| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi demian u Kultura i Zabava forumu; Jel ko čito herman hesse demian... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 587
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: demian Evo, malo cackam po topicima i skuzim ovaj, istina, full zastarijeli, ali nije da je itko ista posebno reply-ao, pa evo ja cu malo. Kako sam kao srednjoskolka bila zaludjena izmedju ostalih i sa Hesseom, sve procitala, vecinu i skupila doma, pa da kazem samo rijeci hvale sto se Demiana tice. Uz Sidarth-u, Narcis i Zlatousti i Igru Staklenih Perli jedna od Hesseovih boljih djela...ne uzimam Stepskog Vuka u obzir jer je postavsi skolskom lektirom nekak izgubio na tezini. Bar meni. Ali i to je ok prilika da se klinci upoznaju uopce sa literaturom, pa kasnije sami traze, ako postane intrigantno (najcesce ne postane vecini). Bla... Uglavnom, Demian mi je em vrlo zanimljiv zbog svoje lagno ''misteriozne, okultne'' tematike, em super za procitati opet i opet i opet....hrpa simbola, hrpa svega...uzdizanje majke na pijadestal, ali s dobrim odmakom od patetike. Ma treba proc kroz fazu 'hesse', samo se moze puno nauciti....
__________________ There was a long silence, during which I found this incredible horror assuming the hues of reality. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: demian Moj odgovor je pročitaj obavezno, ali opet ono što je meni ili nekom drugom dobro ne mora biti i tebi. Ovdje se radi, recimo o klasiku, pa možemo reći da je provjereno dobra knjiga. Bez obzira, svaku knjigu treba sam provjerit.
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
![]() |
| Tagovi: knjiga |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:23.