| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Gastronomija Raspravljate o temi Rakija... u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: daidza ma prošli smo pored njega, tamo pored nocturna sad ne znam jel ima samo rakije ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #32 (permalink) |
| obožava djevice Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,458
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Rakija... Vidiš to baš i nije tako. Alkoholizam nije rezerviran samo za nižu klasu. Ljudi piju iz razlicitih razloga, siromašni iz ocaja, bogati iz dosade i ja u njima ne vidim razliku. To sto netko popije stamplicu rakije ne cini ga vecim alkoholicarom od onoga koji ce popiti tri viskija samo zato sto je rakija jeftinija. Sve je stvar ukusa.
__________________ Dobar si u duši, al` neću, neću u jugiću |
| | |
| | #33 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,966
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Rakija... Citat:
otvorila temu o rakiji da malo pričamo koja nam je najbolja, da li uopće pijemo ili ne i odmah je alkos???... postoji tema o pivu ali normalno pivo je društveno prihvatljivije i od piva se nikad nitko nije napio i pretjerao do te mjere da je razvio alkoholizam pa tamo nema mjesta govorenju da netko stremi alkoholizmu... al čim netko spomene rakiju taj je alkos, dno društva...rakija nije znak alkoholizma nego samo stvar ukusa... rakiju je samo lakše napravit pa je zato "svi" rade...tko bi radio whisky ili pivo?mislim svi bi htjeli imat u podrumu malu pivovaru ali to nije moguće...moj kum u istri ima aparaturu za rakiju i cijela noć rada uz provjeru kvalitete i evo rakijei kažeš da je jeftina...jeftino ju je napravit ali njena cijena u dućanima nije baš niska...i slažem se sa mamom-alkoholizam nije rezerviran za niže klase...postoje deseci faktora koji dovode do alkoholizma... tvoje mišljenje je da je rakija dno dna i da si u banani kad završiš na njoj...meni to mišljenje ne odgovara ali ja neću reći da ti stremiš nečemu...nije u redu da kažeš nekom da je korak od alkoholizma jer je otvorila temu o rakiji... i ja popijem rakiju kad presječem pivo...šljivovica i medica su mi najbolje...više pijem medicu neg šljivu....
__________________ ...for those who seek perfection there can be no rest this side of the grave..... Zadnji Uredio pajo-patakRi : 02-05-08 u 20:07. | |
| | |
| | #34 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Rakija... Izbjegavam žestoka pića ali eto ponekad se zalomi čašica Žeste (kad me forumašice nagovore). Ako mogu birati uvijek ću radije popiti čašicu domaće šljivovice (loza mi ne leži) nego nekog "ofarbanog" pića. Prije to nije bilo tako. Prije bih se uvijek radije opredjelio za viski, štok, vekiju (votku nikad nisam volio kao ni likere) pa i mirogojček nego za domaću rakiju. Ne znam zašto ali sad se situacija okrenula - domaće je domaće! Isto tako više volim pojesti domaće suhomesnate proizvode od bilo kakvih salama, pašteta, mortadela i sličnih gluposti, punih konzervansa i tko zna čega još ne, industrijske proizvodnje. Poznajem mnoge ljude koji će se, poput mene, radije okrenuti prirodnom, domaćem nego industrijskom proizvodu i čini mi se da ih je sve više. Prava, dobra rakija je uvijek imala svoju cijenu i svoje konzumente.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #38 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-06-06
Poruka: 361
![]() ![]() | Re: Rakija... Napisat cu svoja iskustva sa rakijom. Pokojni roditelji su poceli sa tradicijom pecenja rakije prije 20-tak godina. Naime , kako su zivjeli u Bosni imamo podosta zemlje i povecu okucnicu koja je ustvari vocnjak prepun sljiva.Tocnije 220 stabala sljiva na kojima rodi oko 2 tone sljiva. Posto se radi o jako viskoj nadmorskoj visini , sunca je tamo malo...pa sljive dozriju dosta kasno i sav taj posao krece podosta kasno. Pecemo rakiju negfdje krajem 10 mjeseca. To je uistinu pravi proces jer traje 3 dana i 3 noci.. Skupi se ekipa, podijelimo se u smjene i onda se krene. Kotao se ne gasi. Po receptu pokojnog oca i danas radim. 0 secera je glavno pravilo. 2 pravilo jest da se kom drzi iskljucivo u dudovim kacama , kao i rakija kad se ispece u dudovim bacvama.Tako nakon pola godine dobije savrsenu zutu boju..kao viski :-) radi se prava bosanka sljiva..znaci..pitka rakija koja voli prevariti. Obicno..ako je sljiva ok....dobijemo oko 350 do 400....420 litara rakije. I to je to :-)
__________________ Eduardo , neka te cuva dragi Bog ! ! ! |
| | |
| | #40 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-06-06
Poruka: 361
![]() ![]() | Re: Rakija... Direktore...sve dogovorimo. Jedino..ono sto sma nasljedio od oca.jest..NEMA PRODAJE. Vjeruj, malo je glupo ali drzao se toga....zemlja dala , zemlja uzela !!! Degustaciju mozemo napraviti kad god hoces ! ! ! Neka se i drugi jave..za degustaciju ! ! !
__________________ Eduardo , neka te cuva dragi Bog ! ! ! |
| | |
![]() |
« zimnica
|
Posljednji obrok? »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:00.

ali to nije moguće...moj kum u istri ima aparaturu za rakiju i cijela noć rada uz provjeru kvalitete

[/IMG]