Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi jehovini svjedoci u Znanost forumu; samo da malo pojasnim za ICE istočni grijeh nije istoznačnica smrtnom grijehu!!! Zato je možda bolje ako pričaš o ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-10-06, 15:14   #21 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,814
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: jehovini svjedoci

samo da malo pojasnim za ICE istočni grijeh nije istoznačnica smrtnom grijehu!!!
Zato je možda bolje ako pričaš o religiji da se malo bolje informiraš ili barem iz neke pristojnosti ne koristiš u istoj rečenici Boga, Crkvu i jebeni...
a za jehovine svjedoke... odmah joj s vrata kažem da o Bibliji znam više nego ona i da mi sigurno neće ništa novo reći što ja već ne znam... ali ispravno tumačeno i prevedeno... i obavezno nadodam "pa tko je toliko lud da vama pristupi kada ni ne znate ispravno prevesti s hebrejskog ime Boga?"
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-10-06, 15:27   #22 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,027
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

to ti je ono "moja religija je jedina ispravna bla bla..."
Ja Jehovine svjedoke poštujem kao i sve druge religije.. mada se oni vode kao sekta... i mada mi se većina stvari kod njih iskreno gadi.. i ako me i netko od njih pila.. pristojno ih odbijem...
Wamp je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-10-06, 16:03   #23 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Citat:
Pravi autor: teica21 Pogledaj Poruke
samo da malo pojasnim za ICE istočni grijeh nije istoznačnica smrtnom grijehu!!!
Zato je možda bolje ako pričaš o religiji da se malo bolje informiraš ili barem iz neke pristojnosti ne koristiš u istoj rečenici Boga, Crkvu i jebeni...
a za jehovine svjedoke... odmah joj s vrata kažem da o Bibliji znam više nego ona i da mi sigurno neće ništa novo reći što ja već ne znam... ali ispravno tumačeno i prevedeno... i obavezno nadodam "pa tko je toliko lud da vama pristupi kada ni ne znate ispravno prevesti s hebrejskog ime Boga?"

Ispričavam se na svojem neznanju i nepristojnosti, samo ja mislim da
nepohađanje mise = istočni grijeh = odlazak u pakao, ako se nevaram?

Jahve = Ja sam onaj koji jesam
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-06, 17:17   #24 (permalink)
Drugarica učiteljica

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

varaš se... ne odlazak na misu nije teški grijeh. svesno odbijanje i stalni negativan stav prema cijelom tom činu i cijeloj instituciji Crkve jest!
Istočni grijeh je samo onaj grijeh koji su počinili Adam i Eva i svaki čovjek je s njim rođen... briše se na krštenju!
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-06, 17:34   #25 (permalink)
Drugarica učiteljica

Jahve... u hebrejskom jeziku ne pišu se samoglasnici... pa se Božje ime piše JHV... svi koji su se tada u vrijeme kada je nastala Biblija služili heb. jezikom i znali ga čitati znali su koji samoglasnik ide na koje mjesto kad se čitaju riječi (baš zbog toga i jest heb. težak, jer prvo moraš znati pričati da bi uopće znao čitati i pisati)... kasnije su tek zbog raširenosti Tore i sve veće potrebe...obrazovani, svećenici, tumači... uveli znakove (da bi običnim ljudima bilo lakše čitati) koji se stavljaju ispod slova, a označavaju određene samoglasnike...
Tu sad nastaje ono zanimljivo... Jehovini svjedoci su nakon par par stoljeća došli na tu ideju da se tada NISU pravilno stavile te točkice (znakovi za samoglasnike) u Tori i da su oni tada obrazovani pogriješili, a oni su sada tu da to isprave... tako da je nastala skroz jedna nova filozofija, teorija, tumačenje koja se temelji na nečijoj ideji da je možda cijeli antički svijet bio u krivu!
Zbog toga oni oni umjesto A u Jahve stavljaju E! Samim time iskrivljuju cijelu religiju.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-06, 17:43   #26 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,817
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Svaka čast!

Studiraš teologiju?

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-06, 18:51   #27 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,080
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Citat:
Pravi autor: teica21 Pogledaj Poruke
Jahve... u hebrejskom jeziku ne pišu se samoglasnici... pa se Božje ime piše JHV... svi koji su se tada u vrijeme kada je nastala Biblija služili heb. jezikom i znali ga čitati znali su koji samoglasnik ide na koje mjesto kad se čitaju riječi (baš zbog toga i jest heb. težak, jer prvo moraš znati pričati da bi uopće znao čitati i pisati)... kasnije su tek zbog raširenosti Tore i sve veće potrebe...obrazovani, svećenici, tumači... uveli znakove (da bi običnim ljudima bilo lakše čitati) koji se stavljaju ispod slova, a označavaju određene samoglasnike...
Tu sad nastaje ono zanimljivo... Jehovini svjedoci su nakon par par stoljeća došli na tu ideju da se tada NISU pravilno stavile te točkice (znakovi za samoglasnike) u Tori i da su oni tada obrazovani pogriješili, a oni su sada tu da to isprave... tako da je nastala skroz jedna nova filozofija, teorija, tumačenje koja se temelji na nečijoj ideji da je možda cijeli antički svijet bio u krivu!
Zbog toga oni oni umjesto A u Jahve stavljaju E! Samim time iskrivljuju cijelu religiju.
Svaka čast...moram priznat da neke stvari nisam znao !

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-06, 20:47   #28 (permalink)
Banned

Datum registracije: 29-12-05
Poruka: 451
Hacker55 se izdvaja iz maseHacker55 se izdvaja iz maseHacker55 se izdvaja iz maseHacker55 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Hacker55

U zadnjih par postova sam više naučio o crkvi, religijama i sektama nego što sam svih ovih 10 godina što idem na vjeronauk

Svaka čast teice
Hacker55 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-06, 22:14   #29 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Citat:
svesno odbijanje i stalni negativan stav prema cijelom tom činu i cijeloj instituciji Crkve jest
pa ima recimo nisam bio u Crkvi od prićesti, lol jedno sedam osam godina.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-10-06, 13:56   #30 (permalink)
Drugarica učiteljica

Citat:
Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
pa ima recimo nisam bio u Crkvi od prićesti, lol jedno sedam osam godina.
Hmmmm.... sad kada bi ti odgovarala na to pitanje (ili dala komentar na tu izjavu) otišli bi jako daleko od Jehovinih svjedoka, zbog toga

Inače hvala ovim drugima!!!
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: jehovini, svjedoci

« Islam | - »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 00:01.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108