| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Čovjek je nastao kao rezultat: u Znanost forumu; Eto jedna anketa... Znanost vs religija... Jeste li dovoljno jaki u vjeri ili popuštate pritiscima modernoga svijeta i znanosti...... |
| Vidi Rezultate Anketa: Čovjek je nastao kao rezultat: | |||
| Božje kreacije | | 27 | 40.30% |
| Evolucije | | 29 | 43.28% |
| Nemam pojma | | 11 | 16.42% |
| Glasači: 67. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Purger | Čovjek je nastao kao rezultat: Eto jedna anketa... Znanost vs religija... Jeste li dovoljno jaki u vjeri ili popuštate pritiscima modernoga svijeta i znanosti...jednostavno pitanje,zar ne ?
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Gazim kupus, povoljno | Re: Čovjek je nastao kao rezultat: Evo glasao sam "Božje kreacije", al nevidim zašto bi to kosilo s evolucijom. Čovjek je po Bibliji stvoren 6. dan i po tome bi sva evolucija trajala 6 dana... Al tko kaže da je dan trajao 24 sata ![]() ![]()
__________________ Pojest', popit', pojebst' i na kraju se potuć' Kad popijem litru-dve, litru-dve, lijepe su mi žene sve, žene sve |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Čovjek je nastao kao rezultat: a jasno je da ću ja kao teolog odgovoriti da je čovjek Božje djelo!
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Purger | Re: Čovjek je nastao kao rezultat: Čisto onako informativno...zanima me kako ti kao teolog objašnjavaš evoluciju ! Za tebe ona ne postoji ili...!? Mislim naravno na evoluciju čovjeka !
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #5 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Čovjek je nastao kao rezultat: Fides et ratio... Oni nisu u sukobu.Jedinstvo njih upravo čini čovjeka. Baš sad na predavanjima iz filozofije postavljamo pitanja na koje se traži odgovore već tisućama godina (od Talesa, pa do posljednjeg pravog filozofa- Ševe iz Noćne more )Sahasa, pod pojmom znanost, ti vjerojatno misliš na prirodne znanosti (loša je ta podjela). Viruj mi, one nemaju odgovora, a što se te prirodne znanosti više razvijaju, odgovor je sve udaljeniji. Odma da ti kažen sahasa- iz ničega ne može nastat nešto. Postoji nešto više šta je stvorilo čovjeka. Do spoznaje (a upravo je to ono za čim tragamo) se dolazi promatranjem (prirodne znanosti) i mitologijom (tako je čiča Tales radija, mi nemamo mitologije. No, teološke znanosti su tu) PS: teice, faqat mi je drago šta studiraš teologiju, to me jako zanima. Priupitat ću te koji put nešto... ![]() |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Purger | Re: Čovjek je nastao kao rezultat: Citat:
Što je to po tvojem "nešto više" što je stvorilo čovjeka ? Teološke znanosti su tu,kažeš...one će nam objasnit kako je čovjek nastao ? Šta je sa ateistima u cijeloj toj priči ?
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Čovjek je nastao kao rezultat: Odgovaraju li prirodne znanosti na ,primjerice, ova 4 pitanja: 1.Postoji li Bog? 2.Jeli svemir konačan ili beskonačan? 3.Umire li duša? 4.Tko sam ja? Mene ne zanima "uskrsnuće" kod Radmana. To "nešto više" se zove ARHEJ i od njega sve počinje- on je princip svega. On je beskonačan, oduvijek je i ne može propasti. Teološke i prirodne. Bez kombinacije tih dviju nema spoznaje. A nekako mi se čini da se ti nadaš da će ti Pentium 8 sa 700 GHz moć odgovorit jeli život završava sa grobom. E neće ti to P8 reć. Ateisti u ciloj priči... a neznan šta bi za njih reka. Ateizam je neviđena floskuletina. Groteskno je koliko je on "cool i moderan", a totalno je besmislen. PS: Odgovor na prva tri pitanja: DA; DA; NE. ![]() |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Čovjek je nastao kao rezultat: slažem se sa svim Casey... nemam šta nadodati... kratko i jasno! Ali evo malo ću reći o ateizmu: za mene on jednostavno ne postoji iz jednog jedinog razloga... ako netko kaže da ne vjeruje u Boga to ne znači da on ne vjeruje u njegovo postojanje... on ne vjeruje jednostavno u njega da je prvi pokretač, načelo bez načela... Samim nevjerovanjem priznaje da nešto postoji, ali da on jednostavno ne vjeruje u to! Velika razlika je između vjerovanja i postojanja... mnogi ljudi mješaju te dvije stvarnosti kada je riječ o Bogu... to su kruške i jabuke... A ako netko kaže da ne vjeruje da postoji Bog... ja bi ga jednostavno pitala da li mi onako razumski može objasniti bez da upotrijebi riječ "vjerovanje" cijeli svijet oko sebe... mislim da ne bi dobro prošao... jer je potrebno da se u nešto vjeruje... neki to nazivaju novac, drugi ljubav, treći moć... a ja Bog!
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
![]() |
| Tagovi: covjek, kao, nastao, rezultat |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:32.

)