Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Elektronika i Elektrotehnika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Elektronika i Elektrotehnika Raspravljate o temi Od autića na daljinsko upravljanje do nečeg drugog... u Tehnologija i Tehnika forumu; Imam onaj autić na daljinsko upravljanje (bežični) i sad sam ga rastavio i izdvojio čip i to sve ostalo. ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 25-03-08, 11:42   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 23-02-08
Poruka: 18
medo na kredit se izdvaja iz mase
Arrow Od autića na daljinsko upravljanje do nečeg drugog...

Imam onaj autić na daljinsko upravljanje (bežični) i sad sam ga rastavio i izdvojio čip i to sve ostalo. Sad mene zanima dali bi ja kako mogao na taj čip da si spojim zvučnik/e a da si na daljinski nekako spojim mikrofon pa da tako kako nešto govorim na mikrofon da se odmah čuje na tom zvučniku. Na čipu su spojena dva motora i dva svjetla.
medo na kredit je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-03-08, 16:14   #2 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika blackthunder

Datum registracije: 08-10-07
Poruka: 236
blackthunder se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku blackthunder
Re: Od autića na daljinsko upravljanje do nečeg drugog...

Nemožeš, možda, ali dozovi nekog kineza
blackthunder je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-03-08, 18:10   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 24-03-08
Godina: 30
Poruka: 134
zenskarosh

uf.

mozes samo upravljati s necim drugim osim el. motorima.

za to sto trazis, uzmi mini bubu presluskivac ili baby alarm.. shema ti je ta da na uradaj pricas... a tamo na fm radiju nades signal i slusas...
zenskarosh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-03-08, 18:24   #4 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,173
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Naravno da ne možeš... ako dva čipa izgledaju isto ne znači da imaju istu funkcionalnost... čip za prijenos glasa bi morao imati sustav za nekakvo kodiranje zvuka u signal i obratno, a kodiranje i prijenos pokreta nije baš isto što i kodiranje zvuka...
Her passion is a kiss And I can not resist-----------
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-03-08, 18:26   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-07-07
Godina: 18
Poruka: 1,622
laaCoo se izdvaja iz mase

igrao sam se s tim u djetinjstvu al se nemogu sjetit sta trebas napravit ...
Odgovori sa citatom
Star 14-04-08, 10:06   #6 (permalink)
Banned

Datum registracije: 10-04-08
Poruka: 227
mafijas
Citat:
Pravi autor: laaCoo Pogledaj Poruke
igrao sam se s tim u djetinjstvu al se nemogu sjetit sta trebas napravit ...
cega si se igrao? daj nam reci, probat ce mo... ha ha

ako te bas zanima mozes samo umjesto el motora spojiti 4,5 voltne releje. ili mozda zaruljice.

poucak: pretisnes tipku za naprijed upali ti si zaruljica. upalis prema dole ista zaruljica gori. pretisnes prema lijevo - gori druga lampica, pretisnes prema desno gori opet ta druga. a mozes izvesti i da 4 razlicite zarljuje gore s poluvodicima.

a s relejom kao sklopnikom mozes radit cuda. moji kreativci odite na jezgru di ste i do sad bili...

''a kodiranje i prijenos pokreta nije baš isto što i kodiranje zvuka...''

naj gluplja recenica koju sam u zivotu cuo. ps nabavite moderatore koji se razumiju u ono sto pricaju!

Zadnji Uredio daidza : 14-04-08 u 12:01.
mafijas je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-04-08, 14:22   #7 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,173
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: mafijas Pogledaj Poruke
''a kodiranje i prijenos pokreta nije baš isto što i kodiranje zvuka...''

naj gluplja recenica koju sam u zivotu cuo. ps nabavite moderatore koji se razumiju u ono sto pricaju!
Pa to uvjek možemo raspraviti... na koji način misliš da bi čip isprogramiran za prebacivanje voltaže u jedan od 4 položaja bio pogodan za bežični prijenos zvuka?? Naravno da može paliti 4 lampice, ali koliko ja znam to je sve što može sa ovom kombinacijom...
Her passion is a kiss And I can not resist-----------
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-04-08, 14:28   #8 (permalink)
made in china

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 7,333
Vuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavan

mah kupi blutut slusalicu spoji ju na pojachalo pa se bush chul
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103