| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Gastronomija Raspravljate o temi Kokteli... u Život i Stil forumu; ..........gledajući teme, nisam vidjela niti jednu sa koktelima.........s obzirom da sam ja luda, ali doslovno luda za koktelima, zanima ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 31-03-07 Lokacija: .....Slavonija....... Godina: 24
Poruka: 967
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ..........gledajući teme, nisam vidjela niti jednu sa koktelima.........s obzirom da sam ja luda, ali doslovno luda za koktelima, zanima me vaše mišljenje o svemu tome........da li ih volite, ili je to sve prekičasto za vaš ukus..........ja sam oduševljena njima, i meni to sve predstavlja kao neku umjetnost.......ipak ih ne može svatko napraviti baš onako kako trebaju biti.......sviđa mi se sve u vezi njih........od izgleda, okusa, te primamljivih i domišljatih imena....... Kokteli su mješavina alkoholnih i bezalkoholnih pića koji obično obično sadržavaju najmanje 18% alkohola. Užitak u konzumiranju koktela je trostruk: prvenstveno, kad je serviran na odgovarajući način, koktel je izuzetan prizor za oči...šarolikost njegovih boja mami uzdahe. Zatim slijedi degustiranje, a posljednji užitak je pogađanje koji su sastojci smiješani u koktel koji ste upravo popili. Po pravilu kokteli se piju čim su servirani, jer im se ukus s vremenom, što zbog zagrijavanja i topljenja leda, a što zbog raslojavanja smiješanih sastojaka mijenja.... ......evo sad nekoliko receptića........ ..Caipirinha.. Sastojci: 5 cl likera "cointreau"/cachaça 2-3 barske žlice smeđeg šećera 1 Limeta izdrobljen led Priprema: Limetu prvo oprati vrelom vodom i izgnječiti je. Na taj način se iscjedi više soka. Krajeve limete treba odsjeći da piće ne bi bilo suviše gorko! Limetu treba sjeći u tanke kolute ali ne treba ih potpuno odvojiti. Na taj način ćete lakše iscjediti limetu. Sada pripremljenu limetu možete staviti u jednu stabilnu čašu za caipirinhu ili u viski čašu i dodati 2-3 barske žličice šećera. Slijedeći korak je da uzmete muddler u ruke (drvena ili plastična alatka kojom se gnječi voće ili mrve kocke leda) i da gnječite limetu dok ne iscjedite njen sok i dok se ne otopi šećer. Na kraju sipate cachacu, napunite čašu mrvljenim ledom i promiješate. Piće treba servirati sa kratkom slamčicom. ..Americano.. 3cl Campari 3cl Vermouth Rosso Soda ..Balalaika.. 2 cl Vodka 2 cl Cointreau 2 cl Lemon juice Priprema: Shaker Čaša: Cocktail glass Dekoracija: Star Fruit ili Limun ..Cosmopolitan.. 1 cl soka zelenog limuna 3 cl soka crnog ribiza 2 cl triple secka (liker od naranče) 3 cl Votke Dobro promiješati u shakeru i poslužiti u stožastoj čaši za koktel. ..Sex on the beach.. 4 cl Votke 2 cl likera od breskve 1 dl soka od naranče 4 cl soka od borovnice Sastojci se obavezno sipaju onim redom kojim je zapisano, u protivnom se pića neće lijepo razdvojiti po slojevima. U čašu od 2 dl sa što više leda sipati votku, liker od breskve, sok od naranče i sok od borovnice.
__________________ ........girls are NOT complicated........ ........seriously........ ........how hard is it to say "you're pretty and give us chocolate?........ ![]() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Bolekova koka | Re: Kokteli... White Russian je meni jedan od najboljih, ali ona verzija koja se pravi u šejkeru sa slatkim vrhnjem i likerom od kave i votkom...njami njami. Sladak i kremast ![]() Onda Orgazam i B52, ali to su kratki i lako ih je za napraviti ![]()
__________________ Imperare sibi maximum imperium est. Žena od tebe želi da budeš najjači na svijetu, na nju najslabiji. (i ovo ispod nije prijevod buahaha) |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 17-06-06
Poruka: 2,940
![]() | Re: Kokteli... Citat:
![]() | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kokteli... Ja najviše volim Cuba Libre. Volim sve kaj ide u njega. Cola, rum, lime...
