Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Naš smisao života... u Znanost forumu; koji je naš smisao ?? zašto smo rođeni ??? imamo li neku svrhu ??? Zašto pisac Camus većinom predočuje izraz filozofije ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-01-07, 12:32   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-01-07
Poruka: 53
Subrino se izdvaja iz mase
Naš smisao života...

koji je naš smisao ??
zašto smo rođeni ???
imamo li neku svrhu ???

Zašto pisac Camus većinom predočuje izraz filozofije apsurda u svoja djela? Što je uopće ovdje apsurdno što se tiče našeg života? Imamo li svrhu postojati? Kakvi su naši pogledi na svijet i koliko to utječe na nas?
Subrino je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 12:48   #2 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 19
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy
Re: Naš smisao života...

Nemam neku svrhu niti smisao života... Odživit ću to kolko ide pa dalje kud koji mili moji...

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 14:00   #3 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
eowyn je zabranio reputaciju

Meni je smisao života uvijek bilo usrećiti ljude koje volim...pa tako mi je i danas to glavni smisao života.
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 15:28   #4 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,359
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: eowyn Pogledaj Poruke
Meni je smisao života uvijek bilo usrećiti ljude koje volim...pa tako mi je i danas to glavni smisao života.
Ja isto mislim da je bitno da se rade dobra djela, jer će ti se prije ili poslije sigurno vratiti. Onakav kakav si takvi su prema tebi.
Ali ipak, sigurno je da život ima puno dublji smisao nego što su dobra djela. Koji? E sad, to vam ne mogu reći. Ako netko želi znati neka me kontaktira da mu dam svoj broj tekučeg računa....
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 16:55   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: kreky Pogledaj Poruke
Ja isto mislim da je bitno da se rade dobra djela, jer će ti se prije ili poslije sigurno vratiti.
Posljedično - smisao života je sebičnost?
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 17:31   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,187
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: Subrino Pogledaj Poruke
koji je naš smisao ??
zašto smo rođeni ???
imamo li neku svrhu ???
Ček, sad ću ti odgovorit, nek nađen odgovor u Gloriji.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 21:54   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,359
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Posljedično - smisao života je sebičnost?

Ovisi kakav si....ali kažem ti, sve ću ti podrobnije objasnit nakon što uplatiš 126.789,26 kn na moj račun. Ali požuri, ponuda vrijedi samo 2 dana od objavljivanja...
Odgovori sa citatom
Star 03-03-07, 11:53   #8 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-03-07
Poruka: 7
islandjanin se izdvaja iz mase

Pitanje smisla zivota je meni usko vezano za pitanje nastanka coveka i uopste zivog sveta na ovoj planeti! Prema tome, ako krenemo od toga da je Bog taj koji je stvorio svet i nas u njemu (a o tome nam svedoci Biblija) onda treba da razmisljamo o smislu zivota u tom pravcu, tj. da li mozda Bog od nas nesto ocekuje i trazi!
E a onda ako se u to malo udubimo i budemo iskreni u trazenju tog odgovora, shvaticemo da je jedini pravi smisao zivota u Isusu Hristu i priznanju Njega kao svog licnog Spasitelja, odnosno Nekog ko je umro za nas i nase grehe!
islandjanin je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-03-07, 13:21   #9 (permalink)
forumska kuharica

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 5,016
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

[quote=Subrino;183132]koji je naš smisao ??
zašto smo rođeni ???
imamo li neku svrhu ???

QUOTE]

Sve rođeno ima svoju svrhu i svoj cilj. Svi mi vjerujem imamo nešto što želimo postići u životu, i eto ti cilja... Sam život, osijećaj da si živ...
A Camusu respect, savršena slika današnjeg društva i nebrige...
Svi bi najrađe htjeli sve imati, a teško nam se potruditi ili žrtvovati, ništa neće doći samo od sebe!
Sa takvim pasivnim stajalištem teško da će osoba vidjeti pravu svrhu i radost samoga života, ma kako on ponekada bijedan bio!
Odgovori sa citatom
Star 03-03-07, 13:28   #10 (permalink)
banned

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 4,587
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

da i zaboravio je ono zašto je pile prešlo cestu

"Always look on the Dark Side of life, tu ru, tu ru tu ru tu ru"
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: nas, smisao, zivota

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:48.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103