| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Elektronika i Elektrotehnika Raspravljate o temi Od autića na daljinsko upravljanje do nečeg drugog... u Tehnologija i Tehnika forumu; Imam onaj autić na daljinsko upravljanje (bežični) i sad sam ga rastavio i izdvojio čip i to sve ostalo. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 23-02-08 Lokacija: Glina
Poruka: 18
![]() | Imam onaj autić na daljinsko upravljanje (bežični) i sad sam ga rastavio i izdvojio čip i to sve ostalo. Sad mene zanima dali bi ja kako mogao na taj čip da si spojim zvučnik/e a da si na daljinski nekako spojim mikrofon pa da tako kako nešto govorim na mikrofon da se odmah čuje na tom zvučniku. Na čipu su spojena dva motora i dva svjetla. ![]() ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 24-03-08 Godina: 30
Poruka: 134
![]() | Re: Od autića na daljinsko upravljanje do nečeg drugog... uf. mozes samo upravljati s necim drugim osim el. motorima. za to sto trazis, uzmi mini bubu presluskivac ili baby alarm.. shema ti je ta da na uradaj pricas... a tamo na fm radiju nades signal i slusas... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Od autića na daljinsko upravljanje do nečeg drugog... Naravno da ne možeš... ako dva čipa izgledaju isto ne znači da imaju istu funkcionalnost... čip za prijenos glasa bi morao imati sustav za nekakvo kodiranje zvuka u signal i obratno, a kodiranje i prijenos pokreta nije baš isto što i kodiranje zvuka...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #5 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-07-07 Lokacija: Osijek Godina: 18
Poruka: 1,622
![]() | Re: Od autića na daljinsko upravljanje do nečeg drugog... igrao sam se s tim u djetinjstvu al se nemogu sjetit sta trebas napravit ...
__________________ Music is my first, and will be my last love |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 10-04-08
Poruka: 227
![]() | Citat:
ako te bas zanima mozes samo umjesto el motora spojiti 4,5 voltne releje. ili mozda zaruljice. poucak: pretisnes tipku za naprijed upali ti si zaruljica. upalis prema dole ista zaruljica gori. pretisnes prema lijevo - gori druga lampica, pretisnes prema desno gori opet ta druga. a mozes izvesti i da 4 razlicite zarljuje gore s poluvodicima. a s relejom kao sklopnikom mozes radit cuda. moji kreativci odite na jezgru di ste i do sad bili... ''a kodiranje i prijenos pokreta nije baš isto što i kodiranje zvuka...'' naj gluplja recenica koju sam u zivotu cuo. ps nabavite moderatore koji se razumiju u ono sto pricaju! Zadnji Uredio daidza : 14-04-08 u 12:01. | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Od autića na daljinsko upravljanje do nečeg drugog... Pa to uvjek možemo raspraviti... na koji način misliš da bi čip isprogramiran za prebacivanje voltaže u jedan od 4 položaja bio pogodan za bežični prijenos zvuka?? Naravno da može paliti 4 lampice, ali koliko ja znam to je sve što može sa ovom kombinacijom...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:16.