Stranica 1 od 8 123456 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 74
Like Tree94Likes

Kuhajmo s tendre

Raspravljate o temi Kuhajmo s tendre u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; ...

  1. #1
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,327
    Liked
    26472 times

    Kuhajmo s tendre

    Pošto svako malo dobivam upite za recepte, ovo je mjesto gdje ću staviti neke od njih, da sve bude na hrpi.


    Falafel

    Falafel su popečci od slanutka, a potječe s Bliskog istoka. Može se koristiti kao predjelo ili kao glavno jelo, a s obzirom da ne ide mesa, odličan je za vegetarijance.


    sastojci za četiri osobe:

    2 konzerve slanutka
    2 žlice brašna
    1 luk
    stručak korijandra
    2 žličice kima ( kumina )
    1 žličica korijandra u sjemenkama
    sol
    papar
    stručak peršina

    1. Slanutak ocijediti.
    2. Luk sitno nasjeckati.
    3. Sve sastojke staviti u multipraktik i mikasti dok ne dobijete pastu.
    4. Od dobivene smjese praviti kuglice veličine golf loptice i malo ih zgnječiti, da budu malo plosnate.
    5. Pržiti u dubokom ulju oko 7 minuta.
    6. Poslužiti uz svježe povrće ili sa salatom od peršina, i toplim lepinjama.

    Zadnji Uredio tendre poison : 31-08-12 u 14:37
    Joks, fat_boy_slim, daidza and 7 others like this.
    Our job, and it isn’t a job at all—is to enjoy life as we wish it.

    — Charles Bukowski

  2. #2
    Veteran par excellence Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Poruka
    21,571
    Liked
    12304 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    lajk za temu
    tendre poison likes this.
    jednu čašu držim u ruci, polako je okrećem...

  3. #3
    V.I.P. Član Avatar od korisnika ally
    Datum registracije
    11-03-09
    Poruka
    14,192
    Liked
    15624 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    lajk lajk za temu

    i još sam te jučer htjela pitat što je to falafel..neznam zašto al mislila sam da je to španjolsko ili portugal..

  4. #4
    charolastra Kick Da PC Champion, Sponge Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Lokacija
    u granapu Sedrenika
    Poruka
    35,152
    Liked
    7261 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    i ja am
    'Now I am become Death, the destroyer of worlds.'

  5. #5
    V.I.P. Član Avatar od korisnika Servant
    Datum registracije
    05-11-05
    Poruka
    6,158
    Liked
    458 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Oće bit gola kužina?

  6. #6
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,327
    Liked
    26472 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    ^^
    Ne u ovoj epizodi

    Fritule

    sastojci za 4 osobe:

    500 kg glatkoga brašna
    1 kocka germe
    100 g šećera
    50 g šećera u prahu
    2 jaja
    1 vanilin šećer
    ribana korica jednog limuna
    sok polovice limuna
    cimet
    malo soli
    2, 5 dcl mlijeka
    30 g maslaca

    ulje za prženje

    1. Stavite germu s malo šećera da se diže u mlakom mlijeku.
    2. U brašno umiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto.
    3. Ostavite da se diže 45- 60 minuta.
    4. Ako želite da vam fritule ispadnu kao kuglice, tijesto zahvatite rukom, stisnite šaku da između kažiprsta i palca izlazi tijesto i nauljenom žličicom uzimajte kuglice.
    5. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju i na kraju posipajte šećerom u prahu i cimetom.

    Joks, daidza and anthlon like this.
    Our job, and it isn’t a job at all—is to enjoy life as we wish it.

    — Charles Bukowski

  7. #7
    **** Avatar od korisnika Lulu
    Datum registracije
    28-04-07
    Starost
    34
    Poruka
    8,603
    Liked
    1032 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Svaka čast za temu. Volim da spremim nešto novo i eto prilike za to

  8. #8
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,327
    Liked
    26472 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Imala sam kvasca koji je trebalo iskoristiti, pa pošto sam ljubiteljica slanog više nego slatkog, odlučih da napravim ove slane buhtle. Jest da priprema dugo traje, ali vrijedne su truda.

    Slane buhtle

    priprema i pečenje: oko 2 sata i 15 minuta

    sastojci za jedan manji protvanj:

    za tijesto:

    250 g oštrog brašna
    250 g glatkog brašna
    1 jaje
    1 žutanjak
    250 ml mlijeka
    1 kocka germe
    100 ml biljne rastopljene masti+ za premazivanje
    malo šećera
    malo soli

    sastojci za punjenje:

    2 mlada luka
    2 rajčice
    100 g šunke u komadu
    3 šnitice slanine
    2 žlice kečapa
    200 g sira za ribanje

    1. Dignuti germu s mlakim mlijekom, malo soli, pola žličice šećera i žličicom brašna.
    2. Zamijesiti glatko tijesto od brašna, jaja, i na kraju dodati rastopljenu mast i germu. Neka se diže 40 minuta pokriveno krpom na toplome.
    3. Dok se tijesto diže, pripremiti nadjev- nasjeckati luk, slaninu, rajčice. Pržiti luk i slaninu na tavi, dodati rajčicu i soli.
    3. Nadjev rasporediti po tanjuru da se brže ohladi jer ne smije biti vruć kad se stavlja u tijesto.
    4. Naribati sir i šunku.
    5. Staviti grijati pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
    6. Tijesto valjati na pobrašnjenoj površini na debljinu od 2 cmi i rezati ga na kvadrate 5x 5 cm.
    7. Kvadrate puniti, rubove premazati masti, i slijepiti, te oblikovati buhtle, pa ih slagati u protvanj, premazati ih s preostalom masti.
    8. Prvo neka se peku 5 minuta na 200 stupnjeva, a zatim smanjiti na 180, i peći ih 30- 35 minuta ili dok ne dobiju zlatastu boju.
    9. Neka se hlade pokrivene krpom.


    Joks, daidza, beta and 1 others like this.
    Our job, and it isn’t a job at all—is to enjoy life as we wish it.

    — Charles Bukowski

  9. #9
    Početnik Avatar od korisnika BestOne
    Datum registracije
    08-09-11
    Lokacija
    Zagreb
    Starost
    30
    Poruka
    58
    Liked
    5 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    soz šta upadam ali kakve slanine?

  10. #10
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,327
    Liked
    26472 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Kakve imaš. Ne biti isključiv u kuhanju. I ne se držat' recepta k'o pijan plota
    Our job, and it isn’t a job at all—is to enjoy life as we wish it.

    — Charles Bukowski

Stranica 1 od 8 123456 ... ZadnjeZadnje

Slične Diskusije

  1. sretan rođendan tendre poison
    By markorakija in forum Poruke/Čestitke
    Odgovora: 195
    Zadnja poruka: 21-03-19, 20:01
  2. tendre poison- 8 godina na forumu
    By kale in forum Poruke/Čestitke
    Odgovora: 35
    Zadnja poruka: 21-06-16, 09:41
  3. Sretan rođendan tendre poison!
    By daidza in forum Poruke/Čestitke
    Odgovora: 73
    Zadnja poruka: 13-01-14, 17:28

Lajkaj nas na Facebooku