Stranica 3 od 3 PrvoPrvo 123
Pokazujem rezultate 21 do 29 od 29

Kamate na kredite rastu

Raspravljate o temi Kamate na kredite rastu u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; objasnjenje krize Mladi Chuck se odselio u Texas i za 100 dolara kupio magarca od farmera. Farmer je obecao isporuku ...

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Re: Kamate na kredite rastu

objasnjenje krize

Mladi Chuck se odselio u Texas i za 100 dolara kupio magarca od farmera.

Farmer je obecao isporuku iduci dan.

Taj dan je farmer došao i rekao: "Žao mi je momce, magarac je crknuo."

Chuck je rekao: "Dobro, vratite mi novac."

Farmer: "Žao mi je, ne mogu, vec sam to potrošio."

Chuck kaže: "Onda mi donesite crknutog magarca."

Farmer: "Zašto?"

Chuck: "Raspisacu lutriju."

Farmer: "Ne možete to uraditi."

Chuck: "Mogu, samo gledajte i nemojte nikome reci da je crkao."

Mesec dana kasnije farmer sretne Chucka i pita ga što je bilo..

Chuck: "Raspisao sam lutriju. Tiket je bio 2 dolara, prodao sam ih 500 i zaradio 998 dolara."

Farmer: "Zar se niko nije žalio?"

Chuck: "Samo tip koji je dobio. Vratio sam mu 2 dolara."

Chuck sada radi u banci.

Problem uvek krene od nekog magarca, a banke samo rade svoj posao....i eto krize...

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

napokon...sad ce za njom i ostale banke

Od 15. veljače kamatna stopa za nove kredite bit će niža za 0,25 postotnih poena, te će iznositi 6,75% kod kredita za mlade ili 7,25% za standardni stambeni kredit. Za postojeće stambene kredite klijenata banke kamata će biti niža od 1. svibnja.
    Zaba smanjuje kamate na stambene kredite - Danas.hr

Regularni forumaš Avatar od korisnika mata17boy
    Datum registracije
    28-12-08
    Poruka
    428
    Liked
    0 times

Na stambeni kredit će to bit relativno manje... vjerujem da to neće promjenit situaciju kad struja poskupljuje...

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

samo deru kozu dok god mogu...eldorado za banke...

Domaće banke svojim klijentima ugovorene redovne kamatne stope mijenjaju na zakonski upitan način, a Hrvatska narodna banka (HNB) ne čini ništa da ih zaustavi, tvrdi sudska vještakinja za financije i bankarstvo Marija Duljković.

Naime, kako je objasnila sudska vještakinja Marija Duljković za Poslovni dnevnik, domaće banke u kreditnim ugovorima ne navode referentnu kamatnu stopu koja bi bila općepoznata i na koju bi se dodala kamatna marža, ovisno o rizičnosti samoga klijenta. U kreditnim ugovorima navodi se samo promjenjiva redovna kamatna stopa koja nije vezana za referentnu kamatnu stopu, pa banka može neopravdano promijeniti visinu ugovorene redovne kamatne stope. ....
    Banke nezakonito mijenjaju kamate na kredite! - Danas.hr

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

odlicna vijest ako je istinita...to ce samo potaknuti i druge banke da slijede ovaj postupak

Od prvog kolovoza RBA snižava kamatnu stopu na stambene kredite vezane uz švicarski franak, a nova nominalna cijena kredita iznosit će pet posto godišnje, stoji u pismu koje su klijenti te banke ovih dana dobili na kućne adrese.
    RBA ruąi kamate na stambene kredite u CHF - Danas.hr

Starter
    Datum registracije
    01-10-10
    Poruka
    23
    Liked
    0 times

U svakom slučaju treba biti izrazito oprezan kod ulaska u kredit. Prije toga provjeriti svu ponudu banaka i po mogućnosti izabrati kredit s ne promjenjivom kamatom!
    Kredita s ne promjenjivom kamatom ima, samo treba otvoriti oći. Jedna od banaka koja nudi kredit s ne promjenjivom kamatom je Slatinska banka d.d..
    A oni koji već imaju nepovoljan kredit svakako se trebaju uputiti u banke i potražiti naćin da reprogramiraju taj postojeći nepovoljni kredit s promjenjivom kamatom.

Starter
    Datum registracije
    01-10-10
    Poruka
    23
    Liked
    0 times

Exclamation Re: Kamate na kredite rastu

Citat Pravi autor: dark_zg Pogledaj Poruke
    Ovo za stanove sam napisao onako općenito, jer znam ih nekoliko koji su se malo zaletjeli, pa uz sudužnike uzeli stambeni krediti koji iznosi polovicu njihove plaće, auz režije i današnji standard i još ako imaš dijecu školske ili fakultetske dobi. to je maltene nemoguća misija za otplačivanje!!