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 31-03-07 Lokacija: .....Slavonija....... Godina: 24
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kokteli... ..........a evo malo i najskupljih koktela... ..Dazle.. Njegova cijena je 51000 $. Za to ima poseban razlog – kada se naruči konobar dolazi u pratnji 2 zaštitara, jer Dazzle se mora piti iz čaše sa prstenjem od 18-karatnog zlata obloženog dijamantima. ..Platinum Passion.. Poznat je i kao omiljeno piće starleta Paris Hilton i Pamele Anderson. Dolazi serviran sa orhidejom, a cijena mu je 1500 $. ..Diamond Coctail.. Specifičnost mu je što sami možete birati ukras na čaši ( dijamant ili rubin ). Cijena mu može doseći 19000 $, a isključivo ovisi o ukrasu. ..Sword Martini.. Svaki od ovih Martinija dolazi sa svojom posebnom minijaturiziranom replikom mača. Naručite li «Bushido Sword Martini» dobit ćete samurajski mač, a uz «Old Glory Sword Martini» dobit ćete malu sablju iz američkog građanskog rata. Cijena im može postići i 300 $, a pravi uživatelj probati će svih 88 ako želi osaviti dojam. ..Sapphire Martini.. U čašu se stavlja tzv. «coctail pick», igla koja na sebi nosi prsten od 14-karatnog zlata, te par naušnica od dijamanata i safira. Cijena mu je 3000 $. ..Martini on the rock.. Mora se naručiti 3 dana prije konzumacije, a cijena može varirati ako izaberete lakši dijamant od 1.52 karata koji je standard. Cijena je 10000 $. ..Black Magic.. Servira se sa 24-karatnom koktel iglom od bijelog zlata. Cijena je 630 $. ..The Ritz Side Car.. Koktel od izuzetno rijetkog konjaka starog 150 godina. Cijena mu je 515 $.
__________________ ........girls are NOT complicated........ ........seriously........ ........how hard is it to say "you're pretty and give us chocolate?........ ![]() |
| | |
| | #6 (permalink) |
| charolastra | Re: Kokteli... Za jednu novu godinu sam pio sve koktele redom. I napio se ko budala, morali su me podupirati da dođem do kreveta ![]() Jesu slatki i ne osjetiš dok piješ ali kad te ulovi sav taj alkohol ne možeš se pomaknuti sa mjesta ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #7 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kokteli... ............još malo receptića......... ..Litmus.. 100gr kupina 40 ml bijelog ruma Sprite za popunu zdrobljeni led Spremati ga u highball glass ( čaša od 15-30cl ), prvo dodati kupine, čašicu ruma, Sprite i napuniti čašu do vrha zdrobljenim ledom. ..Alaska Ice Tea.. 20 ml Gin 20 ml Vodka 20 ml bijelog ruma 20 ml Cointreau 20 ml Blue Curacao Sprite Pravi se u highball čaši. Napuniti ga Sprite-om i dekorirati sa kriškom limuna. ..Sea Bottom.. 20 ml Vodka 20 ml Bailey's 20 ml Blue Curacao Coca-Cola Pravi se u higball čaši sa ledom. Napuniti Coca - Colom do vrha.
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Veteran | Re: Kokteli... Jel znaš smiksati blowjob...taj mi je omiljeni ![]() Citat:
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum Zadnji Uredio Joks : 26-07-07 u 13:31. | |
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kokteli... ............a jesi ga kad ti kome smiksao?!............ ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: kokteli |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:05.