Pokazujem rezultate 1 do 3 od 3

Ivan Prgomet mora na liječenje u Švicarsku

Raspravljate o temi Ivan Prgomet mora na liječenje u Švicarsku u Humanitarne akcije forumu, dio Zdravlje foruma; Nedavno sam na HTV-u gledala prilog o ovom dečku koji me duboko potresao. Za one koje zanima, više na ovom ...

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    11 times

Ivan Prgomet mora na liječenje u Švicarsku

Nedavno sam na HTV-u gledala prilog o ovom dečku koji me duboko potresao.

Za one koje zanima, više na ovom blogu:

Ivan Prgomet

Video prilog mogu naći na stranici HRT-a.

Ivan Prgomet, 21-godišnji mladić koji je nastradao pred dvije godine, nakon skoka u rijeku Dravu i ozlijedio vratnu kralježnicu, ostao je potpuno nepokretan - cijelo vrijeme diše uz pomoć respiratora. Zatočen je u bespomoćnom tijelu, oduzet od vrata nadolje i leži na Odjelu intenzivne njege zagrebačke bolnice Fran Mihaljević. Saniraju mu dekubituse - teške rane nastale dugotrajnim ležanjem.

Iza Ivana je 18 mjeseci boravka po bolnicama u Osijeku, Švicarskoj i Zagrebu. Diše uz pomoć respiratora. Nekada aktivnom, strasti su mu bile ples, pjesma, društvo, lov.

Sada mu je jedina želja vratiti se kući, u Slavonski Šamac, biti u svojoj kući sa svojom obitelji i prijateljima. Zato mu je potreban novac koji roditelji ne mogu prikupiti sami. Nada mladog Ivana Prgometa trenutačno je usmjerena gledateljima koji imaju mogućnost pomoći!

Molim sve ljude ove Hrvatske koji me sada vide i slušaju da pomognu mojim roditeljima da skupe novac za moj oporavak koji će trajati mjesecima, zamolio je Ivan.

telefon: +385 35 473 260
    mobitel: +385 91 532 0841

IVAN PRGOMET, Privredna banka Zagreb,

KUNSKI RAČUN: 2340009-3209714335
    DEVIZNI RAČUN: 20331000853

U Švicarskoj bi se Ivanu mogao izliječiti dekubitus, obaviti plastična operacija koja je nužna radi mobilizacije, ugraditi stimulator kako ne bi bio 24 sata na respiratoru i rehabilitacija koja se tamo provodi s takvim pacijentima. Kolica kojima može upravljati glavom.

Kao i toliko puta do sada, pokažimo svoje veliko srce, pomognimo svi zajedno Ivanu da sjedne u kolica, zagrli svoju majku, vidi svoju Slavoniju... Korizma je, pokažimo svoju suosjećajnost i spremnost na odricanje za jedan plemeniti cilj jer tko promijeni život jednom čovjeku, promijenio je cijeli svijet!

Starter
    Datum registracije
    18-02-07
    Starost
    31
    Poruka
    6
    Liked
    0 times

Re: Ivan Prgomet mora na liječenje u Švicarsku

Oni koji su blizu Broda ili namjeravaju posjetiti motorijadu, mogu u sklopu Mega Bikers susreta posjetiti štandove udruge Academico, na kojima će se prikupljati donacije za Ivana. Moći će se donirati bikers dollari, novci... Također pomoći se može kupnjom prigodne majice... Sav prihod ove akcije ide za liječenje Ivana u Švicarskoj, kamo je nedavno otputovao. Međutim liječenje je ultra skupo i pitanje je za koliko vremena će novca nestati...

hvala.

Starter
    Datum registracije
    18-02-07
    Starost
    31
    Poruka
    6
    Liked
    0 times

Re: Ivan Prgomet mora na liječenje u Švicarsku

Preuzeto s Ivanovog bloga...
    Stanje mu se lagano popravlja!!!

Inače, akcija na Poloju u sklopu Mega bikers susreta je polučila dobar uspjeh. Prodali smo sve majice i skupili nešto više od 17 tisuća kuna.

Hvala svima na pomoći!

IVAN PRGOMET - ROKICA

11. svibnja 2009.

Dragi prijatelji,
    evo dijelimo sa vama naše male napretke. Ivana su počeli posjedati u kolica, tako da svakodnevno može provesti neko vrijeme na balkonu ili proći kroz prekrasni okoliš klinike. Jako ga to raduje jer je posljednja 22 mjeseca proveo ležeći u sobama raznih bolnica. Pokušavaju mu istovremeno popraviti kvalitetu života, jer ne mora biti samo prikovan uz krevet i gledati bijele zidove. Služi se laptopom kojim upravlja ustima. Ako mu se tko želi javiti, može to učiniti putem Facebooka. Sigurno će mu biti drago. Tamo možete vidjeti i fotografije koje ćemo stavljati.
    Operacija se ne može još uvijek izvršiti, jer se dekubitusi još moraju čistiti, a mora se poboljšati i stanje okolne kože koja je oštećena.
    Nažalost sve teče jako sporo i trebat će puno vremena da bi se nešto postiglo, Ivan je predugo ležao u krevetu.
    Znam da očekujete rezultate, i da ću vam napisati uvijek nešto novo, ali morat ćemo svi zajedno imati jako puno strpljenja.
    Sve vas lijepo pozdravljamo iz Nottwila.

Lajkaj nas na Facebooku