Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 37

By by Konzum

Raspravljate o temi By by Konzum u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; Kako bi se reklo "gdje ima dima ima i vatre", jel to naš super uspješni tajkunčić zagrizao preveliki kolač i ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

By by Konzum

Kako bi se reklo "gdje ima dima ima i vatre", jel to naš super uspješni tajkunčić zagrizao preveliki kolač i sada više nećemo moći kupovati ultra kvalitetne K plus proizvode iz Srbije i BIH?!

Hrvatski mediji pišu da Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, pokušava da nađe kupca za svoj trgovinski lanac Konzum, pri čemu bi želio da zadrži 25 odsto dionica.

Agrokor želi da za 75 odsto Konzuma dobije 1,5 do 1,7 milijardi evra. Nezavisni analitičari tvrde da taj trgovinski lanac vrijedi tri puta manje i da je njegova procijena nerealna s obzirom na to da je evropsko tržište u recesiji. Napominju i da Todorić za cijelu kompaniju može dobiti između 480 i 500 miliona evra.

Prema nezvaničnim informacijama, Agrokor je prije nekoliko dana pregovarao s francuskim lancem hipermarketa Kerfor (Carrefour), ali tu informaciju nisu želeli da potvrde u nijednoj kompaniji.

Mediji spekulišu i da bi Konzum mogao da preuzme srpski Delta holding, koji je u vlasništvu Miroslava Miškovića, ali tu mogućnost predstavljaju i kao nerealnu. Takođe, navode da se zna da su svi pregovori dosad bili neuspješni, jer Todorić ne odustaje od zacrtane cijene.

Todorić je u novembru 2008. godine naručio analizu od londonske konsultantske kuće KPMG šta bi trebalo da uradi kada nastupi kriza, saznaje hrvatski poslovni internet portal Business.hr.

KPMG je, kao mogućnosti, navodno, predložila prodaju maloprodajnog lanca trgovina Konzuma, kao i prodaju jednog dijela industrije. Todorićeva maloprodajna mreža Konzum, broji više od 600 objekata, a ukupni prihodi u 2008. godini iznosili su 12,5 milijardi kuna (1,7 milijardi evra).

Uprava Agrokora nije porekla saradnju s KPMG-om, ali tvrdi da analiza nije izrađena zbog krize. "Agrokor se koristi lokalnim izvorima i sami radimo scenarije i pripreme. Nismo za to angažovali londonsku kompaniju", navedeno je u Agrokorovom saopštenju.

Prema podacima Business.hr-a, Agrokoru ove godine dolazi na naplatu 620,6 miliona kuna obveznica. Posljednji službeni podaci pokazuju da je 2007. godinu koncern zaključio s 3,8 milijardi kuna dugoročnih obveza. Na ukupni prihod od gotovo 21 milijardi kuna ukupne su obveze koncerna iznosile 12,6 milijardi kuna.

Todoriću 2010. godine dolazi za naplatu 746,5 miliona kuna obveznica, a 2011. obveznice u iznosu 2,35 milijardi kuna.

(Biznis.ba/B92)
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Re: By by Konzum

Opa, kad je njemu kriza, onda je valjda stzvarno kriza. Auuu baš mi ga žao!!

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Muči njega 2011. trenutno zbog financ. obveza, pa si misli bolje kanarinac u ruci nego vrana na grani.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika mentol
    Datum registracije
    09-02-08
    Starost
    30
    Poruka
    2,145
    Liked
    2 times

ja neznam zašto njega niko nevoli, dao ljudima da rade, u našim krajevima moraš povući vezu da bi radio u konzumu, dobro nije bajno ali naspram malih privatnika koji imaj trgovine raditi kod njega je lutija.
    mudra izreka

Akademik Foruma Avatar od korisnika korisnik62
    Datum registracije
    27-06-08
    Poruka
    3,890
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: mentol Pogledaj Poruke
    ja neznam zašto njega niko nevoli, dao ljudima da rade, u našim krajevima moraš povući vezu da bi radio u konzumu, dobro nije bajno ali naspram malih privatnika koji imaj trgovine raditi kod njega je lutija.
    Bas i nije lutrija,vjeruj mi
    "U srcu nosim ključ tvojih vrata jer ljubav je moja čišća od zlata kad na tebe pljunu rana puna je soli al Zagreb se voli ma koliko boli"
    Mamiću cigane odlazi iz SVETINJE!!!

Regularni forumas Avatar od korisnika _Sylar_
    Datum registracije
    14-02-08
    Poruka
    436
    Liked
    0 times

Ja ga ne volim gledat kad mi proletava kraj kuce sa svojim helicem
    Nisam kršten ali sam cijepljen
    <<Zeitgeist movement>>

Datum registracije
    09-02-08
    Starost
    30
    Poruka
    2,145
    Liked
    2 times

Citat Pravi autor: korisnik62 Pogledaj Poruke
    Bas i nije lutrija,vjeruj mi

vjerujem svojoj sestični koja je radila kod privatnika, pa se sad uspijela ubaciti u konzum. tamo nije imala prekovremo, ni slobodni dan, nije mogla dobiti slobodni dan da ide kod lječnika, sranje teško uglavnom. i kaže mi da joj je super u konzumu. i kad je konzum kupio sve alastore u slavoniji (u staroj firmi smo radili za njih) ljudi su ostali raditi za konzum, i svi su govorili da im je puno bolje od kad su pod konzumom.
    mudra izreka

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,189
    Liked
    1187 times

ako si radio prije i bio u govnima do grla i sad pređeš na novo mjesto gdje si u govnima samo do koljena onda je razumljivo takvo razmišljanje

ali daleko je konzum od poštenog poduzetnika

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Datum registracije
    09-02-08
    Starost
    30
    Poruka
    2,145
    Liked
    2 times

ali je i jako daleko od koje kakih điđimiđi poduzetnika, samo to hoću da kažem
    mudra izreka

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,189
    Liked
    1187 times

slažem se mentol

samo sam stavio usporedbu da bi plastičnije opisao stanje općenito u trgovačkim lancima.

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku