| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi jehovini svjedoci u Znanost forumu; samo da malo pojasnim za ICE istočni grijeh nije istoznačnica smrtnom grijehu!!! Zato je možda bolje ako pričaš o ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,814
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci samo da malo pojasnim za ICE istočni grijeh nije istoznačnica smrtnom grijehu!!! Zato je možda bolje ako pričaš o religiji da se malo bolje informiraš ili barem iz neke pristojnosti ne koristiš u istoj rečenici Boga, Crkvu i jebeni... a za jehovine svjedoke... odmah joj s vrata kažem da o Bibliji znam više nego ona i da mi sigurno neće ništa novo reći što ja već ne znam... ali ispravno tumačeno i prevedeno... i obavezno nadodam "pa tko je toliko lud da vama pristupi kada ni ne znate ispravno prevesti s hebrejskog ime Boga?" ![]() |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 9,027
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci to ti je ono "moja religija je jedina ispravna bla bla..." Ja Jehovine svjedoke poštujem kao i sve druge religije.. mada se oni vode kao sekta... i mada mi se većina stvari kod njih iskreno gadi.. i ako me i netko od njih pila.. pristojno ih odbijem... |
| | |
| | #23 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,428
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Citat:
Ispričavam se na svojem neznanju i nepristojnosti, samo ja mislim da nepohađanje mise = istočni grijeh = odlazak u pakao, ako se nevaram? Jahve = Ja sam onaj koji jesam | |
| | |
| | #24 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci varaš se... ne odlazak na misu nije teški grijeh. svesno odbijanje i stalni negativan stav prema cijelom tom činu i cijeloj instituciji Crkve jest! Istočni grijeh je samo onaj grijeh koji su počinili Adam i Eva i svaki čovjek je s njim rođen... briše se na krštenju! |
| | |
| | #25 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jehovini svjedoci Jahve... u hebrejskom jeziku ne pišu se samoglasnici... pa se Božje ime piše JHV... svi koji su se tada u vrijeme kada je nastala Biblija služili heb. jezikom i znali ga čitati znali su koji samoglasnik ide na koje mjesto kad se čitaju riječi (baš zbog toga i jest heb. težak, jer prvo moraš znati pričati da bi uopće znao čitati i pisati)... kasnije su tek zbog raširenosti Tore i sve veće potrebe...obrazovani, svećenici, tumači... uveli znakove (da bi običnim ljudima bilo lakše čitati) koji se stavljaju ispod slova, a označavaju određene samoglasnike... Tu sad nastaje ono zanimljivo... Jehovini svjedoci su nakon par par stoljeća došli na tu ideju da se tada NISU pravilno stavile te točkice (znakovi za samoglasnike) u Tori i da su oni tada obrazovani pogriješili, a oni su sada tu da to isprave... tako da je nastala skroz jedna nova filozofija, teorija, tumačenje koja se temelji na nečijoj ideji da je možda cijeli antički svijet bio u krivu! Zbog toga oni oni umjesto A u Jahve stavljaju E! Samim time iskrivljuju cijelu religiju. |
| | |
| | #27 (permalink) | |
| Purger | Re: jehovini svjedoci Citat:
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA | |
| | |
![]() |
| Tagovi: jehovini, svjedoci |
« Islam
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 00:01.