izmaskriram.
Dakle smrtna kazna isključivo za pedofile.
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 08:32   #17 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: Locrian85 Pogledaj Poruke
Protiv smrtne kazne.......

Spomenula se na početku i Jugoslavija......

U Jugoslaviji je postojao Goli otok kao kaznionica..... Teži zločinci i politički nepodobni su tamo izdržavali kaznu......

Mislim da se jedan takav pusti kameniti otok (ne nužno Goljak) treba pretvoriti u kaznionicu za one najteže zločince i tamo im se uvesti doživotna kazna sa radom i minimumom povlastica......

Tada bi mogli polučiti rezultate.....
Upravo to

Ili ih pošaljemo na Mjesec u budučnosti
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 08:34   #18 (permalink)
MrCina

Datum registracije: 07-03-07
Poruka: 5,239
cina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku cina Pošalji poruku preko Skype-a korisniku cina

Citat:
Pravi autor: Morpheus Pogledaj Poruke
Ja nezelim biti ubojica zelite li vi biti ? (oni koji se zalazu za smrtnu kaznu)
ja polazim od toga kako bi se ja postavila i na koji bi nacin razmisljala da se nekome od mojih bliznjih ( nedaj Boze) dogodi nesto uzasno...
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 09:01   #19 (permalink)
belaj

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,060
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Smrtna kazna - ubojice (onaj u Puli ili x takvih kaj tako ubiju pa se vade na glasove u glavi), pedofili, silovatelji!
Kakav doživotni zatvor, kakva druga šansa; nije ju dobio ni onaj kojeg je ubio ili na bilo koji način trajno oštetio.

Vjerujem da se čovjek može promijeniti na bolje, ali takvi po meni nemogu se promijeniti nikada!!!

Priznanje krivice; Osuđujem zločin; Žao mi je; Glasovi u glavi su me natjerali ... totalne gluposti!!!

Zadnji Uredio dorina : 15-11-07 u 09:08.
dorina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 09:03   #20 (permalink)
MrCina

Datum registracije: 07-03-07
Poruka: 5,239
cina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku cina Pošalji poruku preko Skype-a korisniku cina

Citat:
Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
Smrtna kazna - ubojice (onaj u Puli ili x takvih kaj tako ubiju pa se vade na glasove u glavi), pedofili, silovatelji!
Kakav doživotni zatvor, kakva druga šansa; nije ju dobio ni onaj kojeg je ubio ili na bilo koji način trajno oštetio.

Vjerujem da se čovjek može promijeniti na bolje, ali takvi po meni to nemogu se promijeniti nikada!!!

Priznanje krivice; Osuđujem zločin; Žao mi je; Glasovi u glavi su me natjerali ... totalne gluposti!!!
slazem se sa svime, pogotovo ovim boldanim
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kazna, smrtna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:23.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113