Stranica 3 od 126 PrvoPrvo 123456781353103 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 1252

Jehovini svjedoci

Raspravljate o temi Jehovini svjedoci u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; samo da malo pojasnim za ICE istočni grijeh nije istoznačnica smrtnom grijehu!!! Zato je možda bolje ako pričaš o religiji ...

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Re: jehovini svjedoci

samo da malo pojasnim za ICE istočni grijeh nije istoznačnica smrtnom grijehu!!!
    Zato je možda bolje ako pričaš o religiji da se malo bolje informiraš ili barem iz neke pristojnosti ne koristiš u istoj rečenici Boga, Crkvu i jebeni...
    a za jehovine svjedoke... odmah joj s vrata kažem da o Bibliji znam više nego ona i da mi sigurno neće ništa novo reći što ja već ne znam... ali ispravno tumačeno i prevedeno... i obavezno nadodam "pa tko je toliko lud da vama pristupi kada ni ne znate ispravno prevesti s hebrejskog ime Boga?"

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

to ti je ono "moja religija je jedina ispravna bla bla..."
    Ja Jehovine svjedoke poštujem kao i sve druge religije.. mada se oni vode kao sekta... i mada mi se većina stvari kod njih iskreno gadi.. i ako me i netko od njih pila.. pristojno ih odbijem...

ice
    ice je offline
    Banned
    Datum registracije
    17-07-06
    Starost
    22
    Poruka
    3,394
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: teica21 Pogledaj Poruke
    samo da malo pojasnim za ICE istočni grijeh nije istoznačnica smrtnom grijehu!!!
    Zato je možda bolje ako pričaš o religiji da se malo bolje informiraš ili barem iz neke pristojnosti ne koristiš u istoj rečenici Boga, Crkvu i jebeni...
    a za jehovine svjedoke... odmah joj s vrata kažem da o Bibliji znam više nego ona i da mi sigurno neće ništa novo reći što ja već ne znam... ali ispravno tumačeno i prevedeno... i obavezno nadodam "pa tko je toliko lud da vama pristupi kada ni ne znate ispravno prevesti s hebrejskog ime Boga?"

Ispričavam se na svojem neznanju i nepristojnosti, samo ja mislim da
    nepohađanje mise = istočni grijeh = odlazak u pakao, ako se nevaram?

Jahve = Ja sam onaj koji jesam

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

varaš se... ne odlazak na misu nije teški grijeh. svesno odbijanje i stalni negativan stav prema cijelom tom činu i cijeloj instituciji Crkve jest!
    Istočni grijeh je samo onaj grijeh koji su počinili Adam i Eva i svaki čovjek je s njim rođen... briše se na krštenju!

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Jahve... u hebrejskom jeziku ne pišu se samoglasnici... pa se Božje ime piše JHV... svi koji su se tada u vrijeme kada je nastala Biblija služili heb. jezikom i znali ga čitati znali su koji samoglasnik ide na koje mjesto kad se čitaju riječi (baš zbog toga i jest heb. težak, jer prvo moraš znati pričati da bi uopće znao čitati i pisati)... kasnije su tek zbog raširenosti Tore i sve veće potrebe...obrazovani, svećenici, tumači... uveli znakove (da bi običnim ljudima bilo lakše čitati) koji se stavljaju ispod slova, a označavaju određene samoglasnike...
    Tu sad nastaje ono zanimljivo... Jehovini svjedoci su nakon par par stoljeća došli na tu ideju da se tada NISU pravilno stavile te točkice (znakovi za samoglasnike) u Tori i da su oni tada obrazovani pogriješili, a oni su sada tu da to isprave... tako da je nastala skroz jedna nova filozofija, teorija, tumačenje koja se temelji na nečijoj ideji da je možda cijeli antički svijet bio u krivu!
    Zbog toga oni oni umjesto A u Jahve stavljaju E! Samim time iskrivljuju cijelu religiju.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Svaka čast!

Studiraš teologiju?

Cachorro Louco Avatar od korisnika sahasa
    Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,753
    Liked
    88 times

Citat Pravi autor: teica21 Pogledaj Poruke
    Jahve... u hebrejskom jeziku ne pišu se samoglasnici... pa se Božje ime piše JHV... svi koji su se tada u vrijeme kada je nastala Biblija služili heb. jezikom i znali ga čitati znali su koji samoglasnik ide na koje mjesto kad se čitaju riječi (baš zbog toga i jest heb. težak, jer prvo moraš znati pričati da bi uopće znao čitati i pisati)... kasnije su tek zbog raširenosti Tore i sve veće potrebe...obrazovani, svećenici, tumači... uveli znakove (da bi običnim ljudima bilo lakše čitati) koji se stavljaju ispod slova, a označavaju određene samoglasnike...
    Tu sad nastaje ono zanimljivo... Jehovini svjedoci su nakon par par stoljeća došli na tu ideju da se tada NISU pravilno stavile te točkice (znakovi za samoglasnike) u Tori i da su oni tada obrazovani pogriješili, a oni su sada tu da to isprave... tako da je nastala skroz jedna nova filozofija, teorija, tumačenje koja se temelji na nečijoj ideji da je možda cijeli antički svijet bio u krivu!
    Zbog toga oni oni umjesto A u Jahve stavljaju E! Samim time iskrivljuju cijelu religiju.
    Svaka čast...moram priznat da neke stvari nisam znao !

Banned Avatar od korisnika Hacker55
    Datum registracije
    30-12-05
    Poruka
    449
    Liked
    0 times

U zadnjih par postova sam više naučio o crkvi, religijama i sektama nego što sam svih ovih 10 godina što idem na vjeronauk

Svaka čast teice

ice
    ice je offline
    Banned
    Datum registracije
    17-07-06
    Starost
    22
    Poruka
    3,394
    Liked
    1 times

svesno odbijanje i stalni negativan stav prema cijelom tom činu i cijeloj instituciji Crkve jest
    pa ima recimo nisam bio u Crkvi od prićesti, lol jedno sedam osam godina.

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Citat Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
    pa ima recimo nisam bio u Crkvi od prićesti, lol jedno sedam osam godina.
    Hmmmm.... sad kada bi ti odgovarala na to pitanje (ili dala komentar na tu izjavu) otišli bi jako daleko od Jehovinih svjedoka, zbog toga

Inače hvala ovim drugima!!!

Lajkaj nas na Facebooku