I bez obzira što je stambeno pitanje daleko na prvom mijestu prioriteta, ipak se ne treba ići grlom u jagode!!
    I ja sam obveznik stambenog kredita, ali sam dobro prije toga vagao i kalkulirao!
    A sad mi ne vrijedi kukati i druge optuživati!!

Zeznut je ovaj liberalni kapitalizam, mami te, mami, a onda te istrese iz gaća!!

Samo želim druge upozoriti da krediti nisu igračka, i da im se pristupa s velikim oprezom!!
    Krediti su izrazito opasno igračka.
    Sestrična je podignula stambeni kredit prije cca 2 godine u švicarcima uz ratu od 2.000kn mjesečno.

Sada joj je rata 3.000kn.

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Regularni forumaš
    Datum registracije
    25-11-11
    Poruka
    84
    Liked
    12 times

Na našem tržištu,rječ je o kroničnoj nestašici novca.Radi se o ekonomskoj zakonitosti
    i grešci u ekonomskom sustavu.

Kada imate nestašicu svakodnevnih potrepština,npr,ulja,kafe,šečera,itd.onda se to vidi
    kada imate svakodnevne redove,da bi se došlo do te robe.
    Međutim kada imate,fizičku nestašicu novca,na tržištu,kako i gdje se to vidi??????????

To mjesto još nije pronađeno.Po čemu se vidi? Vidi se po tome,što je do novca,sve teže doči.
    Prvo krene sa tržišta.Stalno se smanjuje prodaja po trgovačkim centrima.
    Kupuje se najneophodnije,pa sve više rastu dugovanja u privredi,među poslovnim partnerima,
    pa situacija dolazi do banaka,kada se više nemogu vračati krediti,bilo od građana ili
    poduzetnički krediti.Banke se brane dizanjem kamata,što ima suprotan efekat,jer
    više nitko neče da diže bilo kakve kredite,jer je nemoguče vratiti ni ove postoječe,a
    kamo neke nove i to po večoj kamatnoj stopi.
    Sada su i Banke ugrožene,ali je kod nas specifična situacija,sa Bankama.Sve Banke bi tribalo
    pustiti,da dišu sa privredom i da generalno sudjeluju u recesiji,koja je zahvatila društvo,
    odnosno tribalo bi ih se pustiti da i one upadnu u nelikvidnost,tada bi se brzo našlo rješenje,
    za sve nedače koje su nas zadesile.Ovako,večina Banaka su u rukama stranaca,tj.njihovu
    likvidnost pokrivaju strane Banke,MAJKE,i prema nama SVE SU BANKE LIKVIDNE i kupaju
    se u novcu,ko Paja Patak i zato mogu da diktiraju svoje uvjete,,neovisno o stanju na tržištu,
    koje grca u nestašici novca i recesiji.Na taj način Banke postaju čep u privredi i gube
    osnovnu zadaču a to je kreditiranje i tim putem,pokretanje proizvodnje.

Jasno,sljedeča na udaru je sama Država,jer se više proračun nepuni putem pdv-a,
    i ostalih poreza i prireza,jer zamire svaka kupo-prodajna aktivnost.

Do nestašice novca na tržištu,dolazi zbog više uzroka.Prvi i najvažniji jeste upravo
    aktivnost Banaka.Jer,daju jednu sumu novca,a za uzvrat traže veču.Tu veču
    sumu,tu razliku,ako HNB NE DOŠTAMPA,NITKO NEMA,jer nitko od nas ne fotokopira
    Kune.Dakle od strane HNB-a,netko mora da prati ukupnu količinu emitiranog novca,
    na tržištu i stalno dodaje.Jasno,to se radi unutar monetarne politike,kada se
    programira emisija novca,na period od godinu dana,unaprijed.

Pored Banaka,jaki usisivači novca su sva javna poduzeča,bez kojih nemožeš,
    Elektra,Telekomunikacije,Voda,Zdravstvo,prevoz,itd,kada se još dodatno sva ta poduzeča
    pomalo djele na privatni i Državni sektor,kada je privatni sve veči i sve skuplji.
    Dakle generalno,svako dizanje cjena,bilo čega,ili uvođenje novih poreza,dizanje
    postoječih,itd,su nova povečana izdvajanja,koja dodatno usisavaju novac sa tržišta.

Ako se naši političari,vole ugledati i sljediti zapadni sustav,pa šta se onda ne ugledaju
    i kopiraju njihova rješenja.Jer je Amerika,štancala,ne milone,ne milijarde,nego Bilione
    dolara u sanaciji Banaka i daljnjem kreditiranju njihove privrede.
    Isto su učinili i Englezi,Njemci,Francuzi,itd,itd,i sve su kredite dalje davali
    po kamati,do 2% ili bezkamatno,kao posudba.
    Zadnji Uredio Nodahon : Jučer u 16:28

Stranica 3 od 3 PrvoPrvo 123

Lajkaj nas na Facebooku