Stranica 2 od 8 PrvoPrvo 1234567 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 74
Like Tree94Likes

Kuhajmo s tendre

Raspravljate o temi Kuhajmo s tendre u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; Ok, hvala!...

  1. #11
    Početnik Avatar od korisnika BestOne
    Datum registracije
    08-09-11
    Lokacija
    Zagreb
    Starost
    30
    Poruka
    58
    Liked
    5 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Ok, hvala!

  2. #12
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,299
    Liked
    26449 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Nema na čemu.

    Ovo jelo u principu je najbolje raditi tako da u njega iskombinirate ono što imate u smočnici i hladnjaku. Tako je meni ostalo šunke, svježeg sira, luka... Kupila sam tikvice, šampinjone i bubnula ovo u pećnicu.

    Zapečena tjestenina

    sastojci za tri osobe:

    300 g malo krupnije tjestenine
    2 manje tikvice
    150 g šampinjona
    100 g svježeg sira
    2 jaja
    1/2 čašice kiselog vrhnja
    150 g sira za ribanje
    100 g šunke u komadu
    2 mlada luka
    komadić suhe slanine
    150 g sira za ribanje
    začini po izboru ( majčina dušica, bosiljak, ružmarin, origano... )

    1. Staviti kuhati tjesteninu u slanu vodu. tjestenina se ne smije skuhati do kraja, jer će se još peći u pećnici.
    2. Dok se tjestenina kuha, nasjeckati luk, slaninu, šunku, te staviti pržiti na tavicu. Zatim dodati narezanu tikvicu i šampinjone, te popirjati 10 minuta. Začiniti po volji.
    3. Pomiješati razmućena jaja sa svježim sirom i vrhnjem. Malo posoliti i popapriti.
    4. Ocijediti tjesteninu. Dodati šunku s povrćem u vatrostalnu posudu na dno, preko toga staviti tjesteninu, te pomiješati. Sir, jaje i vrhnje preliti preko toga, gurajući kuhačom tako da smjesa uđe među tjesteninu.
    5. Posipati ribanim sirom i staviti peći na 200 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta.

    Our job, and it isn’t a job at all—is to enjoy life as we wish it.

    — Charles Bukowski

  3. #13
    V.I.P. Član Avatar od korisnika ally
    Datum registracije
    11-03-09
    Poruka
    14,183
    Liked
    15611 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    slično i ja radim
    divno

  4. #14
    V.I.P. Član
    Datum registracije
    27-02-07
    Lokacija
    slavonske močvare
    Poruka
    10,018
    Liked
    869 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    i ja isto

  5. #15
    666+999=zlo i naopako Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Lokacija
    za tastaturom
    Starost
    13
    Poruka
    38,453
    Liked
    21535 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    zapecena tjestenina mi je jedno od najdrazih jela
    downloading...

  6. #16
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,299
    Liked
    26449 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Tko bi se nakon ovog recepta više zadovoljio onim žilavim kupovnim tortiljama, kad su ove tako fino hrskave, pa ih se može jesti i umjesto kruha? A doista nisu teške za napraviti.

    Domaće tortilje

    sastojci za otprilike 15 komada:

    3 šalice brašna
    2 žličice praška za pecivo
    1 žličica soli
    4- 6 žlica biljne ili životinjske masti
    1 1/4 šalice tople vode

    1. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte mast. Ako se smjesa mrvi, imate premalo masnoće, a ako je kao teška kugla, premalo brašna.
    2. Dodajte vode, i zamijesite glatko tijesto. Pustite da se diže pod krpom oko 10 minuta.
    3. Uzmite komadić po komadić tijesta i oblikujte kugle, pa ih malo spljoštite i ostavite ih da se tako dižu još najmanje deset minuta.
    4. Na lagano pobrašnjenoj površini valjajte tortilje.
    5. Možete ih peći na tavi za palačinke, ali je bitno da bude od neprijanjajućeg materijala i vrlo vruća.
    6. Pecite ih na srednje jakoj vatri. Pečene su kad se tijesto počne napuhavati, pa ih okrenite na drugu stranu, i pecite dok ne dobiju male zlataste pjegice s donje strane .
    ally likes this.

  7. #17
    V.I.P. Član Avatar od korisnika ally
    Datum registracije
    11-03-09
    Poruka
    14,183
    Liked
    15611 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    nikad ih nisam radila..a želju uvijek imala..sad vidim da je lako
    ma bravo..što bi mi bez tebe

  8. #18
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,299
    Liked
    26449 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Je, jednostavne su, samo nisu tako lake za razvaljati. To iskusne domaćice znaju, ali možda bi bilo dobro napomenuti još da ih je najbolje razvaljati da se valja po zamišljenim kazaljkama sata na četvrtine.

  9. #19
    V.I.P. Član Avatar od korisnika ally
    Datum registracije
    11-03-09
    Poruka
    14,183
    Liked
    15611 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    valjanje mi dobro ide, razna tijesta ,tjestenine..svašta radim..tako nadam se da mi ni s ovim neće bit problema..al dobro da si rekla, da znam što očekivat..
    pa ću upregnut sve snage

  10. #20
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,299
    Liked
    26449 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Tijesto je malo ljepljivo, samim time i žilavije za izvaljati. Ali uopće ne sumnjam u tebe .

Stranica 2 od 8 PrvoPrvo 1234567 ... ZadnjeZadnje

Slične Diskusije

  1. sretan rođendan tendre poison
    By markorakija in forum Poruke/Čestitke
    Odgovora: 195
    Zadnja poruka: 21-03-19, 20:01
  2. tendre poison- 8 godina na forumu
    By kale in forum Poruke/Čestitke
    Odgovora: 35
    Zadnja poruka: 21-06-16, 09:41
  3. Sretan rođendan tendre poison!
    By daidza in forum Poruke/Čestitke
    Odgovora: 73
    Zadnja poruka: 13-01-14, 17:28

Lajkaj nas na Facebooku