Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Gastronomija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Gastronomija Raspravljate o temi Rakija... u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: daidza ma prošli smo pored njega, tamo pored nocturna sad ne znam jel ima samo rakije ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-05-08, 14:34   #31 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,065
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti
Re: Rakija...

Citat:
Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
ma prošli smo pored njega, tamo pored nocturna

sad ne znam jel ima samo rakije ali znam da ih ima dosta
aha, cica, u tkalči, to sam si i mislio.
ševa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-05-08, 14:48   #32 (permalink)
obožava djevice

Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,458
mama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: pharaoh Pogledaj Poruke
hm, pa nevdjeh nijednog alkosa i pijanca da pije martini?
Vidiš to baš i nije tako. Alkoholizam nije rezerviran samo za nižu klasu.
Ljudi piju iz razlicitih razloga, siromašni iz ocaja, bogati iz dosade i ja u njima ne vidim razliku.
To sto netko popije stamplicu rakije ne cini ga vecim alkoholicarom od onoga koji ce popiti tri viskija samo zato sto je rakija jeftinija.
Sve je stvar ukusa.
Odgovori sa citatom
Star 02-05-08, 20:01   #33 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika pajo-patakRi

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,966
pajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: pharaoh Pogledaj Poruke
eh cina cina, stremiš aloholizmu

rakija je dno dna alkoholnih pića, kad na njoj završiš, e onda si zbilja u banani

otvorila temu o rakiji da malo pričamo koja nam je najbolja, da li uopće pijemo ili ne i odmah je alkos???...
postoji tema o pivu ali normalno pivo je društveno prihvatljivije i od piva se nikad nitko nije napio i pretjerao do te mjere da je razvio alkoholizam pa tamo nema mjesta govorenju da netko stremi alkoholizmu...

al čim netko spomene rakiju taj je alkos, dno društva...rakija nije znak alkoholizma nego samo stvar ukusa...

rakiju je samo lakše napravit pa je zato "svi" rade...tko bi radio whisky ili pivo?mislim svi bi htjeli imat u podrumu malu pivovaru ali to nije moguće...moj kum u istri ima aparaturu za rakiju i cijela noć rada uz provjeru kvalitete i evo rakije

i kažeš da je jeftina...jeftino ju je napravit ali njena cijena u dućanima nije baš niska...i slažem se sa mamom-alkoholizam nije rezerviran za niže klase...postoje deseci faktora koji dovode do alkoholizma...

tvoje mišljenje je da je rakija dno dna i da si u banani kad završiš na njoj...meni to mišljenje ne odgovara ali ja neću reći da ti stremiš nečemu...nije u redu da kažeš nekom da je korak od alkoholizma jer je otvorila temu o rakiji...

i ja popijem rakiju kad presječem pivo...šljivovica i medica su mi najbolje...više pijem medicu neg šljivu....

Zadnji Uredio pajo-patakRi : 02-05-08 u 20:07.
pajo-patakRi je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-05-08, 22:24   #34 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,724
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Izbjegavam žestoka pića ali eto ponekad se zalomi čašica Žeste (kad me forumašice nagovore).
Ako mogu birati uvijek ću radije popiti čašicu domaće šljivovice (loza mi ne leži) nego nekog "ofarbanog" pića.
Prije to nije bilo tako. Prije bih se uvijek radije opredjelio za viski, štok, vekiju (votku nikad nisam volio kao ni likere) pa i mirogojček nego za domaću rakiju.
Ne znam zašto ali sad se situacija okrenula - domaće je domaće! Isto tako više volim pojesti domaće suhomesnate proizvode od bilo kakvih salama, pašteta, mortadela i sličnih gluposti, punih konzervansa i tko zna čega još ne, industrijske proizvodnje.

Poznajem mnoge ljude koji će se, poput mene, radije okrenuti prirodnom, domaćem nego industrijskom proizvodu i čini mi se da ih je sve više.

Prava, dobra rakija je uvijek imala svoju cijenu i svoje konzumente.
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 16:35   #35 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika BeLlY_DaNcEr

Datum registracije: 17-02-08
Godina: 18
Poruka: 446
BeLlY_DaNcEr se izdvaja iz mase

medica
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 17:31   #36 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika saban sajnovic

Datum registracije: 14-12-07
Godina: 52
Poruka: 3,695
saban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku saban sajnovic

šta se pilo u staroj gradiški (zatvoru) evo račun

[IMG][/IMG]
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 17:17   #37 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-11-06
Godina: 20
Poruka: 1,117
lotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: BeLlY_DaNcEr Pogledaj Poruke
medica
to je piće
slatko, fino...
lotr0510 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 22:26   #38 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika SuperHabarDabar

Datum registracije: 14-06-06
Poruka: 361
SuperHabarDabar se izdvaja iz maseSuperHabarDabar se izdvaja iz mase

Napisat cu svoja iskustva sa rakijom.
Pokojni roditelji su poceli sa tradicijom pecenja rakije prije 20-tak godina.

Naime , kako su zivjeli u Bosni imamo podosta zemlje i povecu okucnicu koja je ustvari vocnjak prepun sljiva.Tocnije 220 stabala sljiva na kojima rodi oko 2 tone sljiva.

Posto se radi o jako viskoj nadmorskoj visini , sunca je tamo malo...pa sljive dozriju dosta kasno i sav taj posao krece podosta kasno.

Pecemo rakiju negfdje krajem 10 mjeseca.

To je uistinu pravi proces jer traje 3 dana i 3 noci..
Skupi se ekipa, podijelimo se u smjene i onda se krene.
Kotao se ne gasi.
Po receptu pokojnog oca i danas radim.
0 secera je glavno pravilo.
2 pravilo jest da se kom drzi iskljucivo u dudovim kacama , kao i rakija kad se ispece u dudovim bacvama.Tako nakon pola godine dobije savrsenu zutu boju..kao viski :-)

radi se prava bosanka sljiva..znaci..pitka rakija koja voli prevariti.

Obicno..ako je sljiva ok....dobijemo oko 350 do 400....420 litara rakije.

I to je to :-)
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 22:29   #39 (permalink)
Član

Datum registracije: 19-06-07
Godina: 21
Poruka: 6,666
gggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku gggiga

Posaljes Pol litre - Litru da degustiram, pa mozda kupim sta
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 22:34   #40 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika SuperHabarDabar

Datum registracije: 14-06-06
Poruka: 361
SuperHabarDabar se izdvaja iz maseSuperHabarDabar se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: gggiga Pogledaj Poruke
Posaljes Pol litre - Litru da degustiram, pa mozda kupim sta
Direktore...sve dogovorimo.
Jedino..ono sto sma nasljedio od oca.jest..NEMA PRODAJE.

Vjeruj, malo je glupo ali drzao se toga....zemlja dala , zemlja uzela !!!

Degustaciju mozemo napraviti kad god hoces ! ! !
Neka se i drugi jave..za degustaciju ! ! !
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:00.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113