Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Čovjek je nastao kao rezultat: u Znanost forumu; Eto jedna anketa... Znanost vs religija... Jeste li dovoljno jaki u vjeri ili popuštate pritiscima modernoga svijeta i znanosti......

Vidi Rezultate Anketa: Čovjek je nastao kao rezultat:
Božje kreacije 27 40.30%
Evolucije 29 43.28%
Nemam pojma 11 16.42%
Glasači: 67. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-10-06, 19:07   #1 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 9,597
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa
Čovjek je nastao kao rezultat:

Eto jedna anketa...

Znanost vs religija...

Jeste li dovoljno jaki u vjeri ili popuštate pritiscima modernoga svijeta i znanosti...jednostavno pitanje,zar ne ?

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-10-06, 19:13   #2 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 22
Poruka: 3,175
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija
Re: Čovjek je nastao kao rezultat:

Evo glasao sam "Božje kreacije", al nevidim zašto bi to kosilo s evolucijom. Čovjek je po Bibliji stvoren 6. dan i po tome bi sva evolucija trajala 6 dana... Al tko kaže da je dan trajao 24 sata

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-10-06, 19:18   #3 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

a jasno je da ću ja kao teolog odgovoriti da je čovjek Božje djelo!
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-10-06, 20:08   #4 (permalink)
Purger

sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima

Citat:
Pravi autor: teica21 Pogledaj Poruke
a jasno je da ću ja kao teolog odgovoriti da je čovjek Božje djelo!

Čisto onako informativno...zanima me kako ti kao teolog objašnjavaš evoluciju !

Za tebe ona ne postoji ili...!? Mislim naravno na evoluciju čovjeka !

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-10-06, 20:56   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,187
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Fides et ratio... Oni nisu u sukobu.Jedinstvo njih upravo čini čovjeka.
Baš sad na predavanjima iz filozofije postavljamo pitanja na koje se traži odgovore već tisućama godina (od Talesa, pa do posljednjeg pravog filozofa- Ševe iz Noćne more )
Sahasa, pod pojmom znanost, ti vjerojatno misliš na prirodne znanosti (loša je ta podjela). Viruj mi, one nemaju odgovora, a što se te prirodne znanosti više razvijaju, odgovor je sve udaljeniji.
Odma da ti kažen sahasa- iz ničega ne može nastat nešto. Postoji nešto više šta je stvorilo čovjeka. Do spoznaje (a upravo je to ono za čim tragamo) se dolazi promatranjem (prirodne znanosti) i mitologijom (tako je čiča Tales radija, mi nemamo mitologije. No, teološke znanosti su tu)

PS: teice, faqat mi je drago šta studiraš teologiju, to me jako zanima. Priupitat ću te koji put nešto...
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-10-06, 21:15   #6 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,883
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Baz dubokih komentara, ja glasao za evoluciju.
Ne mogu protiv sebe kad me 18 godina uvjeravaju u to.

Zadnji Uredio Lovel : 30-10-06 u 21:22.
Lovel je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-10-06, 22:00   #7 (permalink)
Purger

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Fides et ratio... Oni nisu u sukobu.Jedinstvo njih upravo čini čovjeka.
Baš sad na predavanjima iz filozofije postavljamo pitanja na koje se traži odgovore već tisućama godina (od Talesa, pa do posljednjeg pravog filozofa- Ševe iz Noćne more )
Sahasa, pod pojmom znanost, ti vjerojatno misliš na prirodne znanosti (loša je ta podjela). Viruj mi, one nemaju odgovora, a što se te prirodne znanosti više razvijaju, odgovor je sve udaljeniji.
Odma da ti kažen sahasa- iz ničega ne može nastat nešto. Postoji nešto više šta je stvorilo čovjeka. Do spoznaje (a upravo je to ono za čim tragamo) se dolazi promatranjem (prirodne znanosti) i mitologijom (tako je čiča Tales radija, mi nemamo mitologije. No, teološke znanosti su tu)

PS: teice, faqat mi je drago šta studiraš teologiju, to me jako zanima. Priupitat ću te koji put nešto...
Molio bi te da mi objasniš kad si se već uhvatio filozofije,kako prirodne znanosti nemaju odgovora ?!
Što je to po tvojem "nešto više" što je stvorilo čovjeka ?

Teološke znanosti su tu,kažeš...one će nam objasnit kako je čovjek nastao ?
Šta je sa ateistima u cijeloj toj priči ?

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-10-06, 22:21   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,187
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Odgovaraju li prirodne znanosti na ,primjerice, ova 4 pitanja:
1.Postoji li Bog?
2.Jeli svemir konačan ili beskonačan?
3.Umire li duša?
4.Tko sam ja?
Mene ne zanima "uskrsnuće" kod Radmana.

To "nešto više" se zove ARHEJ i od njega sve počinje- on je princip svega. On je beskonačan, oduvijek je i ne može propasti.

Teološke i prirodne. Bez kombinacije tih dviju nema spoznaje. A nekako mi se čini da se ti nadaš da će ti Pentium 8 sa 700 GHz moć odgovorit jeli život završava sa grobom. E neće ti to P8 reć.

Ateisti u ciloj priči... a neznan šta bi za njih reka. Ateizam je neviđena floskuletina. Groteskno je koliko je on "cool i moderan", a totalno je besmislen.

PS: Odgovor na prva tri pitanja: DA; DA; NE.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-10-06, 22:32   #9 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,883
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke

Ateisti u ciloj priči... a neznan šta bi za njih reka. Ateizam je neviđena floskuletina. Groteskno je koliko je on "cool i moderan", a totalno je besmislen.
Bez ljutnje, koliko god da si cool, totalno si besmislen u svojoj isključivosti.
Odgovori sa citatom
Star 30-10-06, 22:43   #10 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

slažem se sa svim Casey... nemam šta nadodati... kratko i jasno!

Ali evo malo ću reći o ateizmu: za mene on jednostavno ne postoji iz jednog jedinog razloga... ako netko kaže da ne vjeruje u Boga to ne znači da on ne vjeruje u njegovo postojanje... on ne vjeruje jednostavno u njega da je prvi pokretač, načelo bez načela... Samim nevjerovanjem priznaje da nešto postoji, ali da on jednostavno ne vjeruje u to! Velika razlika je između vjerovanja i postojanja... mnogi ljudi mješaju te dvije stvarnosti kada je riječ o Bogu... to su kruške i jabuke...
A ako netko kaže da ne vjeruje da postoji Bog... ja bi ga jednostavno pitala da li mi onako razumski može objasniti bez da upotrijebi riječ "vjerovanje" cijeli svijet oko sebe... mislim da ne bi dobro prošao... jer je potrebno da se u nešto vjeruje... neki to nazivaju novac, drugi ljubav, treći moć... a ja Bog!
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: covjek, kao, nastao, rezultat

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:32.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103